Κυριακή, 04 Δεκ, 2022
Συνοριοφύλακες συνοδεύουν μετανάστες που συνελήφθησαν έξω από τις νότιες ακτές της Αγγλίας στο Ντόβερ, 22 Σεπ. 2020. (Luke Dray/Getty Images)

Η βρετανική συνοριοφυλακή «κάτι παραπάνω από υπηρεσία ταξί για παράνομους μετανάστες»: Βουλευτής

Η βρετανική συνοριοφυλακή είναι «κάτι παραπάνω από υπηρεσία ταξί για παράνομους μετανάστες», είπε ένας συντηρητικός Βρετανός βουλευτής την Δευτέρα, καθώς προέτρεπε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση για να βάλει ένα τέλος στο «απεχθές εμπόριο» της διακίνησης ανθρώπων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ερευνά ένα περιστατικό στο οποίο μετανάστες που προσπαθούσαν να διασχίσουν το Αγγλικό Κανάλι (πορθμό Μάγχης) αναφέρθηκε πως σταματήθηκαν σε γαλλικά ύδατα από την βρετανική συνοριοφυλακή και μεταφέρθηκαν στο αγγλικό λιμάνι του Ντόβερ.

Η κίνηση συντονίστηκε μεταξύ ανώτερων μελών πληρώματος του πλοίου της βρετανικής συνοριοφυλακής HMC Valiant και του γαλλικού περιπολικού πλοίου Athos στις 29 Μαΐου, ανέφερε η Daily Mail.

Ρωτώντας στην βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων τι κάνει το υπουργείο Εσωτερικών για να αντιμετωπίσει την διακίνηση ανθρώπων, ο σερ Έντουαρντ Λέι είπε: «Αναγνωρίζει ο υπουργός τον δημόσιο θυμό προς εμάς επειδή μας κοροϊδεύουν για αυτό; Η συνοριοφυλακή είναι κάτι παραπάνω από μια υπηρεσία ταξί για παράνομους μετανάστες, είναι γελοίο.»

«Έτσι θα με διαβεβαιώσει ο υπουργός ότι θα χρησιμοποιήσει τις εξουσίες του υπό τον Νόμο Μετανάστευσης 1971 για να συλλάβει όλους τους παράνομους μετανάστες, να τους θέσει υπό κράτηση, να τους διώξει ποινικά, να τους φυλακίσει, και να τους απελάσει ώστε να σταματήσουμε αυτό το απεχθές εμπόριο μια για πάντα;»

Απαντώντας στην ερώτηση, ο υφυπουργός Εσωτερικών Κρις Φίλιπ είπε ότι μοιράζεται και ο ίδιος τον θυμό του σερ Έντουαρντ.

«Αποδίδουμε ενεργά κατηγορητήριο στους διακινητές. Και στον ερχόμενο Νόμο Κυριαρχίας Συνόρων, ως μέρος του νέου σχεδίου για την μετανάστευση, σχεδιάζουμε να ενισχύσουμε σημαντικά το Άρθρο 24 του εγκλήματος παράνομης εισόδου στο οποίο αναφέρεται [ο σερ Έντουαρντ] στον νόμο του 1971 για να το κάνουμε ευκολότερο να χρησιμοποιείται και ευκολότερο να εφαρμόζεται στην πράξη.»

«Και την ίδια στιγμή πρόκειται να αυξήσουμε την ποινή για παράνομη είσοδο και την ποινή για διακίνηση υπό το Άρθρο 25 του ίδιου νόμου.»

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι γαλλικές αρχές χειρίστηκαν οκτώ περιστατικά που αφορούσαν 130 άτομα στις 4 Ιουνίου, και η Βρετανία διαχειρίστηκε τέσσερα πλοία με 83 άτομα συνολικά.

Αυτό έρχεται μετά από την κράτηση 201 ατόμων από την Συνοριοφυλακή σε οκτώ περιστατικά στις 3 Ιουνίου.

Επιπλέον, οι γαλλικές αρχές σταμάτησαν εννέα διασχίσεις στις 2 και 3 Ιουνίου, αποτρέποντας 171 άτομα από το να φτάσουν στην Βρετανία.

Αυτό δίνει ένα σύνολο 585 ατόμων που προσπάθησαν να διασχίσουν την θάλασσα σε μόλις τρεις ημέρες.

Την Δευτέρα, μετανάστες συνέχισαν να καταφθάνουν στο Ντόβερ αφότου διέσχισαν τον πορθμό της Μάγχης.

Το Συμβούλιο Κομητείας Κεντ απείλησε με νομική δράση κατά της υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει ακραία πίεση στις υπηρεσίες του για ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες.

Το επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι από την Γαλλία – που εκτελέστηκε από περισσότερους από 3.000 ανθρώπους περιλαμβανομένων παιδιών έως τώρα το 2021 – έχει κοστίσει πολλές ζωές.

Η αστυνομία της Βρετανίας επιβεβαίωσε την Δευτέρα ότι το σώμα βρέφους που βρέθηκε σε μια νορβηγική παραλία ανήκε σε ένα αγόρι Κουρδο-ιρανικής καταγωγής που χάθηκε στον πορθμό της Μάγχης πέρυσι.

Ο δεκαπέντε μηνών Αρτίν ήταν σε πλοίο με πολύ περισσότερους από την προβλεπόμενη χωρητικότητά του μετανάστες με κατεύθυνση την Βρετανία με τους γονείς του και δύο αδέλφια όταν το πλοίο ανατράπηκε στις 27 Οκτωβρίου 2020, παίρνοντας την ζωή των πέντε.

Η οικογένεια του Αρτίν είχε πουλήσει το σπίτι τους πριν φύγει από το Ιράν και πλήρωσε £14.000 ($20.000) για να επιβιβαστεί στο πλοίο, με επιπλέον £8.200 που επρόκειτο να δοθούν όταν έφταναν ασφαλώς στην Βρετανία.

Η Πατέλ είχε πει τότε πως οι θάνατοι ήταν μια «απόλυτη τραγωδία» και μία που «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».

Το ΡΑ συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε