Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Η επιβολή των προστίμων για αφισορύπανση δεν είναι “πυροτέχνημα”

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις του ΚΚΕ για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε από τον δήμο, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 ότι «τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στα κόμματα για παράνομη αφισορύπανση δεν έχουν ούτε εισπρακτική λογική ούτε αφορούν ένα μόνο κόμμα».

Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι ο Δήμος Αθηναίων απέκτησε τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμο για αφισορύπανση μετά την αλλαγή που έφερε η δημοτική αρχή στον κανονισμό καθαριότητας της πόλης, μέσα στο 2022. «Μέχρι τότε ο δήμος δεν μπορούσε να επιβάλει πρόστιμα, γιατί πολύ απλά απαγορευόταν βάσει του κανονισμού του» είπε, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαδικασία είσπραξης ανέφερε ότι οι παραβάτες μπορούν να υποβάλουν ένσταση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οφείλουν να πληρώσουν τα πρόστιμα, «ειδάλλως ο δήμος έχει τη δυνατότητα να προβεί μέχρι και σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών ή κατάσχεση εις χείρας τρίτου». Και προσέθεσε: «Αυτό που ισχύει για όποιον χρωστά κλήσεις στον δήμο, δεν θα το κάνουμε για ένα πολιτικό κόμμα το οποίο ρυπαίνει ολόκληρη την πόλη;»

Ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε ότι ήδη από την προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία, ο δήμος είχε ενημερώσει όλα τα κόμματα. Ανέφερε ότι η επιβολή των προστίμων δεν είναι “πυροτέχνημα” και ότι χρειάζεται και από την πλευρά του δήμου «συνέχεια και συνέπεια» διότι αφορά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μάχη νοοτροπιών».

«Μην κάνουμε το λάθος επειδή είμαστε δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές να το δούμε ιδεολογικά ή πολιτικά. […] Αυτή είναι μια μάχη νοοτροπιών, είναι μια μάχη κοινωνικής συνείδησης. Γνωρίζουμε ότι θα τη δώσουμε και ότι θα χρειαστεί ενδεχομένως χρόνο, αλλά χρειάζεται συνέπεια από πλευράς δήμου. Δεν μπορεί απλώς να μπούμε σε μια λογική πυροτεχνήματος, “σήμερα είπαμε, αύριο ξείπαμε” και προχωράμε μπροστά. […] Σας διαβεβαιώ ότι σε όποιο κόμμα παραβεί τον κανονισμό καθαριότητας, είτε αυτό προέρχεται από τη δεξιά είτε από την αριστερά, θα επιβληθεί πρόστιμο».

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων διερωτήθηκε αν κάποιο κόμμα πιστεύει ότι είναι υπεράνω του νόμου και επανέλαβε ότι ο δήμος έχει διαθέσει -ατελώς- σημεία στην πόλη στα οποία τα κόμματα μπορούν να προβάλλονται κατά την προεκλογική περίοδο, όπως είχε ενημερώσει τα κόμματα από τον Μάιο.

Εκτός από το ΚΚΕ, πρόστιμο για αφισορύπανση έχει επιβληθεί και στο Μέρα25.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε