Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Ο Χάντερ Μπάιντεν περπατάει προς το Marine One στην Έλλειψη έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον στις 22 Μαΐου 2021. (Brendan Smialowski/AFP via Getty Images)

Η Wikipedia διαγράφει το λήμμα της επενδυτικής εταιρείας του Χάντερ Μπάιντεν

Οι συντάκτες της Wikipedia διέγραψαν ένα λήμμα για την επενδυτική εταιρεία Rosemont Seneca Partners του Χάντερ Μπάιντεν, σύμφωνα με σχόλια στη σελίδα συζήτησης του λήμματος.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, συνίδρυσε το 2009 την αμερικανική επενδυτική και συμβουλευτική εταιρεία Rosemont Seneca Partners, μαζί με τον Κρις Χάιντς, θετό γιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, και τον Ντέβον Άρτσερ, έναν από τους επιχειρηματικούς εταίρους του. Η εταιρεία έχει τεθεί υπό τον έλεγχο του Κογκρέσου και έχει αντιμετωπίσει ερωτήματα σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του νεότερου Μπάιντεν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη σελίδα συζήτησης της Wikipedia, το λήμμα Rosemont Seneca διαγράφηκε στις 20 Απριλίου. Ορισμένοι συντάκτες είπαν ότι το λήμμα ήταν «μη αξιοσημείωτο» και πρότειναν ότι ήταν φτωχό σε λεπτομέρειες.

«Αυτή η οργάνωση αναφέρεται μόνο σε σχέση με τους διάσημους ιδρυτές της, τον Χάντερ Μπάιντεν και τον Κρίστοφερ Χάιντς», δήλωσε ο συντάκτης της Wikipedia, «Άλεξ», ο οποίος υποστήριξε ότι «η διατήρηση [της σελίδας]» θα μπορούσε να τη μετατρέψει σε «μαγνήτη για θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον Χάντερ Μπάιντεν». Ο εν λόγω συντάκτης δεν επεκτάθηκε και δεν παρείχε αποδείξεις.

«Πρόκειται για μια μη αξιοσημείωτη εταιρεία με μια εφαπτομενική σχέση με κάτι που σχετίζεται με συνωμοσία που δεν συνέβη», έγραψε ένας άλλος.

Άλλοι συντάκτες, εν τω μεταξύ, πρότειναν να συγχωνευτεί ολόκληρη η σελίδα με το κύριο λήμμα Χάντερ Μπάιντεν, το οποίο αναφέρει εν συντομία την εμπλοκή του με τη Rosemont Seneca. Ωστόσο, αυτά τα επιχειρήματα υπέρ της συγχώνευσης των σελίδων ανατράπηκαν, σύμφωνα με τη σελίδα Talk.

«Δεν υπάρχουν εμπεριστατωμένες αναφορές που να συζητούν την εταιρεία, παρά μόνο περαστικές αναφορές με μια αναφορά εδώ και εκεί για μια συναλλαγή», έγραψε ένας συντάκτης. «Αυτό αποτυγχάνει στα κριτήριά μας για τη διαπίστωση της σημασίας της. Το άρθρο του Χάντερ Μπάιντεν αναφέρει ήδη αυτή την εταιρεία, οπότε δεν βλέπω καμία ανάγκη για συγχώνευση ή ανακατεύθυνση».

Η Rosemont Seneca Partners έγινε μέτοχος ενός κινεζικού επενδυτικού fund με την ονομασία Bohai Harvest RST (BHR), το οποίο συστάθηκε στη Σαγκάη το 2013. Ο Μπάιντεν παραιτήθηκε από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της BHR το 2019.

Ο Κέρτις Χουκ, του Media Research Center, δήλωσε στη New York Post ότι η απόφαση υποδηλώνει διπλά στάνταρ.

«Αν σε μια εταιρεία που συνδέεται με τον Τραμπ είχε σβηστεί η σελίδα της στη Wikipedia ή μια από την έρευνα για τη Ρωσία, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το CNN θα αφιέρωνε πολλούς δημοσιογράφους για να ακολουθήσουν τα ίχνη της στο διαδίκτυο», δήλωσε στο πρακτορείο.

Η απόφαση είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει περαιτέρω επικρίσεις κατά των συντακτών της Wikipedia, οι οποίοι έχουν συχνά κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων και από έναν από τους ιδρυτές της, τον Λάρι Σάνγκερ, ότι κλίνουν πολύ προς τα αριστερά.

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο, άσχημο, πολύπλοκο παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις σκηνές για να κάνουν τα άρθρα να λένε αυτό που κάποιος θέλει να λένε», δήλωσε ο Σάνγκερ το 2021, κατηγορώντας τον ιστότοπο ότι διαδίδει «προπαγάνδα».

Για παράδειγμα, οι συντάκτες προσπάθησαν να διαγράψουν τη σελίδα «Μαζικές δολοφονίες υπό κομμουνιστικά καθεστώτα», η οποία περιλαμβάνει τεκμηριωμένες φρικαλεότητες που διέπραξαν ο σοβιετικός δικτάτορας Τζόζεφ Στάλιν, ο ιδρυτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Μάο Τσετούνγκ, ο κομμουνιστής ηγέτης της Αιθιοπίας Μενγκίστου Χαϊλέ Μαριάμ, ο ηγέτης των Ερυθρών Χμερ Πολ Ποτ και ο ιδρυτής της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Η Epoch Times επικοινώνησε με τη Wikipedia για σχόλια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε