Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Μια επιβάτρια περπατά δίπλα από μια πινακίδα που οδηγεί τον κόσμο σε μέρος εξέτασης για τον ιό του ΚΚΚ κοντά στον Τερματικό Σταθμό 1 του αεροδρομίου Μάντσεστερ, βόρεια Αγγλία, 3 Δεκεμβρίου 2020. (Oli Scarff/AFP via Getty Images)

Η Βρετανία απειλεί με 10ετή ποινή κάθειρξης για παραβάσεις κανόνων απομόνωσης COVID-19

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

Ταξιδιώτες που παραβιάζουν τους κανόνες καραντίνας COVID-19 της Βρετανίας θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα και φυλάκιση έως και 10 χρόνια, είπε την Τρίτη ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Υπό τους νέους κανόνες που θα ισχύσουν από τις 15 Φεβρουαρίου, οποιοσδήποτε ταξιδεύει στην Βρετανία από μια χώρα στην λίστα απογόρευσης ταξιδιού της Βρετανίας θα απαιτηθεί να μπει σε καραντίνα σε μια ορισμένη από την κυβέρνηση τοποθεσία για μια περίοδο 10 ημερών, με κόστος £1.750 για ένα άτομο που ταξιδεύει μόνο του, ανακοίνωσε ο Χάνκοκ στο Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, όλες οι διεθνείς αφίξεις, είτε υπό απομόνωση κατ’ οίκον είτε σε ξενοδοχείο, θα απαιτείται να κάνουν δύο τεστ PCR την δεύτερη και όγδοη μέρα της περιόδου απομόνωσης, είπε σε δήλωση.

«Θα στηρίξουμε αυτό το νέο σύστημα με δυνατή αστυνόμευση τόσο της κατ’ οίκον απομόνωσης όσο και για ξενοδοχεία», είπε. «Όσοι παραβιάζουν αυτούς τους κανόνες μας βάζουν όλους σε κίνδυνο.»

Θα υπάρχει πρόστιμο £1.000 για όποια διεθνή άφιξη δεν κάνει την υποχρεωτική εξέταση.

Όποιος δεν κάνει την δεύτερη υποχρεωτική εξέταση θα παίρνει πρόστιμο £2.000 και θα έχει αυτόματη επέκταση της περιόδου απομόνωσης κατά 14 μέρες.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ μιλά σε συνέντευξη τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, Λονδίνο, 1 Φεβρουαρίου 2021. (Chris J Ratcliffe/Getty Images)

 

Διεθνείς αφίξεις που δεν τίθονται σε απομόνωση σε καθορισμένο ξενοδοχείο θα έχουν πρόστιμο £5.000, που αυξάνεται έως τα £10.000.

Η κυβέρνηση θα «χτυπήσει σκληρά» όσους δίνουν ψευδείς πληροφορίες στο έντυπο εντοπισμού επιβάτη, είπε ο Χάνκοκ.

«Όποιος ψεύδεται σε έντυπο εντοπισμού επιβάτη, και προσπαθεί να αποκρύψει ότι βρισκόταν σε χώρα που είναι στην κόκκινη λίστα μας 10 μέρες πριν την άφιξη εδώ, θα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια.»

Το Εργατικό Κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κάνει αρκετά για την διασφάλιση των συνόρων κατά των νέων στελεχών του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), επίσης γνωστού ως νέος κορωνοϊός.

Ο Τζόναθαν Άσγουορθ, βουλευτής και επικεφαλής του τομέα υγείας των Εργατικών, είπε ότι «πάνω από τις μισές χώρες όπου έχει εντοπιστεί το στέλεχος της Νότιας Αφρικής» δεν είναι στην λίστα απαγόρευσης της κυβέρνησης, γνωστή επίσης ως «κόκκινη λίστα».

Προέτρεψε τον Χάνκοκ να «αναγκάσει τον πρωθυπουργό να φτιάξει αυτήν την τρύπα στην άμυνα της χώρας και να κάνει τα σύνορά μας δυνατότερα έναντι περαιτέρω μεταβολών του ιού.»

Η κυβέρνηση δέχτηκε επικρίσεις από κάποιους που πιστεύουν πως τα μέτρα απομόνωσης είναι απολυταρχικά.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του Reform UK, είπε στο Τουίτερ: «Αυτό είναι εκτός ελέγχου. 10 χρόνια φυλάκιση για ένα ψέμα πηγαίνει πολύ μακριά, πρέπει να αντισταθούμε σε αυτήν την τυραννία».

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε