Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χαρακτήρισαν τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ μια «σοβαρή κλιμάκωση».

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Δεν ανακατεύουμε το εμπόριο με την πολιτική

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν ανακατεύουν το εμπόριο με την πολιτική, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα επηρεάσει τις οικονομικές συμφωνίες.

«Δεν ανακατεύουμε την οικονομία και το εμπόριο με την πολιτική», τόνισε ο Θάνι αλ Ζεγιούντι σε δημοσιογράφους στο Ντουμπάι.

Τον Μάρτιο τέθηκε σε ισχύ μια Συνολική Συμφωνία Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης (CEPA) μεταξύ ΗΑΕ και Ισραήλ, η πρώτη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου του Ισραήλ με ένα αραβικό κράτος.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν η πρώτη χώρα του Κόλπου που εξομάλυνε τις σχέσεις της με το Ισραήλ το 2020.

Μιλώντας στο περιθώριο της υπογραφής μιας άλλης εμπορικής συμφωνίας, με τη Γεωργία, ο υπουργός αλ Ζεγιούντι τόνισε ότι προτεραιότητα των ΗΑΕ είναι να έχουν πρόσβαση στις αγορές, σε όλες τις περιοχές, παγκοσμίως.

Από το 2021, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν αρχίσει να υπογράφουν μια σειρά συμφωνιών εμπορίου, επενδύσεων και συνεργασίας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τη διαφοροποίηση της οικονομίας τους.

Ο Ζεγιούντι παρέπεμψε για τη θέση των ΗΑΕ για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας του.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χαρακτήρισαν τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ μια «σοβαρή κλιμάκωση».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε