Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Εικόνα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δίπλα σε οθόνη τηλεφώνου που εμφανίζει την εφαρμογή Truth Social στην Ουάσινγκτον, στις 21 Φεβρουαρίου 2022. (Stefani Reynolds/AFP via Getty Images)

Η Truth Social μεταναστεύει στο Rumble Cloud, η πλατφόρμα του Τραμπ ετοιμάζεται να ενσωματώσει εκατομμύρια χρήστες

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ – η Truth Social – μεταφέρθηκε στο Rumble Cloud στις 22 Απριλίου, καθώς προσπαθεί να εντάξει εκατομμύρια χρήστες στο δίκτυο.

Η Truth Social, που δημιουργήθηκε από την Trump Media & Technology Group (TMTG), μετέφερε «με επιτυχία» τον ιστότοπο και τις εφαρμογές για κινητά στην υποδομή cloud της Rumble, σύμφωνα με δελτίο τύπου της 22ας Απριλίου.

Αυτή η μετάβαση θα διασφαλίσει ότι το δίκτυο θα μπορεί εύκολα να «κλιμακωθεί σημαντικά» σε μια πλατφόρμα cloud «χωρίς πολιτική ακύρωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Truth Social είναι ο πρώτος σημαντικός πελάτης που μεταφέρεται στην επιχειρηματική υπηρεσία cloud της Rumble.

Ο Ντέβιν Νούνες, διευθύνων σύμβουλος της TMTG, δήλωσε ότι η μετάβαση αποτελεί «ένα σημαντικό βήμα προς τη διάσωση του διαδικτύου από τη μέγγενη των μεγάλων τυραννικών εταιρειών τεχνολογίας».

«Οι ομάδες μας εργάστηκαν ακούραστα για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος», δήλωσε ο Νούνες. «Η υποδομή cloud της Rumble είναι απαράμιλλη και θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά για την αποκατάσταση της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο για τους επόμενους αιώνες».

Αυτή η φωτογραφία απεικόνισης δείχνει ένα άτομο να ψάχνει στο κατάστημα εφαρμογών σε ένα smartphone για το “Truth Social” -που ανήκει στην Trump Media & Technology Group- με την ιστοσελίδα του στην οθόνη ενός υπολογιστή στο βάθος, στο Λος Άντζελες, 20 Οκτωβρίου 2021. (Chris Delmas/AFP via Getty Images)

 

Μετά την παραβίαση του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021, το Twitter απαγόρευσε τον Τραμπ από την πλατφόρμα του, κατηγορώντας τον για υποκίνηση βίας, παρόλο που ο πρώην πρόεδρος δεν κάλεσε ποτέ ανοιχτά σε τέτοιες ενέργειες. Τον Οκτώβριο, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία τεχνολογίας.

«Δημιούργησα την Truth Social … για να αντισταθώ στην τυραννία των εταιρειών τεχνολογίας», δήλωσε. «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, αλλά ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος έχει φιμωθεί».

Το Truth Social ξεκίνησε να λειτουργεί την Ημέρα του Προέδρου, στις 21 Φεβρουαρίου 2022.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του, έγινε η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στο App Store της Apple. Ωστόσο, έξι εβδομάδες μετά το λανσάρισμα, η πλατφόρμα ταλαιπωρήθηκε από διάφορα τεχνικά προβλήματα.

Στις αρχές Απριλίου, περίπου 1,42 εκατομμύρια άνθρωποι τέθηκαν σε λίστα αναμονής, καθώς δεν μπορούσαν να εγγραφούν.

Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της, η εφαρμογή κατέβαινε 170.000 φορές καθημερινά. Όμως, αυτό ξεφούσκωσε σε 8.000 ανά ημέρα μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Είναι η 51η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στην κατηγορία κοινωνικής δικτύωσης.

Στην έκθεσή της τον Απρίλιο, η Kerrisdale Capital υποστήριξε ότι η «καταστροφική έναρξη της Truth Social» και πολλές άλλες κόκκινες σημαίες στην TMTG εγείρουν «βάσιμες ανησυχίες» για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας.

«Η μετοχή της DWAC πρέπει να πέσει πολύ περισσότερο, δεδομένων των αποδεδειγμένα παραπλανητικών δηλώσεων στη δήλωση καταχώρισης της DWAC, της κατάστασης των δραστηριοτήτων της TMTG κατά τη στιγμή της εκτέλεσης της συμφωνίας συγχώνευσης, της ομάδας των προσώπων που επιδιώκουν την ολοκλήρωση της εν λόγω συγχώνευσης και της κατάφωρης περιφρόνησης των εν λόγω προσώπων για τους κανόνες και τους κανονισμούς της SEC», ανέφερε η έκθεση.

Η έκθεση της Kerrisdale συνοδεύεται επίσης από μια δήλωση αποποίησης ευθυνών που αναφέρει ότι κατά τη στιγμή της δημοσίευσης της έκθεσης η Kerrisdale είχε «ανοικτές θέσεις σε μετοχές» της DWAC. «Η Kerrisdale μπορεί να πραγματοποιήσει κέρδη σε περίπτωση που η τιμή των μετοχών της DWAC μειωθεί», προστίθεται στη δήλωση.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε