Τρίτη, 03 Οκτ, 2023
Νοσηλευτές φροντίζουν ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) Covid-19 στο κοινοτικό νοσοκομείο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Τζούνιορ Νοσοκομείο (MLK) στις 6 Ιανουαρίου 2021. (Patrick T. Fallon/AFP via Getty Images)

ΗΠΑ – Οι αξιωματούχοι υγείας τερματίζουν την αναφορά των θανάτων COVID-19

Σχολιασμός

Τα δεδομένα είναι το θεμέλιο της επιστημονικής ανάλυσης. Χωρίς δεδομένα, οι ερευνητές αδυνατούν να εξάγουν συμπεράσματα, γεγονός που καθιστά τους ειδικούς της δημόσιας υγείας ανίκανους να διατυπώσουν με ακρίβεια τις συστάσεις. Αλλά αυτό ακριβώς φαίνεται να κάνει το CDC και το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS). Το CDC αποκρύπτει δεδομένα και το HHS δεν συλλέγει πλέον δεδομένα, τα οποία ένας Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε «ακατανόητα».

Από τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για πανδημία, πολλοί οργανισμοί άρχισαν να παρακολουθούν τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ανθρώπων που είχαν νοσήσει με COVID-19, νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο με ή είχαν πεθάνει από αυτό. Aργότερα αναφέρθηκε ο αριθμός των “κρουσμάτων”. Πρόκειται για άτομα που είχαν θετικό τεστ PCR και δεν είχαν απαραίτητα συμπτώματα.

Οι πληροφοριοδότες που συνεργάζονται με τον δικηγόρο Τόμας Ρέντζ, ο οποίος ερευνά τις καταχρήσεις των νοσοκομείων, ανέφεραν ότι τα νοσοκομεία έχουν απώτερα κίνητρα για να εισάγουν ασθενείς με θετικό PCR, να συνταγογραφούν Remdesivir, να διασωληνώσουν ασθενείς και να αναγράφουν τον COVID στα πιστοποιητικά θανάτου. Συνολικά, ορισμένοι πιστεύουν ότι τα νοσοκομεία θα μπορούσαν να λάβουν έως και 100.000 δολάρια για κάθε ασθενή που πληροί αυτά τα κριτήρια.

Φυσικά, οι ελεγκτές “γεγονότων” έπεσαν αμέσως πάνω σε αυτόν τον ισχυρισμό σε μια προσπάθεια να “διαψεύσουν” αυτό που αποκαλούν “ψευδείς” πληροφορίες. Όμως, απλώς διαψεύδουν τους εαυτούς τους στον έλεγχο των “γεγονότων” αλλάζοντας τη σημειολογία του τρόπου με τον οποίο υπολογίζονται οι θάνατοι από COVID και αναδιατυπώνοντας τον τρόπο με τον οποίο τα νοσοκομεία αποζημιώνονται για τους ασθενείς με COVID. Ποια είναι λοιπόν η διαφορά; Εξακολουθούν να πληρώνονται περισσότερα χρήματα για ασθενείς με COVID.

Κατά την ανάλυση αυτού του γεγονότος, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται δεδομένα κάθε είδους για εσάς και για όλους τους άλλους στον κόσμο. Για παράδειγμα:

Σχεδόν όλα όσα κάνουν οι άνθρωποι καταγράφονται ψηφιακά, αναλύονται και εξάγονται για τη λήψη αποφάσεων. Αφήνετε ένα ψηφιακό αποτύπωμα κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το smartphone ή τον υπολογιστή σας. Μια μελέτη έδειξε ότι τα ψηφιακά cookies μπορεί να έχουν διάρκεια ζωής έως και 8.000 χρόνια. Το 2010, εκτιμήθηκε ότι δημιουργήθηκαν 2 zettabytes (ZB) δεδομένων.

Για να το θέσουμε αυτό σε προοπτική, θα χρειάζονταν 184 εκατομμύρια γήπεδα ποδοσφαίρου με στικάκια του 1 GB τοποθετημένα από άκρη σε άκρη για να περιέχουν τις πληροφορίες. Τα δεδομένα είναι τόσο σημαντικά που ο οργανισμός που φαίνεται να ηγείται της Μεγάλης Επανεκίνησης -το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ- ενδιαφέρεται επίσης για τα δεδομένα και εκτιμά ότι για το 2020 θα συγκεντρωθούν 44 ZB δεδομένων.

Έτσι, με όλα αυτά κατά νου, σε έναν κόσμο όπου τα δεδομένα είναι υψίστης σημασίας, η απόφαση του HHS να αποκρύψει τα δεδομένα του COVID-19 εγείρει το ερώτημα: Τι θέλουν να κρύψουν; Σταματούν τη ροή των δεδομένων, σε αντίθεση με την απόκρυψη δεδομένων όπως το CDC, για να επιτύχουν τον ίδιο σκοπό, όπου τα δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα για εξέταση και ανάλυση;

Το HHS τερματίζει τις νοσοκομειακές εκθέσεις θανάτων COVID

Στις 6 Ιανουαρίου 2022, το HHS ανακοίνωσε αλλαγές στις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων για τα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές σημειώνουν «την απόσυρση των πεδίων που δεν απαιτείται πλέον να αναφέρονται», στα οποία περιλαμβάνονται οι «θάνατοι COVID-19 της προηγούμενης ημέρας».

Ωστόσο, σύμφωνα με ένα δελτίο ειδήσεων, η κατευθυντήρια γραμμή δεν έτυχε της προσοχής του κοινού μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2022, όταν έγινε tweet από τον Δρ. Χόρχε Καμπαλέρο (Jorge Caballero), ο οποίος ρώτησε γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε πλέον αυτές τις ημερήσιες αναφορές από τις 2 Φεβρουαρίου 2022. Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2022, όπως ακριβώς έκαναν με την έκθεση για τις αποζημιώσεις των νοσοκομείων COVID-19, οι ελεγκτές γεγονότων ήταν απασχολημένοι με την ανάρτηση δημοφιλών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι τα συμπεράσματα του Καμπαλέρο δεν ήταν σωστά.

Ωστόσο, όπως ανέφερα, η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του HHS – οπότε πώς θα μπορούσε να είναι ψευδής; Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και να τη διαβάσετε μόνοι σας. Κάτω από την ενότητα “Η απόσυρση των πεδίων που δεν απαιτείται πλέον να αναφέρονται”, λέει: “οι θάνατοι COVID-19 της προηγούμενης ημέρας”. Πώς θα μπορούσαν λοιπόν οι ελεγκτές γεγονότων να το “διαψεύσουν” αυτό;

Για να δημιουργήσουν έναν έλεγχο γεγονότων που ισχυριζόταν ότι αυτό ήταν “ψευδές”, οι ελεγκτές γεγονότων απλώς άλλαξαν τον τίτλο. Έτσι, ενώ το HHS ανακοίνωσε δημοσίως ότι δεν θα απαιτούσε πλέον από τα νοσοκομεία να αναφέρουν τους θανάτους από COVID-19, οι ελεγκτές γεγονότων ανέφεραν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν τερμάτισε την καθημερινή αναφορά των θανάτων από COVID.

Οι ελεγκτές γεγονότων του MSN ανέφεραν ότι η Νάνσυ Φόστερ από την Αμερικανική Ένωση Νοσοκομείων είχε προτείνει ότι η αλλαγή θα μπορούσε να «εξορθολογήσει τη συλλογή δεδομένων». Ωστόσο, το σύστημα HHS χρησιμοποιούσε άμεση αναφορά από τους κωδικούς ιατρικής διάγνωσης ICD που εισήχθησαν στο σύστημα ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου (EMR).

Σε δήλωση που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η Φόστερ ανέφερε ότι πιστεύει ότι το HHS δεν συνέλεγε πλέον δεδομένα επειδή λάμβανε ολοκληρωμένα δεδομένα από υπηρεσίες δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών θανάτου που αναφέρονταν στο Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας και χρησιμοποιούνταν από το CDC στην αναφορά δεδομένων θανάτου. Παρά την υποστήριξη της απόφασης του HHS, ο οργανισμός δεν απάντησε σε αίτημα του MSN σχετικά με τον λόγο της αλλαγής.

Τον Ιανουάριο του 2021, ο Αλέξης Μαντριγκάλ, συνιδρυτής του έργου COVID Tracking Project, έγραψε:

«Σε μια σειρά αναλύσεων που πραγματοποιήσαμε τους τελευταίους μήνες, καταλήξαμε σχεδόν στο αντίθετο συμπέρασμα από άλλα μέσα ενημέρωσης. Τα δεδομένα νοσηλείας που προέρχονται από το HHS είναι πλέον τα καλύτερα και πιο λεπτομερή δημόσια διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με την πανδημία. Οι πληροφορίες αυτές έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ένας ανώνυμος ομοσπονδιακός αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας μίλησε με δημοσιογράφο της WSWS, χαρακτηρίζοντας την κίνηση να σταματήσει η αναφορά των νοσοκομειακών θανάτων του COVID-29 «ακατανόητη». Ο αξιωματούχος πρόσθεσε: «Είναι το μόνο συνεπές, αξιόπιστο και εφαρμόσιμο σύνολο δεδομένων σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Το 99% των νοσοκομείων αναφέρουν καθημερινά το 100% των δεδομένων. Δεν γνωρίζω κανέναν επιστήμονα που να θέλει να έχει λιγότερα δεδομένα».

Το CDC αποκρύπτει δεδομένα για τα ενισχυτικά εμβόλια

Στις 20 Φεβρουαρίου 2022, η New York Times ανέφεραν ότι το CDC δεν έχει δημοσιεύσει μεγάλο μέρος των δεδομένων που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα στοιχεία που συνέλεξαν τον τελευταίο χρόνο σχετικά με τις νοσηλείες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Το CDC δημοσίευσε στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών εμβολίων COVID-19 σε άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών στις αρχές Φεβρουαρίου 2022. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η New York Times, τα στοιχεία δεν κάλυπταν άτομα ηλικίας 18 έως 49 ετών. Πρόκειται επίσης για την ομάδα που είναι λιγότερο πιθανό να επωφεληθεί από τα εμβόλια, καθώς τα στοιχεία του CDC καταδεικνύουν ότι έχουν μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά σοβαρών ασθενειών και θανάτων.

Η New York Post σημειώνει ότι ο FDA παρέκαμψε μια συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων και το CDC παρέκαμψε τους δικούς του εμπειρογνώμονες για την προώθηση των ενισχυτικών εμβολίων για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Αφού εξασφάλισε ότι οι ενισχυτές δόσεις θα ήταν διαθέσιμες σε όλους τους ανθρώπους, το CDC στη συνέχεια δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλά από τα δεδομένα παρά τις εκκλήσεις των επιστημόνων.

Μια ματιά στα δημοσιευμένα δεδομένα για τα άτομα 50 έως 65 ετών δείχνει ότι το αναμνηστικό εμβόλιο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από 4 στο 1 εκατομμύριο σε 1 στο 1 εκατομμύριο. Περαιτέρω ανάλυση δείχνει ότι το 75% των επιπλέον τριών ατόμων από το 1 εκατομμύριο που βοηθιούνται από την αναμνηστική δόση έχουν τουλάχιστον τέσσερις συννοσηρότητες.

Δυστυχώς, δεδομένου ότι το CDC δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα ανεπεξέργαστα δεδομένα, οι Αμερικανοί επιστήμονες αναγκάστηκαν να βασιστούν σε ισραηλινά δεδομένα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The New England Journal of Medicine συγκέντρωσε πληροφορίες από 4,6 εκατομμύρια άτομα 16 ετών και άνω που είχαν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Στη συνέχεια συνέκριναν τις σοβαρές ασθένειες και τους θανάτους μεταξύ εκείνων που είχαν λάβει αναμνηστική δόση και εκείνων που δεν είχαν λάβει.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η ομάδα των ατόμων από 16 έως 29 ετών είχε μηδενικούς θανάτους είτε είχαν λάβει την αναμνηστική δόση είτε όχι. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα από 30 έως 39 ετών. Στην πραγματικότητα, η διαφορά στο ποσοστό θανάτου δεν αυξήθηκε μέχρι οι συμμετέχοντες να γίνουν 60 έως 69 ετών, οπότε η ομάδα που δεν είχε λάβει την αναμνηστική δόση είχε 44 θανάτους και η ομάδα που την έλαβε είχε 32 θανάτους.

Εκτός από την αύξηση του αριθμού των θανάτων στην ενισχυμένη και μη ενισχυμένη ομάδα, το ποσοστό των ατόμων σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες μειώθηκε επίσης, όπως θα διαπιστώνατε και στον γενικό πληθυσμό, όπου το ποσοστό θανάτων αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι γερνούν.

Τα δεδομένα του CDC μπορεί να παρερμηνευθούν

Η Κρίστεν Νόρντλουντ, εκπρόσωπος του CDC, στα σχόλιά της στην New York Times, δήλωσε ότι τα δεδομένα δημοσιεύονται αργά. Ένας άλλος λόγος που επικαλέστηκε ήταν ότι οι πληροφορίες μπορεί να παρερμηνευθούν και να σημαίνουν ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά.

Η Νόρντλουντ έδωσε έναν τρίτο λόγο για τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων, λέγοντας ότι τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους βασίζονται στο 10% του πληθυσμού των ΗΠΑ, το οποίο, όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος της Times, είναι το ίδιο μέγεθος δείγματος που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της γρίπης κάθε χρόνο. Η επιδημιολόγος Τζέσικα Μαλάτι Ριβέρα, μίλησε με την Times, λέγοντας: «Παρακαλούσαμε για αυτού του είδους τα λεπτομερή δεδομένα εδώ και δύο χρόνια».

Και συνέχισε: «Διατρέχουμε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να παρερμηνεύσουμε τα δεδομένα, παρά να μοιραστούμε τα δεδομένα». Σε ένα άρθρο γνώμης, ο Τομ Γουρόμπλεσκι από την Staten Island Advance χαρακτηρίζει την απόφαση του CDC, γράφοντας για το τι συνέβη στους περισσότερους ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν:

«Μας είπαν να έχουμε εμπιστοσύνη στο CDC, στον Δρ. Άντονι Φάουτσι, σε όλους τους ειδικούς που είναι εκπαιδευμένοι να χειρίζονται κρίσεις δημόσιας υγείας. Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη αν μας αποκρύπτονται ζωτικής σημασίας πληροφορίες».

«Διότι τότε γίνεται μια υπόθεση του τύπου: “Σκάστε και κάντε ό,τι σας λέμε. Εμείς είμαστε οι ειδικοί. Δεν χρειάζεται να ξέρετε πώς καταλήγουμε στις αποφάσεις μας. Εμείς ξέρουμε τι είναι καλύτερο”. Και αν αμφισβητήσεις κάτι, είσαι ξαφνικά επικίνδυνος. Σε παρομοιάζουν με τρομοκράτη. Σου λένε ότι θέλεις να πεθάνουν άνθρωποι. Σου απαγορεύεται η είσοδος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς, μπορεί να παγώσει ο τραπεζικός σου λογαριασμός και να ανασταλεί η ασφάλεια του οχήματός σου, όπως είδαμε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας του Κομβόι Ελευθερίας στον Καναδά. Μπορεί να ποδοπατηθείς από την αστυνομία».

«Η απόκρυψη πληροφοριών κάνει τους ανθρώπους πιο δύσπιστους. Γεννάει καχυποψία ή απλά αμφιβολία. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας πρέπει να κάνει κάτι καλύτερο αν θέλει την εμπιστοσύνη μας».

Το εμβόλιο είναι πιο θανατηφόρο από τον COVID αν είστε κάτω των 80 ετών

Με το τέλος του συστήματος αναφοράς θανάτων COVID του HHS, το μόνο μέσο παρακολούθησης των θανάτων COVID θα βασίζεται πλέον στη συλλογή δεδομένων από πιστοποιητικά θανάτου σε επίπεδο πολιτείας. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ανώνυμος αξιωματούχος στον δημοσιογράφο της WSWS:

«… οι θάνατοι αναφέρονται από τις κομητείες/κράτη, αλλά η διαδικασία είναι πολύ αργή και πολλοί ιατροδικαστές στην πραγματικότητα δεν θέλουν να αναφέρουν τον COVID ως αιτία, ενώ τα νοσοκομεία βασίζονται στις διαγνώσεις».

Αυτό το τελευταίο μέρος της πρότασης μπορεί να αναφέρεται στα κίνητρα των νοσοκομείων για μια διάγνωση COVID, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα να αναγράφεται στους κωδικούς ICD που κοινοποιήθηκαν στο HHS. Παρόλο που το CDC και το HHS θα ήθελαν τα δεδομένα να παραμείνουν κρυφά, μια ανάλυση κίνδυνου-οφέλους από την Στέφανι Σένεφ, και την ανεξάρτητη ερευνήτρια Κάθι Ντοπ αποκάλυψε ότι το εμβόλιο είναι πιο θανατηφόρο από τη λοίμωξη σε όσους είναι κάτω των 80 ετών.

Η ανάλυση εξέτασε δημόσια διαθέσιμα επίσημα στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο για όλες τις ηλικιακές ομάδες και συνέκρινε την ολική θνησιμότητα με τον κίνδυνο θανάτου από το COVID-19. Οι Σένεφ και Ντοπ έγραψαν:

«Από τις 6 Φεβρουαρίου 2022, με βάση τα δημόσια διαθέσιμα επίσημα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, όλες οι ηλικιακές ομάδες κάτω των 50 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου μετά από εμβολιασμό με COVID-19 από ό,τι διατρέχει κίνδυνο θανάτου από COVID-19 ένα ανεμβολίαστο άτομο.

Όλες οι ηλικιακές ομάδες κάτω των 80 ετών δεν έχουν ουσιαστικά κανένα όφελος από τη λήψη εμβολιασμού COVID-19, ενώ οι μικρότερες ηλικίες ενέχουν σημαντικό κίνδυνο. Αυτή η ανάλυση είναι συντηρητική, διότι αγνοεί το γεγονός ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούνται από τον εμβολιασμό, όπως η θρόμβωση, η μυοκαρδίτιδα, η παράλυση Bell και άλλες βλάβες που προκαλούνται από το εμβόλιο, μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της διάρκειας ζωής».

Η ανάλυσή τους επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση της OneAmerica ότι το ποσοστό θανάτου σε Αμερικανούς εργάσιμης ηλικίας από 18 έως 64 ετών το τρίτο τρίμηνο του 2021 ήταν κατά 40% υψηλότερο από τα προπανδημικά επίπεδα. Το εύρημα αυτό είναι εντυπωσιακό, δεδομένου ότι ένα από τα πιο αξιόπιστα στοιχεία που διαθέτουμε είναι η ολική θνησιμότητα.

Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο στατιστικό στοιχείο, καθώς οι άνθρωποι είτε είναι νεκροί είτε δεν είναι. Η συμπερίληψή τους στην εθνική βάση δεδομένων του δείκτη θανάτου βασίζεται σε ένα βασικό κριτήριο – έχουν πεθάνει – ανεξάρτητα από την αιτία. Όπως σημειώνεται σε μια (μη αξιολογημένη) μελέτη με επικεφαλής τον επιστήμονα Ντένις Ράνκορτ, ο οποίος εξέτασε τη θνησιμότητα στις ΗΠΑ μεταξύ Μαρτίου 2020 και Οκτωβρίου 2021:

«Η θνησιμότητα όλων των αιτιών ανά χρόνο είναι τα πιο αξιόπιστα δεδομένα για την ανίχνευση πραγματικών καταστροφικών γεγονότων που προκαλούν θάνατο και για τη μέτρηση των επιπτώσεων σε επίπεδο πληθυσμού από οποιαδήποτε αύξηση των θανάτων από οποιαδήποτε αιτία».

Άλλες ασφαλιστικές εταιρείες καταγράφουν παρόμοια αποτελέσματα

Άλλες ασφαλιστικές εταιρείες που επικαλούνται υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας περιλαμβάνουν την Hartford Insurance Group, η οποία ανακοίνωσε ότι η θνησιμότητα αυξήθηκε κατά 32% από το 2019 και κατά 20% από το 2020 πριν από τις λήψεις. Η Lincoln National ανέφερε επίσης ότι οι αιτήσεις θανάτου αυξήθηκαν κατά 13,7 τοις εκατό σε ετήσια βάση και κατά 54 τοις εκατό στο τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με το 2019. Τα γραφεία τελετών καταγράφουν αύξηση των ταφών και των αποτεφρώσεων το 2021 σε σχέση με το 2020.

Παρόμοιοι αριθμοί αναφέρονται και σε άλλες χώρες. Μια μεγάλη γερμανική εταιρεία ασφάλισης υγείας ανέφερε ότι τα στοιχεία της εταιρείας ήταν σχεδόν 14 φορές μεγαλύτερα από τον αριθμό των θανάτων που ανέφερε η γερμανική κυβέρνηση. Τα στοιχεία της ασφάλισης συλλέγονται απευθείας από τους γιατρούς που υποβάλλουν αίτηση πληρωμής από ένα δείγμα 10,9 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Παρά τις εκστρατείες μαζικών εμβολιασμών, ο μηχανικός λογισμικού της Silicon Valley Ben M. (@USMortality) αποκάλυψε ότι στις 13 εβδομάδες πριν από τις 28 Νοεμβρίου 2021, περίπου 107.700 ηλικιωμένοι πέθαναν πάνω από το κανονικό ποσοστό, παρά το ποσοστό εμβολιασμού 98,7%.

Χρησιμοποίησε επίσης δεδομένα από το CDC, το census.gov και τους δικούς του υπολογισμούς για να δείξει ότι οι υπερβολικοί θάνατοι αυξάνονται στο Βερμόντ, ακόμη και όταν η πλειονότητα των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί. «Το Βερμόντ είχε εμβολιάσει το 71% του συνολικού πληθυσμού του μέχρι την 1η Ιουνίου 2021», έγραψε στο Twitter. «Αυτό είναι το 83% του ενήλικου πληθυσμού τους, ωστόσο βλέπουν τους περισσότερους υπερβολικούς θανάτους τώρα από την πανδημία!»

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το HHS και το CDC θα ήθελαν να αποκρύψουν αυτούς τους αριθμούς από τον έλεγχο. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αγνοηθεί ότι η μόλυνση δεν σκότωσε τον αριθμό των ανθρώπων που ισχυρίζονται οι ειδικοί της υγείας και ότι το εμβόλιο σκοτώνει πολύ περισσότερους από τον ιό.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι γνώμες του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

Αναφορές

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε