Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Ο βουλευτής Σον Κάστεν (D-Ill.) μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον στις 8 Φεβρουαρίου 2022. (Chip Somodevilla/Getty Images)

ΗΠΑ: Bουλευτής αποκαλύπτει την αιτία θανάτου της έφηβης κόρης του

Η οικογένεια μιας 17χρονης που πέθανε το καλοκαίρι λέει ότι απεβίωσε από ξαφνικά καρδιακά προβλήματα.

Ο βουλευτής Σον Κάστεν (D-Ill.) και η σύζυγός του ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι η Γκουέν Κάστεν πέθανε τον Ιούνιο από αιφνίδια καρδιακή αρρυθμία.

«Με απλά λόγια, ήταν μια χαρά και μετά σταμάτησε η καρδιά της», δήλωσαν οι θλιμμένοι γονείς. «Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε την αρρυθμία και πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ».

Σύμφωνα με την Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη, η αρρυθμία είναι ένας ακανόνιστος καρδιακός παλμός. Μπορεί να αναφέρεται σε μια καρδιά που χτυπάει πολύ γρήγορα, πολύ αργά ή με άλλο ακανόνιστο μοτίβο.

Η Γκουέν έφυγε στις 13 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της. Εκείνη την εποχή, είχαν δηλώσει ότι δεν θα συζητούσαν λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατο.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η Gwen πέθανε στο σπίτι της οικογένειας λίγο πριν από τις 7 το πρωί.

Στην ενημέρωση, οι Κάστενς δήλωσαν ότι η έφηβη πέθανε αφού πέρασε χρόνο με φίλους.

«Είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι από μια βραδιά με φίλους, πήγε για ύπνο και δεν ξύπνησε», ανέφεραν.

Οι γονείς δήλωσαν ότι η Γκουέν ήταν μια υγιής έφηβη.

«Έτρωγε καλά, γυμναζόταν, έκανε τακτικά τσεκ-απ, δεν υπέφερε από προβλήματα συμπεριφοράς και είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους της», είπαν, προσθέτοντας ότι είχε κάνει το εμβόλιο COVID-19. Είχε επίσης εξεταστεί θετική στην COVID-19 σε πολλές περιπτώσεις, αλλά δεν παρουσίασε συμπτώματα.

«Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά δεν είμαστε οι μοναδικοί», δήλωσαν οι Κάστενς. «Η αιφνίδια ανεξήγητη καρδιακή ανεπάρκεια μεταξύ νέων, υγιών ανθρώπων είναι σπάνια αλλά υπαρκτή. Απομένουμε να πιάνουμε το λάθος άκρο της τυχαίας συγκυρίας».

Ο Καστέν, 50 ετών, εκπροσωπεί την 6η περιφέρεια του Ιλινόις στο Κογκρέσο. Έχει αναλάβει το αξίωμά του από το 2019. Παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Κάρα, το 2000. Έχουν ένα ακόμη παιδί, την Όντρεϊ.

Η οικογένεια ενθάρρυνε τους ανθρώπους να «αγκαλιάζουν τους ανθρώπους που αγαπούν», «να είναι παρόντες στις ζωές τους» και «να μοιράζονται την αγάπη τους λίγο περισσότερο», προσθέτοντας: «Γιατί στο τέλος, είναι το μόνο που μένει».

Σύμφωνα με την Κλινική Κλίβελαντ, η στεφανιαία νόσος προκαλεί τους περισσότερους αιφνίδιους καρδιακούς θανάτους. Στα νεότερα άτομα, λέει η κλινική, οι συγγενείς καρδιακές ανωμαλίες ή οι γενετικές ανωμαλίες είναι συχνότερα η αιτία.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, κατέγραψαν άλματα σε υπερβολικούς θανάτους, ή τον αριθμό των θανάτων που θα αναμενόταν σε κανονικές περιόδους.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες έχουν υποστηρίξει ότι η αύξηση οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει στην COVID-19, ενώ άλλοι έχουν επισημάνει τα εμβόλια COVID-19 ως αιτία.

Άλλες πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τις δολοφονίες.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε