Δευτέρα, 22 Απρ, 2024
ΛΕΖΑΝΤΑ / Τα κεντρικά γραφεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) στην Ουάσιγκτον στις 11 Ιουλίου 2018. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

ΗΠΑ: Πληροφοριοδότης του FBI υποστηρίζει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης χρησιμοποίησε αντιτρομοκρατικές τακτικές ενάντια στους γονείς

Εκπρόσωπος του FBI δήλωσε ότι το γραφείο δεν «ασχολείται με την έρευνα γονέων που μιλούν ανοιχτά»

Ένας ανώνυμος πληροφοριοδότης αποκάλυψε έγγραφα που υποδηλώνουν ότι το FBI χρησιμοποιεί τους πόρους του για την αντιτρομοκρατία για να ερευνήσει γονείς ή άτομα που απειλούν μέλη σχολικών συμβουλίων, δασκάλους ή άλλο προσωπικό, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη την Τρίτη από Ρεπουμπλικανούς της Δικαστικής Επιτροπής του Κογκρέσου.

Η επιστολή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος περιλάμβανε αντίγραφα των εγγράφων που φέρεται να προέρχονται από τον πληροφοριοδότη του FBI. Μέσα στα έγγραφα περιλαμβάνεται ένα email που έστειλε ο Κάρλτον Πίπλς, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Επιθεώρησης του FBI, λέγοντας ότι η Αντιτρομοκρατική και Εγκληματική Διεύθυνση «δημιούργησε μια ετικέτα απειλής, EDUOFFICIALS, για παρακολούθηση περιπτώσεων σχετικών απειλών».

«Ζητάμε από τα γραφεία σας να εφαρμόσουν την ετικέτα απειλής σε έρευνες και αξιολογήσεις απειλών που απευθύνονται ειδικά κατά των διοικητικών συμβουλίων, των μελών του διοικητικού συμβουλίου, των δασκάλων και του προσωπικού», αναφέρεται στο email. Το email υπογράφηκε από τον Βοηθό Διευθυντή του Αντιτρομοκρατικού Τμήματος Τίμοθι Λάνγκαν και τον τότε βοηθό διευθυντή του Τμήματος Εγκλημάτων Κάλβιν Σίβερς.

Στην επιστολή τους την Τρίτη, οι Ρεπουμπλικάνοι του Δικαστικού Σώματος ανέφεραν ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ κατέθεσε ενώπιον επιτροπής της Βουλής ότι το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν χρησιμοποιούσαν αντιτρομοκρατικούς πόρους για να στοχεύσουν απειλές εναντίον μελών σχολικών συμβουλίων. Ωστόσο, το πρόσφατα αποκαλυπτόμενο έγγραφο, υποστήριξαν, διαψεύδει τα σχόλια του Γκάρλαντ.

Ένας εκπρόσωπος του FBI είπε στην The Epoch Times το απόγευμα της Τρίτης ότι το γραφείο «ποτέ δεν ασχολήθηκε με τη διερεύνηση γονέων που μιλούν ανοιχτά ή την αστυνόμευση ομιλίας στις συνεδριάσεις της σχολικής επιτροπής και δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε τώρα».

«Η αποστολή του FBI είναι να προστατεύει τον αμερικανικό λαό και να τηρεί το Σύνταγμα. Αυτά είναι ένα και το αυτό και όχι το ένα σε βάρος του άλλου», είπε ο εκπρόσωπος. «Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στη διατήρηση και την προστασία των δικαιωμάτων της Πρώτης Τροπολογίας, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του λόγου. Η εστίαση του FBI είναι στη βία και τις απειλές βίας που δυνητικά παραβιάζουν την ομοσπονδιακή νομοθεσία».

Προτού ξεκινήσει μια αντιτρομοκρατική έρευνα, πρέπει να υπάρχουν πληροφορίες που να υποδεικνύουν πιθανή χρήση βίας ή πιθανή παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου, συνέχισε ο εκπρόσωπος του FBI.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Ρεπουμπλικάνους της Δικαστικής Επιτροπής, η αποκάλυψη του πληροφοριοδότη είναι απόδειξη ότι οι ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου χρησιμοποίησαν αντιτρομοκρατικούς πόρους κατόπιν εντολής μιας «αριστερής ομάδας ειδικών συμφερόντων» για να κυνηγήσουν τους γονείς, αναφερόμενη σε μια επιστολή που είχε σταλεί από την Εθνική Ένωση Σχολικών Συμβουλίων πριν από αρκετές εβδομάδες που συνδέει τους γονείς που ανησυχούν για το σχολικό πρόγραμμα με τους εγχώριους τρομοκράτες. Ανέφερε επίσης ότι το FBI και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον νόμο PATRIOT και άλλα εργαλεία για να κυνηγήσουν τους γονείς.

Μετά την αποστολή της αρχικής επιστολής από την Εθνική Ένωση Σχολικών Συμβουλίων, ο Γκάρλαντ εξέδωσε υπόμνημα με το οποίο κατευθύνει το FBI να αντιμετωπίσει μια υποτιθέμενη «αύξηση παρενόχλησης, εκφοβισμού και απειλών βίας» και να δημιουργήσει «αποκλειστικές γραμμές επικοινωνίας για αναφορά απειλών» για το θέμα. . Όμως, στις 23 Οκτωβρίου, η ομάδα των σχολικών συμβουλίων απηύθυνε συγγνώμη στον Λευκό Οίκο για τη γλώσσα που περιλαμβάνεται στην επιστολή.

Τώρα, η αποκάλυψη του πληροφοριοδότη «θέτει υπό αμφισβήτηση την ακρίβεια και την πληρότητα» της κατάθεσης του Γκάρλαντ ενώπιον της δικαστικής επιτροπής της Βουλής τον περασμένο μήνα.

«Αν… γνώριζες τις ενέργειες του FBI τη στιγμή της κατάθεσής σου», έγραψαν οι Ρεπουμπλικάνοι, το έγγραφο «δείχνει ότι εσκεμμένα παραπλανούσες την επιτροπή σχετικά με τη χρήση αντιτρομοκρατικών εργαλείων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη στόχευση γονέων.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, ο Γκάρλαντ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η υπηρεσία του θα χαρακτηρίσει τους ενδιαφερόμενους γονείς ως εγχώριους τρομοκράτες.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει και υπερασπίζεται το δικαίωμα της Πρώτης Τροπολογίας των γονέων να διαμαρτύρονται όσο πιο έντονα θέλουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους, για το πρόγραμμα σπουδών που διδάσκεται στα σχολεία», είπε στους νομοθέτες στις 21 Οκτωβρίου.

Ο Γκάρλαντ υποστήριξε επίσης ότι οι Ρεπουμπλικάνοι χαρακτήριζαν εσφαλμένα το υπόμνημά του, λέγοντας ότι αφορά μόνο απειλές βίας που στοχεύουν σε σχολικούς υπαλλήλους και δασκάλους.

«Δεν πρόκειται για αυτό που συμβαίνει στις συνεδριάσεις του σχολικού συμβουλίου», παρατήρησε ο γενικός εισαγγελέας. «Πρόκειται μόνο για απειλές βίας που στοχεύουν σχολικούς λειτουργούς, σχολικούς υπαλλήλους και δασκάλους».

Μετά την έκδοση της αρχικής επιστολής της Εθνικής Ένωσης Σχολικών Συμβουλίων, δεκάδες σχολικές επιτροπές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τους δεσμούς τους με την ομάδα. Τη Δευτέρα, η Ένωση Σχολικών Συμβουλίων του Κεντάκι είπε ότι τα μέλη της ψήφισαν για την απόσυρση των μελών τους.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε