Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες στις 8 Δεκεμβρίου 2021. (Robyn Beck/AFP via Getty Images)

ΗΠΑ: Εκλογικά γραφεία διακόπτουν τους δεσμούς με την εταιρεία εκλογικού λογισμικού μετά τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου

Οι κυβερνήσεις σε όλη τη χώρα επανεξετάζουν τις συμβάσεις με μια εταιρεία της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία ότι αποθήκευε παράνομα τα προσωπικά δεδομένα των εκλογικών υπαλλήλων σε διακομιστές στην Κίνα.

Ο Eugene Yu συνελήφθη στις 5 Οκτωβρίου κοντά στο Λάνσινγκ του Μίσιγκαν -όπου εδρεύει η εταιρεία του Konnech- με την κατηγορία της κλοπής δεδομένων που υπέβαλε ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες George Gascon. Η αποθήκευση τέτοιων δεδομένων σε υπεράκτιες περιοχές παραβιάζει τη σύμβασή του με την κομητεία, δήλωσε το γραφείο του Gascon.

Στη συνέχεια, η Konnech έχασε συμβάσεις με το Ντιτρόιτ και την κομητεία Φέρφαξ της Βιρτζίνια.

Ωστόσο, η εκλογική επιτροπή της κομητείας ΝτεΚάλμπ της Τζόρτζια ψήφισε στις 10 Οκτωβρίου για τη συνέχιση της σύμβασής της με την Konnech.

Οι δύο διορισμένοι από τους Δημοκρατικούς, καθώς και το έκτακτο μέλος που διορίστηκε από δικαστή, ψήφισαν αρχικά να μην διακοπεί η σύμβαση και στη συνέχεια να απαιτήσουν τα εν λόγω δεδομένα να φυλάσσονται μόνο στους διακομιστές της κομητείας. Οι δύο Ρεπουμπλικάνοι διορισμένοι αντιτάχθηκαν.

Ο διευθυντής πληροφορικής της κομητείας διαβεβαίωσε το συμβούλιο ότι τα δεδομένα που χρησιμοποιούν το επιχειρηματικό λογισμικό Microsoft Azure, όπως και πολλά άλλα συστήματα της κομητείας, θα είναι ασφαλή.

Το συμβούλιο δεν ασχολήθηκε με τις ευρύτερες ανησυχίες που εξέφρασε η πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών της κομητείας Marci McCarthy σε επιστολή που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των δημόσιων σχολίων της συνεδρίασης.

“Η σοβαρή μου ανησυχία είναι ότι ο ενεργός λογαριασμός μας θα μπορούσε να γίνει ανενεργός σε μια στιγμή, και αυτό κατά τη διάρκεια 19 ημερών πρόωρης ψηφοφορίας ή την ημέρα των εκλογών θα μπορούσε να προκαλέσει χάος στις εκλογικές μας λειτουργίες. Δεν θα είχαμε καμία εκ των προτέρων προειδοποίηση και καμία προσφυγή», δήλωσε η McCarthy.

«Καταλήγουμε στα βασικά: ποιος θα πληρώσει τους λογαριασμούς και ποιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να εργάζονται καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε αναταραχή», δήλωσε η McCarthy. «Τι θα συμβεί αν η Konnech δεν μπορεί να πληρώσει τα τέλη φιλοξενίας του cloud; Όταν δεν μπορεί να κάνει τη μισθοδοσία;»

Η κομητεία εκτίθεται επίσης σε οικονομική ευθύνη αν ένας εργαζόμενος που ζημιώθηκε από παραβίαση προσωπικών δεδομένων αποφασίσει να την μηνύσει, είπε.

Η πρόεδρος Dele Lowman Smith, Δημοκρατική, υποβάθμισε τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, σημειώνοντας ότι μόνο τα ονόματα, οι διευθύνσεις και οι αριθμοί τηλεφώνου των εκλογικών υπαλλήλων είχαν αποθηκευτεί στην Konnech.

«Και απλά δείτε κάθε άτομο που μίλησε [κατά τη διάρκεια] των δημόσιων σχολίων. Έδωσε δημόσια τη διεύθυνσή του, και αυτή είναι η πρακτική για αυτό το συμβούλιο και για σχεδόν οποιοδήποτε άλλο δημόσιο συμβούλιο», δήλωσε η Smith.

Ένας από τους δημόσιους σχολιαστές, ωστόσο, δήλωσε ότι αυτό είναι αρκετά επιζήμιο.

«Το 95 % αυτού του είδους της απάτης διαπράττεται μόνο με τη χρήση αυτού του είδους των δεδομένων -όνομα, διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμός τηλεφώνου», δήλωσε η Jenine Milum, υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για την πολιτειακή βουλή, η οποία δήλωσε ότι εργάζεται στον τομέα της απάτης κατά των καταναλωτών.

Αρκετά άλλα μέλη του κοινού εξέφρασαν τους φόβους τους ότι, ως εκλογικοί εθελοντές, τα δεδομένα τους θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο.

Μία δήλωσε ότι απέχει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αρνήθηκε να δώσει στην κομητεία τα στοιχεία του τραπεζικού της λογαριασμού για την άμεση κατάθεση των μισθών της, και όλα αυτά λόγω ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το True The Vote, μια οργάνωση που αγωνίζεται για την ακεραιότητα των εκλογών, πήρε κάποια εύσημα για την αποκάλυψη των δεσμών της Konnech με την Κίνα. Το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους Epoch Times αργά στις 7 Οκτωβρίου, το εν λόγω γραφείο ανέφερε ότι καθυστερεί να σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο διαπίστωσε τη χρήση κινεζικών διακομιστών από την Konnech μέχρι την απαγγελία κατηγοριών του Yu.

Ο Yu γεννήθηκε στην Κίνα, μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1986 και είναι Αμερικανός πολίτης.

Ένας εισαγγελέας του Μίσιγκαν που τον χαρακτήρισε «κίνδυνο διαφυγής» την περασμένη εβδομάδα σημείωσε ότι πήγαινε στο αεροδρόμιο με αποσκευές, έχει πολυάριθμους επιχειρηματικούς και οικογενειακούς δεσμούς στο εξωτερικό και είχε αφήσει το κινητό του τηλέφωνο στο σπίτι.

Ο δικαστής όρισε την εγγύηση σε 1 εκατομμύριο δολάρια και απαίτησε από τον Yu να φοράει κολάρο GPS, να παραδώσει το διαβατήριό του και να παρουσιαστεί στις αρχές της Καλιφόρνιας έως τις 14 Οκτωβρίου.

Το συμβόλαιο του Ντιτρόιτ με την Konnech, ύψους 320.000 δολαρίων, που λήγει τον Ιούνιο του 2024, περιελάμβανε επίσης λογισμικό για τη σάρωση ψηφοδελτίων και επιστολικών ψήφων.

«Τα δεδομένα μας, τα οποία βρίσκονται πλέον και πάλι υπό τον αποκλειστικό μας έλεγχο, στεγάζονταν σε διακομιστές που βρίσκονταν στο Λάνσινγκ του Μίσιγκαν. Η Konnech, σύμφωνα με τη σύμβασή της, παρείχε μόνο υλικοτεχνική υποστήριξη και υποστήριξη τηλεφωνικού κέντρου», ανέφερε η δημοτική υπάλληλος Janice Winfrey στον ιστότοπο του WDET, ενός σταθμού του NPR.

«Από πληθώρα προφυλάξεων, λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα -συμπεριλαμβανομένης της καταγγελίας του συμβολαίου της Konnech. Το προσωπικό μου και εγώ είμαστε βέβαιοι ότι η εκλογική διαδικασία του 2022 θα κυλήσει ομαλά, παραδίδοντας, μετά την καταμέτρηση όλων των ψήφων, ένα αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα εργασίας».

Το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών του Μίσιγκαν δήλωσε ότι η ψηφοφορία δεν είχε τεθεί σε κίνδυνο.

«Η Konnech διαχειρίζεται ένα σύστημα διαχείρισης μισθοδοσίας για τους εκλογικούς εργαζόμενους που χρησιμοποιείται από το Ντιτρόιτ και δεν είχε ποτέ πρόσβαση σε δεδομένα ψηφοφόρων ή εκλογικών δεδομένων», δήλωσε η Angela Benander, εκπρόσωπος της υπουργού Εσωτερικών Jocelyn Benson.

«Το Εκλογικό Γραφείο του Μίσιγκαν δεν συνάπτει σύμβαση με την Konnech. Οι εκλογές του Μίσιγκαν παραμένουν ασφαλείς και οι ψηφοφόροι μπορούν να είναι σίγουροι για την ακεραιότητα και την ακρίβειά τους».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε