Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Το USS Gerald R. Ford (CVN 78) φαίνεται να κινείται για πρώτη φορά με δική του ισχύ στο Newport News, Va., στις 8 Απριλίου 2017. (Mass Communication Specialist 2nd Class Ridge Leoni/U.S. Navy via Getty Images)

ΗΠΑ: Εργολαβική εταιρεία αναστέλλει την εντολή εμβολιασμού μετά την απειλή των εργαζομένων να φύγουν

Μια ναυπηγική εταιρεία του Πολεμικού Ναυτικού τερμάτισε την εντολή εμβολιασμού, αφού οι εργαζόμενοι απείλησαν να παραιτηθούν και το Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε ότι δεν απαιτούσε την εντολή.

Η Huntington Ingalls Industries (HII), η μητρική εταιρεία της Newport News Shipbuilding, είναι ο μοναδικός κατασκευαστής παγκοσμίως των πυρηνικών αεροπλανοφόρων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Η εταιρεία απασχολείται επίσης ως ένας μόνο από τους δύο κατασκευαστές υποβρυχίων της Βιρτζίνια και Κολούμπια, απασχολώντας περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους στη Βιρτζίνια.

Η Newport είχε ανακοινώσει προηγουμένως σχέδια να απαιτήσει από όλους τους 25.000 εργαζομένους της να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου. Η προθεσμία μεταφέρθηκε αργότερα για τις 4 Ιανουαρίου, ώστε να δοθεί επιπλέον χρόνος.

Η προθεσμία έχει πλέον “ανασταλεί”, με την απαίτηση να έχει λήξει.

«Δεν θέλαμε να χάσουμε ούτε έναν εργαζόμενο από τον ιό ή από τις επιπτώσεις της εντολής», έγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μάικ Πέτερς σε επιστολή (pdf) προς τους εργαζόμενους την Τετάρτη.

«Είναι σημαντικό ότι, όσον αφορά τις εταιρείες Ingalls Shipbuilding και Newport News Shipbuilding, ο πελάτης μας επιβεβαίωσε ότι οι συμβάσεις μας δεν περιλαμβάνουν απαίτηση εφαρμογής της εντολής. Οι εργαζόμενοι της Technical Solutions βρίσκονται σε διαφορετική κατάσταση και αντιμετωπίζουν διαφορετικές απαιτήσεις ανάλογα με τη συγκεκριμένη σύμβαση», πρόσθεσε.

Η εταιρεία συνεχίζει να ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να λάβουν τα εμβόλια COVID-19, αλλά δεν απαιτεί πλέον τον εμβολιασμό για την απασχόληση.

Ορισμένοι εργαζόμενοι δήλωσαν στο τοπικό πρακτορείο WTKR-News 3 ότι αισθάνονται εξαπατημένοι, λέγοντας ότι έγιναν πλήρως εμβολιασμένοι λόγω της εντολής που πλέον δεν ισχύει.

«Με ανάγκασαν να το κάνω και στη συνέχεια το αφαίρεσαν», δήλωσε ο υπάλληλος της NII Deshawn Royal στο πρακτορείο. «Δεν ήθελα να το κάνω, αλλά μου είπαν ότι έπρεπε να το κάνω αλλιώς θα μας απολύσουν. Και μετά το αφαίρεσαν. Μας κάνατε κακό».

Ένας άλλος υπάλληλος της HII, ο Ρόντνεϊ Άποπ, δήλωσε: «Έτρεξαν ενώ δεν είχαν την επιλογή να το κάνουν”.

Και πρόσθεσε: “Και τώρα που αφαιρούν [την εντολή], εύχονται να το ήξεραν για να μην χρειαζόταν να το κάνουν».

Η κίνηση αυτή έγινε λίγο πριν το USW Local 8888, το τοπικό συνδικάτο ναυτεργατών, δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του σχετικά με την εντολή για τα εμβόλια.

Η ψήφος ήταν 1.312 όχι έναντι 684 ναι όσον αφορά την αποδοχή της εντολής για το εμβόλιο COVID-19.

«Οι καλύτεροι ναυπηγοί στον κόσμο περιμένουν περισσότερα και αξίζουν περισσότερα από την εταιρεία και θέλουν οι διαπραγματευτές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τα καταφέρουν», αναφέρεται στην επιστολή του συνδικάτου.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι το συνδικάτο εξακολουθεί να είναι έτοιμο να απεργήσει, αν χρειαστεί, για να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις του με τους ηγέτες της εταιρείας.

Η Epoch Times απευθύνθηκε στο συνδικάτο των ναυπηγών για να σχολιάσει την αναστολή της εντολής εμβολιασμού.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε