Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φωτογραφίζεται με ένα φιαλίδιο εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca/Oxford, κατά την διάρκεια επίσκεψης σε σταθμό εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας στο Όρπινγκτον, νοτιοανατολικό Λονδίνο, 15 Φεβρουαρίου 2021. (Jeremy Selwyn /POOL/AFP via Getty Images)

Η Βρετανία χρειάζεται «προσεκτική αλλά μη αναστρέψιμη» πορεία έξω από τους περιορισμούς: Μπόρις Τζόνσον

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου να θέσει αυστηρές ημερομηνίες μείωσης των μέτρων περιορισμού της COVID-19, λέγοντας αντ΄ αυτού πως ένα «προσεκτικό αλλά μη αναστρέψιμο» σχέδιο θα ήταν προτιμότερο.

Ο Τζόνσον, που πρόκειται να αποκαλύψει το σχέδιό του για έξοδο από τους περιορισμούς στις 22 Φεβρουαρίου, βρέθηκε υπό πίεση από βουλευτές και επιχειρήσεις για να θέσει καθαρές ημερομηνίες για την άρση των περιορισμών του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος) μετά την μεγαλύτερη παράδοση εμβολίων στην βρετανική ιστορία.

«Αν πιθανώς μπορούμε, θα θέσουμε ημερομηνίες», είπε σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο υγείας στο Λονδίνο.

Αλλά είπε ότι οι ημερομηνίες που θα θέσει η κυβέρνηση θα είναι «η μέρα στόχος μέχρι την οποία σκοπεύουμε το νωρίτερο να κάνουμε κάτι».

«Αν, λόγω του ρυθμού μόλυνσης, πρέπει να σπρώξουμε κάτι λίγο προς τα δεξιά, να το καθυστερήσουμε για λίγο, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε αυτό», είπε.

«Πιστεύω πως ο κόσμος θα ήθελε περισσότερο να δει ένα σχέδιο που είναι προσεκτικό αλλά μη αναστρέψιμο, και ένα που προχωρά με λογική σύμφωνα με το που βρισκόμαστε με την ασθένεια.»

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι 15 εκατομμύρια άνθρωποι ανά την Βρετανία είχαν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου COVID-19.

Η Ομάδα Ανάρρωσης COVID, μια ομάδα βουλευτών Τόρυ που δεν συμφωνούν με τα μέτρα περιορισμού, είπε ότι καλωσορίζουν «την τρομερή ταχύτητα παράδοσης εμβολίων» και ότι οι περιορισμοί δεν θα δικαιολογούνται πλέον μόλις οι ομάδες υψηλού κινδύνου έχουν προστατευτεί με εμβόλια COVID-19.

Σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, απαίτησαν τα σχολεία να ανοίξουν για όλους τους μαθητές στις 8 Μαρτίου και όλοι οι περιορισμοί για τον ιό του ΚΚΚ να αρθούν ως το τέλος Απριλίου.

Ο Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση θεωρεί προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Μαρτίου, και «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμβεί αυτό».

Αλλά είπε «πρέπει να είμαστε πολύ συγκρατημένοι» καθώς οι θάνατοι και τα ποσοστά μόλυνσης παραμένουν «πολύ υψηλά» και περίπου 23.000 ασθενείς COVID-19 παραμένουν σε νοσοκομείο, περισσότεροι από το μέγιστο σημείο τον Απρίλιο πέρυσι.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει σχέδια να εκδώσει «διαβατήρια εμβολίου», ο Τζόνσον είπε: «Πιστεύω αναπόφευκτα θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον σε ιδέες όπως – μπορείς να δείξεις ότι έχεις εμβολιαστεί κατά του COVID – με τρόπο που κάποιες φορές πρέπει να δείξεις ότι είχες εμβολιαστεί κατά του κίτρινου πυρετού ή άλλων ασθενειών ώστε να ταξιδέψεις κάπου. Πιστεύω πως αυτό θα είναι πιθανότατα στο μείγμα στο μέλλον.»

Αλλά είπε πως δεν πιστεύει πως η Βρετανία θα υιοθετήσει «διαβατήρια εμβολιασμού για να σου επιτρέπεται να πας, ας πούμε, στην παμπ ή σε κάτι παρόμοιο.»

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε