Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Αεροπλάνα της United Airlines σταθμεύουν στο διεθνές αεροδρόμιο O'Hare στο Σικάγο, Ill., στις 20 Νοεμβρίου 2021. (Brendan McDermid/Reuters)

Η United Airlines θα επιτρέψει στους εργαζόμενους που δεν έλαβαν το εμβόλιο COVID-19 να επιστρέψουν στην εργασία τους

Η United Airlines σχεδιάζει να αφήσει τους εργαζόμενους που αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο COVID-19 να επιστρέψουν στην εργασία τους, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή της The Epoch Times.

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους στις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με το σημείωμα, το οποίο εστάλη στους εργαζόμενους το πρωί της Πέμπτης.

Ο Κερκ Λιμάχερ, αντιπρόεδρος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της United, δήλωσε ότι η αλλαγή οφείλεται στην κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 και των νοσηλειών που σχετίζονται με την COVID-19 σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Πολλές πολιτείες και πόλεις αίρουν τους περιορισμούς για την COVID-19 και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ χαλάρωσαν δραματικά τις οδηγίες τους για την χρήση μάσκας, σημείωσε.

«Αυτές οι αλλαγές υποδηλώνουν ότι η πανδημία αρχίζει να υποχωρεί ουσιαστικά. Ως εκ τούτου, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε με ασφάλεια τη διαδικασία επιστροφής των υπαλλήλων της RAP στις θέσεις εργασίας τους», έγραψε ο Λιμάχερ.

Η United επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό COVID-19 για όλους τους 67.000 υπαλλήλους της στις ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2021. Ήταν η πρώτη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που επέβαλε εντολή σε ολόκληρη την εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για θρησκευτική ή ιατρική απαλλαγή, αλλά εάν ένα τέτοιο αίτημα απαλλαγής θεωρούνταν εύλογο – γνωστό ως RAP στην ορολογία της εταιρείας – ο εργαζόμενος έμπαινε σε άδεια άνευ αποδοχών επ’ αόριστον αντί να του επιτραπεί να συνεχίσει τη δουλειά του. Η εταιρεία άφησε αργότερα ορισμένους από αυτούς τους εργαζόμενους να αλλάξουν δουλειά αντί να πάνε σε άδεια άνευ αποδοχών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της United Scott Kirby είπε επίσης στους εργαζόμενους «να είναι πολύ προσεκτικοί» στο να ζητούν διευκολύνσεις και δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι διακινδυνεύουν τη δουλειά τους αν το κάνουν.

Η πολιτική αυτή οδήγησε σε δικαστική διαμάχη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε μια απόφαση τον Φεβρουάριο, ομοσπονδιακό δικαστήριο δήλωσε ότι η εντολή της United «εξαναγκάζει ενεργά τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τις πεποιθήσεις τους».

Η United κατέληξε να απολύσει περισσότερους από 200 εργαζόμενους επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο.

Η United αρνήθηκε να πει αν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν θα προσφερθούν ξανά στις θέσεις εργασίας τους.

Ο Τζον Σάλιβαν, δικηγόρος που εκπροσωπεί τους ενάγοντες στην υπόθεση, δήλωσε στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα: «Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε τη United να επιστρέφει τους εργαζόμενους στην εργασία τους, καθώς δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουν τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών για την πίστη ή την υγεία τους. Ας ελπίσουμε ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν ότι τα ατομικά δικαιώματα δεν πρέπει να παραμερίζονται ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας».

Ο Λιμάχερ δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι με εγκεκριμένο αίτημα εξαίρεσης θα λάβουν την Πέμπτη ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με οδηγίες για το πώς θα επιστρέψουν σε «ενεργό καθεστώς» ή πώς θα μεταφερθούν από το ρόλο τους, αν τους επιτραπεί να εργαστούν σε θέση που δεν έχει να κάνει με πελάτες.

«Φυσικά, αν προκύψει άλλη παραλλαγή ή αν οι τάσεις του COVID αντιστρέψουν ξαφνικά την πορεία τους, θα επανεκτιμήσουμε τα κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλείας εκείνη τη στιγμή», είπε.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών ισχυρίστηκε επίσης ότι η πολιτική εμβολιασμού ήταν επιτυχής στην πρόληψη των λοιμώξεων από την COVID-19 και των σοβαρών περιπτώσεων της νόσου.

«Οι εμβολιασμένοι υπάλληλοί μας είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από τον COVID», δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια συνεχίζουν να παρέχουν «υψηλή προστασία».

Ο Λιμάχερ δεν ανέφερε πώς και τα τρία εμβόλια που έλαβαν ρυθμιστική έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολύ χειρότερες επιδόσεις κατά της μόλυνσης από τον ιό και χειρότερες κατά της σοβαρής νόσου COVID-19 από τότε που η παραλλαγή Όμικρον του ιού έγινε κυρίαρχη στη χώρα στα τέλη του 2021.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε