Τρίτη, 23 Απρ, 2024
«Η Βάγκνερ ενέχεται σε λεηλασίες, βασανισμούς και βάρβαρες δολοφονίες», υποστηρίζει η υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας Σ. Μπράβερμαν, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Βρετανία προγράφει τη Βάγκνερ ως τρομοκρατική οργάνωση

Τον χαρακτηρισμό της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ ως τρομοκρατικής οργάνωσης και την ένταξή της στον κατάλογο αυτών αποφάσισε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Σουέλα Μπράβερμαν, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα Daily Mail.

«Η Βάγκνερ είναι μια βίαιη και καταστροφική οργάνωση που έχει δράσει ως στρατιωτικό εργαλείο στο εξωτερικό για τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε η κα Μπράβερμαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Όσο το καθεστώς του Πούτιν αποφασίζει τι θα κάνει με το τέρας που δημιούργησε, οι συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες της Βάγκνερ δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να υπηρετούν τους πολιτικούς σκοπούς του Κρεμλίνου», συνέχισε η υπουργός.

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών έχει την εξουσία να «προγράφει» – να θέτει εκτός νόμου – οργανώσεις που θεωρεί πως εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες. Η «προγραφή» αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί σε 78 περιπτώσεις, με κυριότερες αυτές του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα, δυνάμει νόμου του 2000, και σε άλλες 14 που αφορούν ιδίως βορειοϊρλανδικές οργανώσεις όπως ο IRA, δυνάμει παλαιότερης νομοθεσίας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο συνιστά ποινικό αδίκημα να ανήκει κανείς ή να υποστηρίζει τις οργανώσεις αυτές.

«Η Βάγκνερ εμπλέκεται σε λεηλασίες, βασανισμούς και βάρβαρες δολοφονίες», επιχειρηματολόγησε η κα Μπράβερμαν, σύμφωνα με την Ντέιλι Μέιλ. «Για αυτό προγράφουμε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση και συνεχίζουμε να βοηθάμε την Ουκρανία όπου μπορούμε στον αγώνα της εναντίον της ρωσικής εισβολής», συμπλήρωσε η υπουργός, για την οποία η εταιρεία μισθοφόρων αποτελεί «απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια».

Η ένταξη της Βάγκνερ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων θα γίνει με μέτρο που θα παρουσιαστεί σήμερα στη Βουλή, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Τον Ιούλιο, το Λονδίνο ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος 13 φυσικών και νομικών προσώπων συνδεόμενων με τη Βάγκνερ στην Αφρική, προσάπτοντάς τους εγκλήματα πολέμου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε