Τρίτη, 05 Δεκ, 2023
Το πλήρωμα πτήσης της Μοίρας Επίθεσης Μαχητικών Πεζοναυτών 112 (VMFA-112) πραγματοποιεί ελέγχους πριν από την πτήση και προετοιμάζει ένα F/A-18 Hornet για εκτόξευση, στις 23 Σεπτεμβρίου 2021. (Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ / Λοχίας Booker T. Thomas)

ΗΠΑ: Αποτάχθηκαν 206 πεζοναύτες επειδή αρνήθηκαν το εμβόλιο COVID-19

Το Σώμα των Πεζοναυτών απομάκρυνε 206 πεζοναύτες επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο COVID-19, ανακοίνωσε την Πέμπτη το στρατιωτικό σώμα.

Οι εν ενεργεία πεζοναύτες είχαν προθεσμία για να εμβολιαστούν πλήρως μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, ενώ για τους εφέδρους, η προθεσμία έληγε στις 28 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, το 95 τοις εκατό όλων των εν ενεργεία πεζοναυτών είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, ενώ το 86 τοις εκατό των εφέδρων είχε λάβει το πρώτο εμβόλιο.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 8.000 εν ενεργεία πεζοναύτες και 5.000 έφεδροι πεζοναύτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την απομάκρυνση επειδή αρνήθηκαν να λάβουν το εμβόλιο COVID-19.

«Το Σώμα των Πεζοναυτών εξακολουθεί να παρακολουθεί 1.007 εγκεκριμένες διοικητικές ή ιατρικές εξαιρέσεις», δήλωσε ο λοχαγός Άντριου Γουντ, εκπρόσωπος του Σώματος των Πεζοναυτών, σε δήλωσή του στα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το Σώμα Πεζοναυτών έχει απορρίψει 3.115 από τις 3.247 αιτήσεις θρησκευτικής απαλλαγής που έλαβε. Οι υπόλοιπες εξακολουθούν να εξετάζονται, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ορισμένοι ανεμβολίαστοι πεζοναύτες αποκαλούν την απαλλαγή “πολιτική εκκαθάριση”.

Πεζοναύτες των Ηνωμένων Πολιτειών καταγράφουν τα στοιχεία τους καθώς περιμένουν στην ουρά για να λάβουν το εμβόλιο Moderna για τον κορονοϊό στο στρατόπεδο Hansen στις 28 Απριλίου 2021, στο Κιν της Ιαπωνίας. (Carl Court/Getty Images)

 

«Υπάρχει κάτι το θεμελιωδώς λάθος σε αυτό το σημείο με την ηγεσία του έθνους μας», δήλωσε ένας ταγματάρχης με περισσότερα από 17 χρόνια ενεργής υπηρεσίας στο Fox News υπό τον όρο της ανωνυμίας.«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα αντισυνταγματικό διάταγμα που νομίζω ότι είναι πολύ στοχευμένο ως πολιτική εκκαθάριση, απομακρύνοντας μερικούς από τους καλύτερους και λαμπρότερους στρατιώτες, ναύτες, αεροπόρους, πεζοναύτες και φύλακες από τη Διαστημική Δύναμη».

Οι εν λόγω πεζοναύτες ισχυρίστηκαν ότι έλαβαν “κάθετες αρνήσεις” για τις αιτήσεις απαλλαγής τους από θρησκευτικές υποχρεώσεις, οι οποίες ανέφεραν τη “στρατιωτική ετοιμότητα” ως κύριο λόγο απόρριψης.

Το Σώμα Πεζοναυτών δεν έχει απαντήσει σε αίτημα της Epoch Times για σχολιασμό.

Σύμφωνα με την Πράξη Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας του 2022 που υπογράφηκε πρόσφατα από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, οι εν λόγω απαλλαγές πρέπει να είναι είτε τιμητικές είτε γενικές υπό τιμητικές συνθήκες.

Μέχρι στιγμής, ο στρατός δεν έχει χορηγήσει ακόμη καμία θρησκευτική εξαίρεση.

Για παράδειγμα, η Πολεμική Αεροπορία, η οποία είχε τη συντομότερη προθεσμία μεταξύ όλων των κλάδων, έχει λάβει πάνω από 10.700 αιτήσεις για θρησκευτική απαλλαγή. Από την περασμένη εβδομάδα, 2.130 έχουν ήδη απορριφθεί. Οι υπόλοιπες 8.636 εξακολουθούν να εξετάζονται. Καμία δεν έχει εγκριθεί.

Μια ομάδα 47 Ρεπουμπλικανών βουλευτών με επικεφαλής τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ (Ρεπουμπλικάνος-Τέξας) και τον βουλευτή Μάικ Τζόνσον (Ρεπουμπλικάνος-Λουιζιάνα) υποστηρίζει την αγωγή μιας ομάδας SEALs του Πολεμικού Ναυτικού και μελών του Πολεμικού Ναυτικού που ζητούν θρησκευτικές απαλλαγές σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

«Η θέση των εναγόντων ότι η απαλλαγή από το εμβόλιο σε συνδυασμό με μη επεμβατικές προφυλάξεις είναι επαρκής για τα κοσμικά απαλλαγμένα άτομα, αλλά ανεπαρκής για τους στρατιωτικούς που απλώς επιδιώκουν να τηρήσουν τις ειλικρινείς θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, είναι προκατειλημμένη και αποτελεί ευθεία παραβίαση της Πρώτης Τροπολογίας», έγραψαν οι νομοθέτες στο ενημερωτικό σημείωμα (pdf) που κατέθεσαν στο δικαστήριο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε