Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Ο Ραχούλ Γκάντι. (EPA/RAJAT GUPTA)

Ινδία: Αποκαθίσταται ο βουλευτής Ραχούλ Γκάντι στην έδρα του

Το κοινοβούλιο της Ινδίας αποκατέστησε σήμερα ως βουλευτή τον αντιπολιτευόμενο ηγέτη του κόμματος του Κογκρέσου Ραχούλ Γκάντι μετά την αναστολή της καταδίκης του για δυσφήμηση από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο Γκάντι, του οποίου ο πατέρας, η γιαγιά και ο προπάππος είχαν διατελέσει πρωθυπουργοί, είχε καταδικασθεί το Μάρτιο αφού μηνύθηκε από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (ΚΜΤ) για σχόλια που είχε κάνει το 2019 και τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά για τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και άλλους με το ίδιο όνομα, περιλαμβανομένου του βουλευτή.

Εξαιτίας της καταδίκης του, ο 53χρονος Γκάντι έχασε τη βουλευτική έδρα του και φυλακίσθηκε για δύο χρόνια, αλλά αποφυλακίσθηκε με αναστολή.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέστειλε την καταδίκη, επιτρέποντας στον Γκάντι να επιστρέψει στο κοινοβούλιο και να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν την ερχόμενη χρονιά.

Ο Γκάντι επιδιώκει να ανατρέψει την καταδίκη του, όμως η προσφυγή του δεν έχει ακόμη εξετασθεί από κατώτερο δικαστήριο.

Τους τελευταίους μήνες, ο Γκάντι έχει βοηθήσει το κόμμα του Κογκρέσου να αρχίσει συνομιλίες με άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα, προωθώντας την ιδέα μιας μεγάλης συμμαχίας εναντίον του ΚΜΤ στις βουλευτικές εκλογές.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε