Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, στις 11 Νοεμβρίου 2020. (Κώστας Μπαλτάς / Reuters)

Κ. Μητσοτάκης: Ουδείς θα μπορεί να απαγορεύσει σε επιχειρηματίες της εστίασης να δέχονται μόνο εμβολιασμένους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το «πράσινο πιστοποιητικό», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός υγειονομικών και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων νωρίτερα του Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει, μετά από αίτημα του ιδίου, η Επιτροπή Βιοηθικής θα γνωμοδοτήσει δημοσίως την επίσημη θέση της Κυβέρνησης, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Συνέχισε λέγοντας πως μια συζήτηση που θα ξεκινήσει πολύ σύντομα είναι οι διευκολύνσεις που θα λαμβάνουν οι εμβολιασμένοι πολίτες. «Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους συμπολίτες μας», ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ενώ σημείωσε πως προτιμάει «το σωστό να πηγάζει από την ίδια την κοινωνία και όχι να επιβάλλεται σε αυτήν».

Αναφερόμενος στον τουρισμό και στο Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID-19, δήλωσε πως το θεωρεί κλειδί για τον τουρισμό και πως θα κινητοποιήσει πολλούς κρίκους στην αλυσίδα της αγοράς.

Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως κάνει «υγειονομικό σαμποτάζ» με το ρίσκο των διαδηλώσεων, με την υποτίμηση του εμβολίου αλλά και με διασπορά ψευδών ειδήσεων για «μη εγκεκριμένες θεραπείες τις οποίες η κυβέρνηση υποτίθεται ότι δεν παρέχει στους πολίτες».

Τελειώνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως, «η αντιπολίτευση για την πανδημία γίνεται τελικά αντιπολίτευση στη χώρα» και πως «το εμβόλιο της ανοσίας να γίνει αντίδοτο της ανοησίας καθώς δεν έχουμε περιθώριο για άλλους διχασμούς».

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε