Σάββατο, 02 Μαρ, 2024

Ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού (EHF)

Ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού (EHF). Εμπνευστές της ιδέας για μία πανευρωπαϊκή συνεργασία είναι Έλληνες ομογενείς με γνώση των θεμάτων που απασχολούν τον απόδημο ελληνισμό, μέσα από πολυετή εμπειρία που αποκόμισαν από εθελοντική ενασχόληση με τα κοινά, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού, είναι ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών, Φίλιππος Κοτσαρίδης. Το EHF συστάθηκε για να ενώσει την ελληνική διασπορά και να βοηθήσει στην ενίσχυση και την εδραίωση δυναμικής παρουσίας του απόδημου ελληνισμού στα κέντρα λήψης αποφάσεων των ευρωπαϊκών κρατών.

Στόχος του EHF είναι η διατήρηση και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, η διαφύλαξη και η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης για την ελληνική ομογένεια αλλά και για κάθε Ευρωπαίο πολίτη, η υπεράσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων σε συνεργασία με ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Επίσης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του EHF, οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν και στην επανεκκίνηση και τόνωση του σπουδαίου ρόλου, που παραδοσιακά έχουν οι θεσμοί αυτοί, για τους Έλληνες του εξωτερικού. Με τη διοργάνωση, μεταξύ άλλων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διεξαγωγή θεματικών ημερίδων και συμποσίων με επίκεντρο την ελληνική διασπορά, αλλά και με την εξεύρεση πόρων για την παροχή βοήθειας των ελληνικών θεσμών της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού στοχεύει να αποτελέσει σημείο αναφοράς μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών και να συσφίγξει τις σχέσεις τους, στο πλαίσιο μιας ενωμένης πολιτιστικά Ευρώπης.

Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους εξής: Πρόεδρος-Φίλιππος Κοτσαρίδης, αντιπρόεδρος δρ Μπακόλας Δημήτριος, αντιπρόεδρος Ντόνας Αλέξιος, γραμματέας Κανσίζογλου Παρασκευή, ταμίας δρ Γκουδούλας Θωμάς, μέλος Θεοδωρίδη Σέτα, μέλος Κήπας Αθανάσιος, αναπληρωματικό μέλος Μυριούνης Βασίλειος.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε