Πέμπτη, 25 Απρ, 2024
Μια Ουιγούρη γυναίκα κρατάει ένα παιδί στο σπίτι της καθώς ετοιμάζουν φαγητό κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κορμπάν στην κομητεία Τουρπάν, στις 12 Σεπτεμβρίου 2016. (Kevin Frayer/Getty Images)

Η UNESCO δέχεται πυρά για τις θηριωδίες του ΚΚΚ

Ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό δέχεται πυρά καθώς το σύστημα πολιτιστικής κληρονομιάς καθίσταται «συνένοχο» στις συνεχιζόμενες θηριωδίες κατά των Ουιγούρων και του πολιτισμού τους που διαπράττει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ).

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Uyghur Human Rights Project (UHRP) με έδρα την Ουάσιγκτον, οι συστηματικές ενέργειες του ΚΚΚ κατά του πολιτισμού και της κληρονομιάς των Ουιγούρων αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας «γενοκτονίας» στην περιοχή της Δυτικής Κίνας, γνωστή ως Σιντζιάνγκ.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO), επιφορτισμένος από τη διεθνή κοινότητα να συμβάλει στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο, παραμένει σιωπηλός και παρέχει ακόμη και κάλυψη στο ΚΚΚ.

«Στην Κίνα, η πολιτιστική κληρονομιά χρησιμοποιείται ως ένα ήπιο εργαλείο διακυβέρνησης για τον έλεγχο και τη διαχείριση της ιστορίας και για την καθοδήγηση της μνήμης, της αίσθησης του τόπου και της ταυτότητας των ανθρώπων με συγκεκριμένους τρόπους», καταλήγει η έκθεση. «Όταν η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τους σκληρούς τρόπους διακυβέρνησης που εφαρμόζονται σήμερα στην περιοχή των Ουιγούρων -τους οποίους τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί έχουν χαρακτηρίσει ως μια μορφή γενοκτονίας- τότε το σύστημα πολιτιστικής κληρονομιάς είναι συνένοχο σε αυτές τις πράξεις γενοκτονίας».

Η UHRP και οι σύμμαχοί της σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν ότι ο ΟΗΕ πρέπει να μιλήσει.

«Πού είναι η UNESCO όταν η κινεζική κυβέρνηση καταστρέφει κυριολεκτικά την ταυτότητα και τον πολιτισμό των Ουιγούρων;» διερωτάται ο Πίτερ Ίργουιν, ανώτερος υπεύθυνος προγράμματος του Uyghur Human Rights Project.

Ο Ίργουιν, ο οποίος παρείχε υποστήριξη και καθοδήγηση στους συντάκτες της έκθεσης, δήλωσε στους Epoch Times ότι πιστεύει ότι η UNESCO αρνείται να μιλήσει λόγω της χρηματοδότησης που λαμβάνει από την Κίνα.

«Θα έπρεπε να μιλήσουν δημόσια γι’ αυτό», πρόσθεσε. «Καταλαβαίνουν τη θέση στην οποία βρίσκονται. Είναι ένα δύσκολο περιβάλλον γι’ αυτούς. Αλλά θα έπρεπε να μιλήσουν».

Ουιγούρες εργάζονται σε εργοστάσιο υφασμάτων στην επαρχία Χοτάν, στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, στις 27 Απριλίου 2019. (Azamat Imanaliev/Shutterstock)

 

Επικαλούμενος δηλώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και άλλων πηγών, ο Ίργουιν πρότεινε ότι η πολιτιστική κληρονομιά που καταστρέφεται στην Κίνα και καταγράφεται στην έκθεση αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα την καταστροφή ενός λαού.

«Ουσιαστικά, πρόκειται για γενοκτονία», είπε. «Αν επρόκειτο για οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στον κόσμο, η UNESCO θα μιλούσε γι’ αυτό».

Η UNESCO δήλωσε στους Epoch Times ότι εναπόκειται στα κράτη μέλη της να καθορίσουν την πορεία δράσης του οργανισμού.

Πολιτιστική γενοκτονία;

Η νέα έκθεση, η οποία κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα και φέρει τον τίτλο The Complicity of Heritage: Cultural Heritage and Genocide in the Uyghur Region (Πολιτιστική κληρονομιά και γενοκτονία στην περιοχή των Ουιγούρων), περιγράφει λεπτομερώς μια συστηματική εκστρατεία πολιτιστικής καταστροφής από το ΚΚΚ με στόχο την εν πολλοίς ισλαμική μειονότητα.

Όλα όσα δίνουν στην ομάδα τη μοναδική πολιτιστική της ταυτότητα -παράδοση, μουσική, χορός, θρησκεία, γλώσσα, ποίηση και άλλα- στοχοποιούνται από το ΚΚΚ, ενώ η UNESCO παρακολουθεί σιωπηλά, διαπιστώνουν οι ερευνητές.

Αυτές οι επιθέσεις του ΚΚΚ στην πολιτιστική κληρονομιά των Ουιγούρων περιλαμβάνουν την καταστροφή τζαμιών και άλλων θρησκευτικών χώρων, παράλληλα με τους περιορισμούς στη χρήση των τοπικών γλωσσών, σύμφωνα με την έκθεση. Εκατοντάδες ή και χιλιάδες πνευματικοί και πολιτιστικοί ηγέτες έχουν φυλακιστεί, πρόσθεσε η UHRP.

Σύμφωνα με τα πρότυπα της ίδιας της UNESCO, οι ενέργειες αυτές ισοδυναμούν με «στρατηγική πολιτιστική κάθαρση», υποστηρίζει η έκθεση. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι συχνά «αδιαχώριστη» από τη γενοκτονία ή ακόμη και προάγγελος αυτής, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που αναφέρονται στο έγγραφο.

Εξωτερική άποψη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη, Ολλανδία, 31 Μαρτίου 2021. (Reuters/Piroschka van de Wouw)

 

«Όπως αναγνωρίζεται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, οι πράξεις απαλλοτρίωσης και καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελούν συχνά τον προάγγελο πράξεων γενοκτονίας», εξηγεί η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Ρέιτσελ Χάρις, η οποία συνυπογράφει την έκθεση.

«Οι επιθέσεις κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς, από την ιερή αρχιτεκτονική μέχρι τις πρακτικές και τα έθιμα της κοινότητας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις άμεσες φυσικές επιθέσεις κατά ανθρώπων», πρόσθεσε η Χάρις. «Αποτελούν μια μορφή πολιτιστικού πολέμου με στόχο την εξάλειψη ενός λαού και της ταυτότητάς του».

Κυβερνήσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων οργανισμών και αξιωματούχων του ΟΗΕ, έχουν επίσης καταγράψει εκτεταμένα εγκλήματα του ΚΚΚ κατά του πληθυσμού των Ουιγούρων κατά την τελευταία δεκαετία.

Αυτές οι φρικαλεότητες περιλαμβάνουν μαζική κράτηση σε στρατόπεδα αναμόρφωσης, βασανιστήρια, βιασμούς, καταναγκαστική εργασία, μαζική παρακολούθηση, αναγκαστική στείρωση, διαχωρισμό οικογενειών και πολλά άλλα, σύμφωνα με τους ειδικούς και τις κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από ένα εκατομμύριο Ουιγούροι και άλλες μειονότητες κρατούνται σήμερα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε ολόκληρη την περιοχή.

Το 2021, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ κατέληξε μάλιστα στο συμπέρασμα ότι οι ενέργειες του ΚΚΚ στην περιοχή ισοδυναμούν με «γενοκτονία» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Πολλές άλλες δυτικές κυβερνήσεις έχουν εκδώσει παρόμοιες καταδίκες.

Το ΚΚΚ, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι οι ενέργειές του είναι λογικές και απαραίτητες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, κατακεραυνώνοντας όσους μιλούν για δήθεν ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Η UNESCO σιωπά εν μέσω φρίκης

Παρά τα όσα είναι γνωστά στη διεθνή κοινότητα, η UNESCO συνεχίζει να αναγνωρίζει το κινεζικό καθεστώς ως «προστάτη» της κληρονομιάς των Ουιγούρων, των Καζακιστανών και των Κιργιζιστών στην περιοχή.

Ο οργανισμός του ΟΗΕ απαριθμεί μια σειρά από βασικά αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή, ενώ η έκθεση εστιάζει σε πέντε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με την έκθεση, το ΚΚΚ συνεταιρίζεται με την ουιγούρικη κληρονομιά και τη χρησιμοποιεί για να προωθήσει «νέες και αναθεωρητικές αντιλήψεις της ιστορίας» με τρόπο που «συμβάλλει άμεσα στο ευρύτερο σχέδιο της πολιτιστικής διαγραφής».

Σύμφωνα με τους μελετητές που αναφέρονται στην έκθεση, η προσπάθεια του ΚΚΚ να εκκαθαρίσει και να αντικαταστήσει την ιστορία των Ουιγούρων με μια εκδοχή εγκεκριμένη από το ΚΚΚ έχει οδηγήσει σε ποινές φυλάκισης ή και θανάτου για όσους προπαγανδίζουν «λανθασμένες» απόψεις για την ιστορία της περιοχής.

Μια εγκατάσταση που πιστεύεται ότι είναι στρατόπεδο αναμόρφωσης όπου κρατούνται κυρίως Ουιγούροι στην περιοχή Σιντζιάνγκ της άκρως δυτικής Κίνας στις 4 Ιουνίου 2019. (Greg Baker/AFP via Getty Images)

 

Ο στόχος του καθεστώτος είναι μια εκδοχή της ιστορίας που επικεντρώνεται σε ένα «πλουραλιστικό-ενωμένο» κινεζικό έθνος και θα φτάσει σε μεγάλο βαθμό στην καταστροφή ή την υφαρπαγή της πολιτιστικής κληρονομιάς για να επιτύχει αυτό το όραμα, υποστηρίζει η έκθεση. Αμέτρητες οικογένειες και κοινότητες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα πατρογονικά τους εδάφη κατά τη διαδικασία αυτή.

Πολλοί Ουιγούροι και εξωτερικοί μελετητές αναφέρονται στην περιοχή ως Ανατολικό Τουρκιστάν, αν και το ΚΚΚ επιδιώκει να προωθήσει το αφήγημα ότι οι λαοί της περιοχής αποτελούσαν πάντα αναπόσπαστο τμήμα της Κίνας.

«Αυτή η έκθεση ήταν μια απάντηση στην έλλειψη δράσης από την UNESCO», δήλωσε ο Ίργουιν, ο αξιωματούχος της UHRP που εργάστηκε για το έγγραφο. «Θέλαμε να καταγράψουμε τις παραβιάσεις, ακόμη και τις επιθέσεις κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς που έχει καταχωριστεί από την UNESCO».

«Η ίδια η κυβέρνηση -αν έχετε κατανόηση του ΚΚΚ- δεν είναι λάτρης των διαφορών», συνέχισε. «Θέλουν όλοι να μοιάζουν ίδιοι, να μιλούν την ίδια γλώσσα. Πιστεύουν ότι αυτό μειώνει τις συγκρούσεις. Αυτή η πολιτική υπάρχει εδώ και δεκαετίες, αλλά έγινε πραγματικά πολύ πιο έντονη ξεκινώντας πριν από 10 χρόνια, όταν ο Σι Τζινπίνγκ ανέλαβε την εξουσία».

Λαμβάνοντας υπόψη την εντολή της για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η UNESCO έχει ευθύνη να δράσει, συνέχισε ο Ίργουιν σε τηλεφωνική συνέντευξη. Και όμως, «αποτυγχάνει πλήρως να διασφαλίσει ότι η Κίνα προστατεύει αυτή την ανεκτίμητη άυλη πολιτιστική κληρονομιά», είπε.

«Ούτε ο γενικός γραμματέας δεν έχει πει λέξη για αυτά τα ζητήματα των Ουιγούρων», πρόσθεσε.

Ουιγούρες περιμένουν επισκέπτες για να συμμετάσχουν σε ένα γιορτινό γεύμα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κορμπάν στην κομητεία Τουρπάν, στην άκρως δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, στις 13 Σεπτεμβρίου 2016. (Kevin Frayer/Getty Images)

 

Αυτό που συμβαίνει είναι στην πραγματικότητα μια γενοκτονία, δήλωσε ο Ίργουιν, προσθέτοντας ότι η συνεχιζόμενη καταστροφή τζαμιών και η στοχοποίηση θρησκευτικών και πολιτιστικών ηγετών είναι μόνο ένα στοιχείο.

«Όλα αυτά είναι μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου καταχρήσεων και γενοκτονίας», δήλωσε ο Ίργουιν, σημειώνοντας ότι καμία άλλη κυβέρνηση στον κόσμο δεν θα μπορούσε να ξεφύγει με αυτά που κάνει το ΚΚΚ και να μην καταδικαστεί από την UNESCO και άλλους οργανισμούς του ΟΗΕ.

Συστάσεις για την UNESCO και άλλους

Μεταξύ άλλων συστάσεων, η UHRP κάλεσε ανώτερους αξιωματούχους του ΟΗΕ να παροτρύνουν την UNESCO να δώσει μια πιο ουσιαστική απάντηση στις καταχρήσεις.

Η οργάνωση ενθαρρύνει επίσης τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να αναλάβουν δράση στο πλαίσιο διεθνών συμφωνιών για τον πολιτισμό που έχει υπογράψει το ΚΚΚ.

Ο Ίργουιν προτείνει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ θα πρέπει να συμμετέχουν περισσότερο στις συζητήσεις στον ΟΗΕ, αντί να επιτρέπουν στο ΚΚΚ να κυριαρχεί.

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είναι μέλος της UNESCO. Ακολουθώντας τα βήματα του προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον οργανισμό, επικαλούμενος τον αντισημιτισμό, τον εξτρεμισμό και τη διαφθορά μεταξύ της ηγεσίας και των αποφάσεών του.

Το λογότυπο του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) διακρίνεται στο Παρίσι στις 12 Νοεμβρίου 2013. (Jacques Brinon/AP Photo)

 

«Δεν νομίζω ότι η UNESCO μπορεί να διορθωθεί», δήλωσε στους Epoch Times ο πρώην βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνών οργανισμών Κέβιν Μόλεϊ, σημειώνοντας ότι η χάραξη πολιτικής του οργανισμού «έχει σε μεγάλο βαθμό καταληφθεί από το ΚΚΚ και τους συμμάχους του».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν και ορισμένοι από τους συμμάχους της στο Κογκρέσο ήλπιζαν να εμπλακεί και πάλι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανέφερε η Epoch Times στα τέλη του 2021.

Αλλά σύμφωνα με ομοσπονδιακούς νόμους που υπέγραψαν οι πρόεδροι Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγορεύεται επίσης να χρηματοδοτεί τον οργανισμό του ΟΗΕ λόγω της απόφασής του να δεχθεί ως μέλος το «κράτος της Παλαιστίνης».

Οι Epoch Times ανέφεραν το 2020 ότι πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι και αναλυτές έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για αυτό που περιγράφουν ως «κατάληψη» του ΟΗΕ και των οργανισμών του από το ΚΚΚ, με τον Μόλεϊ να αναφέρεται σε αυτό ως «τη μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή για τη δημοκρατία μας από την ίδρυσή μας».

Όμως ο Ίργουιν και η UHRP λένε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί ακόμη να διαδραματίσει έναν χρήσιμο ρόλο όσον αφορά την πολιτιστική καταστροφή που λαμβάνει χώρα στη Σιντζιάνγκ.

«Δεδομένου ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει περιγράψει αυτό που συμβαίνει ως γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, υπάρχει υποχρέωση για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να δώσουν συνέχεια», δήλωσε, ζητώντας να εμπλακεί μια «ειδική ομάδα πρόληψης θηριωδιών» ή κάποιος παρόμοιος φορέας.

Άλλες κυβερνήσεις θα πρέπει επίσης να μιλήσουν, είπε, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να υπάρξει πολύ πιο ορατή δημόσια συνηγορία». Υπάρχουν όμως και παράγοντες που περιπλέκουν την κατάσταση.

Ο Ίργουιν υποστήριξε ότι ένας από τους στόχους του ΚΚΚ είναι η “ειρήνευση” της περιοχής για να διευκολυνθεί η εμπορική πρωτοβουλία “Belt and Road” που συνδέει την Κίνα με την υπόλοιπη Ευρασία και πέρα από αυτήν.

Αυτό το ίδιο σχέδιο “Belt and Road”, μαζί με τις ευκαιρίες που φέρνει για άλλες κυβερνήσεις στην περιοχή και την αυξανόμενη επιρροή του ΚΚΚ, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι κυβερνήσεις -συμπεριλαμβανομένων των κοντινών ισλαμικών κυβερνήσεων, όπως το Πακιστάν- ήταν τόσο απρόθυμες να μιλήσουν.

«Το έκαναν πολύ σαφές ότι έχουν επιλέξει την πλευρά της Κίνας, παρά τα όσα συμβαίνουν στον ισλαμικό πληθυσμό στην Κίνα», δήλωσε ο Ίργουιν. «Το εμπόριο και το χρήμα είναι οι κυρίαρχοι παράγοντες».

Πολλές από αυτές τις κυβερνήσεις έχουν επίσης τα δικά τους ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρόσθεσε.

Δράση της UNESCO

Ο Ίργουιν δήλωσε ότι θα υπάρξει περισσότερη προσπάθεια τους επόμενους μήνες για να μιλήσουν τα κράτη-μέλη της Σύμβασης για την Παγκόσμια Κληρονομιά.

«Η UNESCO ως οργανισμός είναι περιορισμένη εάν δεν έχει την υποστήριξη των κυβερνήσεων», συνέχισε, σημειώνοντας ότι η UNESCO δεν είναι η μόνη που αποτυγχάνει, καθώς τα κράτη μέλη έχουν «υποχρέωση» να χρησιμοποιήσουν τους μηχανισμούς που έχουν στη διάθεσή τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εκπρόσωπος της UNESCO απέκρουσε τις ευθύνες, επισημαίνοντας ότι τα κράτη μέλη του διεθνούς οργανισμού είναι οι φορείς λήψης αποφάσεων.

«Η UNESCO επιθυμεί να υπογραμμίσει τη σημασία που αποδίδεται στη συμπερίληψη και τον σεβασμό των κοινοτήτων στη διαχείριση των εγγεγραμμένων χώρων και στοιχείων, όπως ορίζεται σαφώς στα κείμενα των Συμβάσεών της», δήλωσε ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας τη Σύμβαση για την Παγκόσμια Κληρονομιά και τη Σύμβαση για την Άυλη Κληρονομιά που ρυθμίζουν τα θέματα αυτά διεθνώς.

«Η πρακτική και η διαδικασία είναι ότι, όταν η UNESCO λαμβάνει ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο στοιχείο που έχει εγγραφεί σε κατάλογο της UNESCO, οι πληροφορίες αυτές κοινοποιούνται στα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη, ώστε τόσο οι πληροφορίες που κοινοποιούνται από την κοινωνία των πολιτών όσο και η απάντηση του κράτους μέλους -αν υπάρχει- να τεθούν υπόψη της αρμόδιας επιτροπής», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος δήλωσε ότι αποτελεί πολιτική της UNESCO να μην αποδίδονται σχόλια σε συγκεκριμένο άτομο.

«Στη συνέχεια, εναπόκειται στα κράτη μέλη των αντίστοιχων επιτροπών να αξιολογήσουν την κατάσταση και να λάβουν τα κατάλληλα [μέτρα]», είπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΚ δέχεται πυρά για αυτά τα ζητήματα. Τον περασμένο Αύγουστο, η τότε Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ δημοσίευσε έκθεση στην οποία διαπίστωνε ότι οι καταχρήσεις του ΚΚΚ κατά των Ουιγούρων μπορεί να συνιστούν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ενώ οι κυβερνήσεις του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ απέτυχαν να εγκρίνουν πρόταση για συζήτηση του θέματος, πολλές εξέχουσες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προέτρεψαν τις δυτικές κυβερνήσεις να επιδιώξουν την απόδοση ευθυνών για τα φερόμενα εγκλήματα που διαπράττει το ΚΚΚ.

Οι Ουιγούροι και οι μουσουλμάνοι είναι μεταξύ πολλών πληθυσμιακών ομάδων που, σύμφωνα με ειδικούς και παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διώκονται από το ΚΚΚ. Άλλα θύματα είναι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, οι χριστιανοί, οι Θιβετιανοί και άλλοι.

Το υπουργείο Εξωτερικών του ΚΚΚ δεν απάντησε μέχρι την ώρα του Τύπου σε αιτήματα σχολιασμού από τους Epoch Times.

Σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο μήνα, ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του ΚΚΚ Γουάνγκ Γουενμπίν απέρριψε τις αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σιντζιάνγκ.

«Η αποκαλούμενη “παραβίαση” ή “καταστολή” των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι το ψέμα του αιώνα που προπαγανδίζεται από τις αντι-κινεζικές δυνάμεις και έχει εδώ και καιρό καταρριφθεί από τα γεγονότα», ανέφερε στις ειδήσεις. «Καλούμε για άλλη μια φορά τα ενδιαφερόμενα μέρη να εξετάσουν την ισχυρή κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Σιντζιάνγκ με αντικειμενικό τρόπο, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ζητήματα που σχετίζονται με την Σιντζιάνγκ για πολιτική χειραγώγηση και να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε