Παρασκευή, 19 Απρ, 2024

Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην γκαλερί The Box

Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας (The Art of Zhen Shan Ren) ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 9 Οκτωβρίου μετά από 10 ημέρες από την έναρξή της.

Πρόκειται για μια διεθνής έκθεση ζωγραφικής που έχει σκοπό να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για μια από τις πιο τραγικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εποχής μας, τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, δείχνοντας παράλληλα τη δύναμη της ομορφιάς στην τέχνη.

Το Φάλουν Γκονγκ, είναι αρχαία πνευματική εξάσκηση νου και σώματος όπου αναβιώθηκε στην Κίνα το 1992  και από στόμα σε στόμα έφτασαν να το ασκούν πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι. Παρ’ όλα αυτά το το κινεζικό καθεστώς (Κ.Κ.Κ) λόγω της απολυταρχικής φύσης του άρχισε να ανησυχεί για την αυξανόμενη δημοτικότητά του. Έτσι, τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου του 1999 εισέβαλλε απροειδοποίητα σε σπίτια ασκουμένων για να τους συλλάβει με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να ξεκληριστούν και πολλά παιδιά να μείνουν ορφανά.

Από τότε έως και σήμερα η δίωξη συνεχίζεται και σύμφωνα με προσωπικές μαρτυρίες οι ασκούμενοι αφού συλληφθούν είναι αντιμέτωποι με τακτικά βασανιστήρια, καταναγκαστική εργασία και εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων με σκοπό το κέρδος σε κρατικά νοσοκομεία. Επίσης σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είναι οι μοναδικοί κρατούμενοι συνείδησης, καθώς Χριστιανοί, Θιβετιανοί και Ουιγούροι είναι αντιμέτωποι με την ίδια μοίρα.

Όλα τα έργα της έκθεσης είναι εμπνευσμένα από αληθινές εμπειρίες των ίδιων των καλλιτεχνών. Ακόμη και τα πιο «σκληρά» από αυτά εκπέμπουν φως, λεπτότητα, πνευματικότητα και έναν σπάνιο πλούτο συναισθημάτων. Η τεχνοτροπία των έργων είναι νέο-αναγεννησιακή, ενώ η υψηλή τέχνη και η θεματολογία τους αντανακλά το ενάρετο μονοπάτι των καλλιτεχνών και την ομορφιά της εσωτερικής καλλιέργειας του ανθρώπου.

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να γνωρίσετε τους καλλιτέχνες.

Μερικά από τα σχόλια των επισκεπτών:

«Ενώ “όλοι” μιλούν και διαμαρτύρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτά καταπατούνται κατάφορα παντού…Δυστυχώς η υποκρισία βασιλεύει, τα συμφέροντα και η εξουσία δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο τους! Συγχαρητήρια για τον αγώνα σας! Καλή δύναμη! Το καλό θα θριαμβεύσει».

«Εξαιρετικά έργα τέχνης για μια φρικτή πραγματικότητα».

«Συγχαρητήρια σε όλους! Καταπληκτικά και εμπνευσμένα έργα!»

«Κάτι διαφορετικό στο θέμα “Τέχνη και πολιτισμός” !!! Πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, συγκινητική, γεμάτη σοφία, αλήθεια και ανθρωπιά!!! Σας ευχαριστούμε!»

«Συγχαρητήρια για την έκθεση, σας ευχαριστώ για την όμορφη ξενάγηση, ένα θέμα εξαιρετικό για προσωπική αναζήτηση στον εαυτό μας και στις ζωές μας!! Το καλό και το φως είναι μέσα μας, δεν υπάρχουν κακοί άνθρωποι, μόνο αδύναμοι που χρειάζονται καθοδήγηση για το καλό».

«Πάρα πολύ ωραία και αληθηνή έκθεση!! Εύχομαι ότι καλύτερο για τον κόσμο μας».

Διαβάστε επίσης: Η Ελληνίδα ιατρός που αποκαλύπτει το σύγχρονο Άουσβιτς της Κίνας

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε