Σάββατο, 28 Ιαν, 2023
Υγειονομικοί στο νοσοκομείο St. Joseph στο Orange της Καλιφόρνια, στις 16 Δεκεμβρίου 2020. (John Fredricks/The Epoch Times)

ΗΠΑ: Νοσοκομειακό σύστημα που λειτουργεί σε 19 πολιτείες εμποδίζεται από την απόλυση εργαζομένων λόγω εμβολίου

Στην Οκλαχόμα χορηγήθηκε προσωρινή περιοριστική εντολή που εμποδίζει την Ascension Healthcare να τερματίσει υπαλλήλους στους οποίους δεν επιτράπηκε η θρησκευτική εξαίρεση από την εντολή εμβολίου COVID-19 της εταιρείας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Οκλαχόμα Τζον Ο’Κόνορ είχε καταθέσει περιοριστικά μέτρα κατά της απαίτησης της εταιρείας. Τη νύχτα της 12ης Νοέμβρη, ένας περιφερειακός δικαστής της Τούλσα έκανε δεκτό το αίτημα, σύμφωνα με το γραφείο του Ο’Κόνορ.

«Απόψε, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Τούλσα έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινής περιοριστικής εντολής της Πολιτείας στην περίπτωσή μας για να αποτρέψει την Ascension Healthcare από το να υλοποιήσει το σχέδιό της να απολύσει υπαλλήλους στους οποίους αρνήθηκαν άδικα θρησκευτικές εξαιρέσεις από την πανεθνική εντολή εμβολιασμού κατά του COVID-19», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος γενικός εισαγγελέας σε δήλωσή του. «Αποτελεί νίκη για τη θρησκευτική ελευθερία και το γραφείο μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις παράνομες θρησκευτικές διακρίσεις».

Κάποιοι υπάλληλοι της Ascension που εργάζονταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφερε, ζήτησαν θρησκευτική εξαίρεση στο εμβόλιο, αλλά απορρίφθηκαν άδικα.

«Οι ήρωες της υγειονομικής περίθαλψης που ζήτησαν θρησκευτική εξαίρεση σε αυτό και σε άλλους ειλικρινώς διατηρητέους λόγους θρησκευτικών πεποιθήσεων έχουν απορριφθεί κατηγορηματικά από την Ascension», παρατήρησε ο Ο’Κόνορ. «Με αυτόν τον τρόπο, η Ascension διέπραξε θρησκευτικές διακρίσεις εναντίον ηρώων υγειονομικής περίθαλψης της Οκλαχόμα που αντιτίθενται στην άμβλωση».

Η Ascension Healthcare λειτουργεί σε 19 πολιτείες των ΗΠΑ και στην Περιφέρεια της Κολούμπια, συμπεριλαμβανομένης της Οκλαχόμα. Η εταιρεία δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για σχόλιο. Η εταιρεία εδρεύει στο Σεντ Λούις του Μιζούρι.

Η εταιρεία, ωστόσο, εξέδωσε δήλωση σε μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι έδωσε εντολή για το εμβόλιο επειδή «θέλουμε οι ασθενείς να είναι σίγουροι και ανακουφισμένοι γνωρίζοντας ότι οι γιατροί και οι νοσοκόμες μας, άλλοι κλινικοί γιατροί και συνεργάτες, που εργάζονται σε ένα από τα νοσοκομεία μας ή σε άλλους χώρους φροντίδας, είτε θα εμβολιαστούν κατά του COVID-19 όσο και κατά της γρίπης».

Η Ascension Healthcare τον Ιούλιο ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους της να λάβουν το εμβόλιο μέχρι τις 12 Νοέμβρη ή να αντιμετωπίσουν την απόλυση.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι της Ascension Healthcare στην Τούλσα διαδήλωσαν έξω από το Ascension St. John’s ενάντια στην απαίτηση της εταιρείας για εμβόλιο.

«Έκανα αίτηση για θρησκευτική εξαίρεση, μου αρνήθηκαν», δήλωσε η νοσοκόμα Λίζα Τζόνσον στο KTUL. «Άσκησα έφεση στην άρνηση θρησκευτικής εξαίρεσης και μου αρνήθηκαν για δεύτερη φορά. Μας είπαν λίγο πολύ ότι αν δεν συμμορφωνόμασταν μέχρι το τέλος της βάρδιας μας σήμερα θα είχαμε τεθεί σε διαθεσιμότητα».

Η νοσοκόμα Τρίσια Σμιθ, της οποίας η θρησκευτική εξαίρεση απορρίφθηκε επίσης, είπε ότι είναι «δύσκολο να δικαιολογήσω ότι είμαι ενάντια στις πεποιθήσεις μου για μια δουλειά».

«Θα με έκανε τόσο χαρούμενο για την Ascension να πρέπει να μας επαναφέρει όλους και να μας ζητήσει συγγνώμη επειδή δεν έκανε το σωστό», πρόσθεσε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε