Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Άνθρωποι κάθονται κοντά στη γαλλική πρεσβεία στην Καμπούλ στις 18 Αυγούστου 2021. (Wakil Kohsar/AFP μέσω Getty Images)

Τα Σκόπια θα δεχθούν 450 Αφγανούς πρόσφυγες

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – Τα Σκόπια θα λάβουν προσωρινά 450 Αφγανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους από τους Ταλιμπάν και ζητούν βίζα για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε την Τρίτη η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Τα Σκόπια είναι η τρίτη χώρα στα Δυτικά Βαλκάνια, μαζί με την Αλβανία και το Κόσοβο, που έχει εγκρίνει αίτημα της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να δεχθεί Αφγανούς πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες που θα φτάσουν στα Σκόπια θα είναι υπάλληλοι και οικογένειες Αφγανών υπαλλήλων «σε ανθρωπιστικές και ειρηνευτικές αποστολές, ακτιβιστές από οργανώσεις δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι, μεταφραστές, φοιτητές και κάτοχοι υποτροφιών», ανέφερε η κυβέρνηση των Σκοπίων σε δήλωσή της.

«Οι περισσότεροι από τους 450 (Αφγανούς) πολίτες αναμένεται να φτάσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με τις συνθήκες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ».

Ανέφερε ότι θα δεχτούν επίσης Αφγανούς «οι οποίοι υποστηρίζουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ τα τελευταία 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του στρατού της Βόρειας Μακεδονίας», η οποία συμμετείχε με στρατιώτες στις δυνάμεις συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν την περίοδο 2002-2008.

Την Κυριακή, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα και ο Πρόεδρος του Κόσοβου Βιόσα Οσμάνι δήλωσαν ότι οι δυο χώρες θα στεγάσουν προσωρινά αρκετούς Αφγανούς πρόσφυγες, των οποίων τελικός προορισμός είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ βρίσκονται στα Σκόπια, την Αλβανία και το Κόσοβο, οι Αφγανοί πρόσφυγες πρέπει να ελεγχθούν από τις αμερικανικές αρχές και θα παραμείνουν μέχρι να διευθετηθούν τα έγγραφα για τις αμερικανικές μεταναστευτικές βίζες.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε