Δευτέρα, 27 Μαΐ, 2024
Το κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον στις 28 Φεβρουαρίου 2023 (Madalina Vasiliu/The Epoch Times).

Η Βουλή των ΗΠΑ τιμωρεί για πρώτη φορά το ΚΚΚ για τις βίαιες αφαιρέσεις οργάνων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το πρώτο νομοσχέδιο των ΗΠΑ για την τιμωρία της βίαιης αφαίρεσης οργάνων από το κινεζικό καθεστώς

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε στις 27 Μαρτίου με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο για την τιμωρία της κομμουνιστικής Κίνας για την αναγκαστική αφαίρεση οργάνων από κρατούμενους συνείδησης, σηματοδοτώντας το πρώτο μη συμβολικό νομοθετικό μέτρο στις Ηνωμένες Πολιτείες που σκοπό έχει την αντιμετώπιση της θηριωδίας.

Το H.R. 1154, που ονομάστηκε Stop Forced Organ Harvesting Act of 2023, πέρασε με 413 ψήφους έναντι 2. Στόχος του είναι να επιβάλλει κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται στη φρικιαστική αυτή πράξη και απαιτεί την ετήσια υποβολή κυβερνητικών εκθέσεων σχετικά με τέτοιες δραστηριότητες που γίνονται σε κάθε ξένη χώρα.

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Κρις Σμιθ, κύριος υποστηρικτής του νομοσχεδίου, επέστησε την προσοχή στις κυρώσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο για όσους διαπιστωθεί ότι εμπλέκονται σε εξαναγκαστική συλλογή οργάνων: αστική ποινή έως 250.000 δολάρια και ποινική ποινή έως 1 εκατομμύριο δολάρια και 20 χρόνια φυλάκισης.

«Δεν αστειευόμαστε», δήλωσε ο Σμιθ στην Epoch Times πριν από την ψηφοφορία. «Πρόκειται για φρικαλεότητα, για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και για έγκλημα πολέμου, διότι πρόκειται για πόλεμο κατά αθώων ανθρώπων στην Κίνα, και ο [Κινέζος ηγέτης] Σι Τζινπίνγκ είναι άμεσα υπεύθυνος, αλλά και όσοι εμπλέκονται οικειοθελώς σε αυτό θα θεωρηθούν υπεύθυνοι».

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Κρις Σμιθ στο Καπιτώλιο στις 10 Μαρτίου 2020. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Αντιπρόσωπος Σούζαν Γουάιλντ, τόνισε την απαίτηση ετήσιας αναφοράς στο νομοσχέδιο, η οποία, όπως είπε, θα εξασφαλίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες «μια τεκμηριωμένη εκτίμηση σχετικά με το μέγεθος και την επικράτηση αυτού του προβλήματος».

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας, δεν μπορούμε να πιστέψουμε το Πεκίνο για το τι κάνει και τι δεν κάνει», είπε. «Πρέπει να ερευνήσουμε και πρέπει να επαληθεύσουμε».

«Δεν πρέπει ποτέ να αποστρέφουμε το βλέμμα μας από την αδικία και την καταστολή όπου κι αν λαμβάνει χώρα».

Στοιχειωμένες αναμνήσεις

Η είδηση της ψήφισης του νομοσχεδίου ήταν ενθαρρυντική για πολλούς επιζώντες από τις διώξεις του καθεστώτος κατά της πίστης τους, οι οποίοι έχουν καταφύγει στην Αμερική για να βρουν καταφύγιο, όπως στην περίπτωση του Χαν Γιου, ασκούμενη της διωκόμενης ομάδας του Φάλουν Γκονγκ, η οποία έχει θεωρηθεί ως η κύρια ομάδα θυμάτων του παράνομου εμπορίου οργάνων του καθεστώτος.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ σκηνοθετούν μια αναπαράσταση της αφαίρεσης οργάνων από φυλακισμένους ασκούμενους στην Κίνα, κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στη Βιέννη την 1η Οκτωβρίου 2018. (Joe Klamar/AFP via Getty Images)

 

Η πνευματική πρακτική, η οποία περιλαμβάνει ηθικές διδασκαλίες βασισμένες στις αρχές της αλήθειας, της καλοσήνης και της ανεκτικότητας, μαζί με πέντε διαλογιστικές ασκήσεις, γνώρισε σημαντική δημοτικότητα για τα οφέλη της στην υγεία και την ηθική στην Κίνα τη δεκαετία του 1990, προσελκύοντας τελικά περίπου 70 έως 100 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Αντιλαμβανόμενο αυτή τη δημοτικότητα ως απειλή για τον έλεγχό του, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) ξεκίνησε μια εκστρατεία εξόντωσης το 1999, με αποτέλεσμα να συλληφθούν εκατομμύρια οπαδοί και να χάσουν τη ζωή τους άγνωστος αριθμός ανθρώπων από σκλαβοπάζαρα, βασανιστήρια και άλλες κακοποιήσεις τα τελευταία 23 χρόνια.

Το 2019, ένα ανεξάρτητο δικαστήριο στο Λονδίνο κατέληξε στο συμπέρασμα, μετά από μια πολυετή έρευνα, ότι η αναγκαστική αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται στην Κίνα εδώ και χρόνια «σε σημαντική κλίμακα», με τους κρατούμενους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να αποτελούν την κύρια πηγή οργάνων. Η τελική του απόφαση που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του επόμενου έτους, η οποία περιελάμβανε 300 σελίδες καταθέσεων μαρτύρων και εισηγήσεων, διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η πρακτική αυτή έχει σταματήσει».

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε