Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
Ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα Νταγκ Μπέργκαμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 22 Φεβρουαρίου 2017. (Stephen Yang/Getty Images)

Η Βόρεια Ντακότα απαγορεύει τις αμβλώσεις στις περισσότερες περιπτώσεις μετά τις 6 εβδομάδες

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα Νταγκ Μπέργκαμ υπέγραψε τη Δευτέρα ένα νέο νόμο που απαγορεύει τις αμβλώσεις στις περισσότερες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ή της αιμομιξίας, μετά την έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Ο νόμος είναι από τους αυστηρότερους στη χώρα των ΗΠΑ.

Η νομοθεσία επιτρέπει τις αμβλώσεις εντός αυτών των πρώτων έξι εβδομάδων μόνο σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή επείγουσας ιατρικής ανάγκης.

«Αυτό το νομοσχέδιο αποσαφηνίζει και βελτιώνει την υπάρχουσα πολιτειακή νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ και επιβεβαιώνει τη Βόρεια Ντακότα ως πολιτεία υπέρ της ζωής», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος Μπέργκαμ, σε δήλωσή του.

Η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Βόρειας Ντακότα ψήφισαν το νομοσχέδιο 2150 της Γερουσίας με ισχυρές πλειοψηφίες -42-5 στην άνω βουλή και 76-14 στην κάτω βουλή.

Η νομοθεσία καταργεί ορισμένα τμήματα του ισχύοντος νομικού κώδικα της Βόρειας Ντακότα. Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου (pdf), αυτό περιλαμβάνει τμήματα σχετικά με «τις αμβλώσεις με επιλογή φύλου, τις αμβλώσεις με γενετικές ανωμαλίες, τις αμβλώσεις με διαμελισμό ανθρώπου και τις αμβλώσεις μετά από ανιχνεύσιμο καρδιακό παλμό».

Το νομοσχέδιο καθιστά κακούργημα κατηγορίας Γ για οποιονδήποτε εκτελεί άμβλωση, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.

Οι εξαιρέσεις από την απαγόρευση επιτρέπουν τις αμβλώσεις για την αποτροπή του θανάτου ή του σοβαρού κινδύνου για την υγεία της εγκύου. Επιτρέπονται επίσης σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας, εφόσον η ηλικία κύησης του αγέννητου παιδιού είναι έξι εβδομάδες ή μικρότερη.

Οι κυρώσεις για την παραβίαση του νόμου περιλαμβάνουν μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών, πρόστιμο έως 10.000 δολάρια ή και τα δύο.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε