Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Η Μόνικα Κάνον-Γκραντ (Κέντρο) μιλάει κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης των Black Lives Matter στη Βοστώνη, Μασαχουσέτη, στις 22 Ιουνίου 2020. (Joseph Prezioso/AFP via Getty Images)

ΗΠΑ: Ακτιβίστρια των Black Lives Matter και ο σύζυγός της κατηγορούνται για απάτη

Μια ακτιβίστρια τωνε Black Lives Matter στη Βοστώνη και ο σύζυγός της κατηγορήθηκαν για απάτη και συνωμοσία από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, αφού φέρονται να πήραν χρήματα που προορίζονταν για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ίδρυσαν για να πληρώσουν για δωμάτια ξενοδοχείων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και δείπνα.

Η Μόνικα Κάνον-Γκραντ, 41 ετών, και ο σύζυγός της Κλαρκ Γκραντ, 38 ετών, βρίσκονται αντιμέτωποι με 18 κατηγορίες που τους αποδόθηκε αυτή την εβδομάδα από το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ για την περιφέρεια της Μασαχουσέτης.

Το ζευγάρι χρησιμοποίησε δεκάδες χιλιάδες δολάρια που προορίζονταν για φιλανθρωπικές προσπάθειες, όπως η σίτιση άπορων παιδιών, για να καλύψει διακοπές στην Κολούμπια του Μέριλαντ, ψώνια, βόλτες με Uber, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, γεύματα σε εστιατόρια, βενζίνη, ασφάλεια αυτοκινήτου, αγορές από καταστήματα λιανικής πώλησης όπως το Old Navy, κομμωτήρια νυχιών, δωμάτια ξενοδοχείων, τέλη στάθμευσης και αγορές στο Walmart, σύμφωνα με τα έγγραφα κατηγορίας που περιήλθαν στην κατοχή της Epoch Times.

Τα χρήματα δόθηκαν στην οργάνωση που ίδρυσαν οι Κάνον-Γκραντ και Γκραντ, με την ονομασία Violence in Boston (VIB). Μεταξύ αυτών που δώρισαν χρήματα ήταν μια ομάδα του Cambridge Black Lives Matter και ένα πολυκατάστημα, λένε οι εισαγγελείς.

Μία δωρεά ύψους 10.000 δολαρίων προήλθε από το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Σάφολκ, του οποίου ηγείτο εκείνη την εποχή η Ρέιτσελ Ρόλινς, η σημερινή εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Μασαχουσέτη.

Επιπλέον, οι Κάνον-Γκραντ και Γκραντ φέρονται να έκαναν εν γνώσει τους ψευδή δήλωση και υποβολή έκθεσης για να λάβουν ενυπόθηκο δάνειο, παραλείποντας έσοδα από τη μη κερδοσκοπική τους οργάνωση.

Η Κάνον-Γκραντ και ο σύζυγός της, και οι δύο από το Τάουντον της Μασαχουσέτης, κατηγορήθηκαν ο καθένας για συνωμοσία, τραπεζική απάτη και ψευδείς δηλώσεις σε επιχείρηση χορήγησης ενυπόθηκων δανείων. Η Κάνον-Γκραντ κατηγορήθηκε επίσης για ταχυδρομική απάτη.

Η Γκραντ αντιμετώπιζε ήδη δύο ομοσπονδιακές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απάτης μέσω καλωδίων, από το 2021.

Η Κάνον-Γκραντ έχει περιγράψει τον εαυτό της ως ακτιβίστρια των Black Lives Matter. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ίδρυσε με τον σύζυγό της αναφέρει ότι η αποστολή του είναι «να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και τα αποτελέσματα της ζωής ατόμων από υποβαθμισμένες κοινότητες μειώνοντας την επικράτηση της βίας και τις επιπτώσεις του σχετικού τραύματος, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τις κοινωνικές αδικίες μέσω της συνηγορίας και των άμεσων υπηρεσιών». Συχνά προωθεί αναρτήσεις με hashtags Black Lives Matter στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Κάννον-Γκραντ εμφανίστηκε στο δικαστήριο στις 15 Μαρτίου και αναμένεται να εμφανιστεί εκ νέου για την απαγγελία κατηγοριών την επόμενη εβδομάδα. Αρνήθηκε να μιλήσει σε δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που η κυβέρνηση βιάστηκε να αποφανθεί εδώ», δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκόλντσταϊν, δικηγόρος που εκπροσωπεί την ακτιβίστρια, στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα. «Η VIB και η Μόνικα συνεργάζονται πλήρως και η παραγωγή αρχείων τους παραμένει σε εξέλιξη. Η εξαγωγή συμπερασμάτων από ελλιπής αποδεικτικά στοιχεία δεν αντιπροσωπεύει τη δίκαιη και πλήρως ενημερωμένη διαδικασία που αξίζει ένας πολίτης από την κυβέρνησή του, ειδικά κάποιος σαν τη Μόνικα που έχει εργαστεί ακούραστα για λογαριασμό της κοινότητάς της.

«Παραμένουμε απολύτως βέβαιοι ότι η Μόνικα θα δικαιωθεί όταν προκύψει ένα πλήρες αρχείο πραγματικών περιστατικών».

Η απαγγελία κατηγορίας της Κάνον δεν έχει προγραμματιστεί. Είχε συλληφθεί πέρυσι, αλλά δεν βρίσκεται υπό κράτηση.

Η οργάνωση «Violence in Boston» και ο δημόσιος συνήγορος που εκπροσωπεί την Κάνον δεν απάντησαν μέχρι την ώρα του Τύπου σε αιτήματα για σχολιασμό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε