Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Σουέλλα Μπρέιβερμαν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον σήμερα και θα εκφωνήσει την Τρίτη κεντρική ομιλία στην οποία θα εκθέσει την εκτίμησή της για τις παγκόσμιες μεταναστευτικές προκλήσεις.

Η υπ. Εσωτερικών της Βρετανίας αμφισβητεί την καταλληλότητα των διεθνών κανονισμών για τη μετανάστευση

Εν όψει της επίσκεψής της στην Ουάσιγκτον, η Σουέλλα Μπρέιβερμαν δήλωσε ότι η παράνομη και η μαζική μετανάστευση ασκεί υπερβολική πίεση στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες

Πριν από μια σημαντική ομιλία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Σουέλλα Μπρέιβερμαν [Suella Braverman] πρότεινε ότι μπορεί να χρειαστεί μια ανατροπή των διεθνών κανόνων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Η υπουργός Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας αμφισβήτησε κατά πόσον οι συμβάσεις και τα νομικά πλαίσια που σχεδιάστηκαν πριν από μισό και πλέον αιώνα εξακολουθούν να «είναι ακόμα κατάλληλα».

Προειδοποίησε ότι η αποτυχία αντιμετώπισης του προβλήματος θα υπονομεύσει τη «δημοκρατική νομιμότητα» των πολιτικών θεσμών.

Η υπουργός Εσωτερικών έχει δηλώσει στο παρελθόν την προσωπική της άποψη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που υπογράφηκε το 1950, την οποία κατηγόρησε ότι εμποδίζει την εισαγωγή σκληρών πολιτικών όπως το πρόγραμμα της Ρουάντα.

Οι επικριτές της προσέγγισής της έχουν αμφισβητήσει τη συμμόρφωσή της με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες του 1951.

Πριν από το ταξίδι της, η υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Η παράνομη μετανάστευση και οι άνευ προηγουμένου μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ασκούν μη βιώσιμες πιέσεις στην Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη γενικότερα.

»Πρέπει να συναντηθούμε και να αναρωτηθούμε αν οι διεθνείς συμβάσεις και τα νομικά πλαίσια που σχεδιάστηκαν πριν από 50 και πλέον χρόνια είναι κατάλληλα για τον σκοπό τους στην εποχή των smartphone και των ταξιδιών με τζετ.

»Θα πάω στην Ουάσιγκτον για να συζητήσω αυτή την κρίση με τους Αμερικανούς ομολόγους μας.

»Εάν αποτύχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, τότε οι πολιτικοί μας θεσμοί κινδυνεύουν να χάσουν τη δημοκρατική τους νομιμοποίηση.»

Η κα Μπρέιβερμαν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον σήμερα και θα εκφωνήσει την Τρίτη κεντρική ομιλία, στην οποία θα εκθέσει την εκτίμησή της για τις παγκόσμιες μεταναστευτικές προκλήσεις.

Θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για το πώς άλλες χώρες μπορούν να καταπολεμήσουν την κρίση και θα υποστηρίξει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πρωτοστατήσει στην προώθηση καινοτόμων προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

A group of illegal immigrants are brought by a Border Force vessel to Dover, Kent, on May 19, 2023. (Gareth Fuller/PA Media)
Μια ομάδα λαθρομεταναστών μεταφέρεται από σκάφος της Συνοριοφυλακής στο Ντόβερ του Κεντ, στις 19 Μαΐου 2023. (Gareth Fuller/PA Media)

 

Μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τις καταγραφές, σχεδόν 24.000 άνθρωποι διέσχισαν τη Μάγχη, παρά την υπόσχεση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να «σταματήσει τις βάρκες» – αν και ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος σε σχέση με το 2022.

Οι προσπάθειες να σταλούν ορισμένοι αιτούντες άσυλο σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στη Ρουάντα έχουν κολλήσει σε νομικές διαμάχες, ενώ η προσπάθεια να στεγαστούν άνθρωποι που περιμένουν την αξιολόγηση των αιτημάτων τους σε μια φορτηγίδα στο Πόρτλαντ του Ντόρσετ έχει ανασταλεί μετά την ανακάλυψη του βακτηριδίου της λεγεωνέλλας.

Η υπουργός Εσωτερικών θα χρησιμοποιήσει το ταξίδι της για να επιδιώξει στενότερη συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και των διακινητών ανθρώπων.

Θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μέρρικ Γκάρλαντ για συνομιλίες σχετικά με τη μετανάστευση και την εθνική ασφάλεια.

Σε συνέχεια της έκκλησής της προς τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, όπως η Meta, να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής κακοποίησης παιδιών, θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά για να δει πώς ο οργανισμός συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης απειλής.

Θα δει επίσης τις εργασίες που γίνονται για την αντιμετώπιση των θανατηφόρων προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση οπιοειδών στις Ηνωμένες Πολιτείες, εν μέσω ανησυχιών από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την εξάπλωση ναρκωτικών όπως η φαιντανύλη.

Ο Αλπ Μεχμέτ, πρόεδρος της ομάδας εκστρατείας Migration Watch UK, δήλωσε ότι η κα Μπρέιβερμαν είχε δίκιο που «αναφέρθηκε στις συμβάσεις» και πρότεινε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει τόσο από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΑΔ) όσο και από τη Σύμβαση για τους Πρόσφυγες, εάν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις.

«Εδώ και καιρό λέμε ότι τόσο η Σύμβαση για τους Πρόσφυγες όσο και η ΕΣΑΔ είναι ξεπερασμένες και ακατάλληλες για τις σύγχρονες προκλήσεις», δήλωσε.

Αλλά ο επικεφαλής του Συμβουλίου Προσφύγων Ενβέρ Σόλομον δήλωσε: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια δίκαιη διαδικασία για τους ανθρώπους που έρχονται εδώ σε αναζήτηση ασφάλειας και προστασίας.

»Αντί να απειλούμε να εγκαταλείψουμε τα πλαίσια και τις συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των προσφύγων, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά ζητήματα του συστήματος ασύλου, όπως η συσσώρευση-ρεκόρ, και να παρέχουμε ασφαλείς διαδρομές για όσους χρειάζονται προστασία, συμπεριλαμβανομένων των θεωρήσεων βίζας για πρόσφυγες, της επανεγκατάστασης και των προγραμμάτων οικογενειακής επανένωσης.»

Πηγή: PA Media

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε