Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
Η Japan Tobacco Inc., με συντομογραφία JT, είναι μια εταιρεία κατασκευής τσιγάρων από την Ιαπωνία, που δραστηριοποιείται επενδυτικά σε όλον τον κόσμο.

Καλλιεργώντας το επενδυτικό ενδιαφέρον της Ιαπωνίας για την Ελλάδα

Με αφορμή το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η ιαπωνική εταιρεία Japan Tobacco Inc (JTI) βρήκε την ευκαιρία να διοργανώσει εκδήλωση με θέμα τη διερεύνηση των προοπτικών για την οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας (“Building a Stronger Future: Exploring the Prospects for Greek Japanese Economic Cooperation”), λειτουργώντας καταλυτικά για τον διάλογο σχετικά με την περαιτέρω αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος της Ιαπωνίας για την Ελλάδα που εκδηλώθηκε ήδη από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Τόκιο.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasunori Nakayama και του Υφυπουργού για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη.

Από δεξιά: Takahiro Kumamoto, Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων, Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Japan Tobacco Inc., Yasunori Nakayama Πρέσβης Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Lili Zigoslu Γενική Διευθύντρια JTI Ελλάδας/Κύπρου/Μάλτας, Κώστας Φραγκογιάννης Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Miyuki Ide Co-COO & Head of Business Support and Advisory της NTT Data EMEAL, Shingo Ogawa εκπρόσωπος της Mitsubishi Corporation στην Ελλάδα, καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας Πρόεδρος του ΚΕΠΕ και ο συντονιστής της συζήτησης Νίκος Δρόσος δημοσιογράφος ΑΠΕ-ΜΠΕ. (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων, Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της JTI, Takahiro Kumamoto, η Co-COO & Head of Business Support and Advisory της NTT Data, Miyuki Ide, ο εκπρόσωπος του Ομίλου Mitsubishi στην Ελλάδα, Shingo Ogawa, ο Προέδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών (ΚΕΠΕ) καθηγητής Δρ Παναγιώτης Λιαργκόβας και η Γενική Διευθύντρια της JTI Ελλάδας Lili Zigoslu.

Ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων, Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της JTI Takahiro Kumamoto υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης σε ένα κρίσιμο momentum για το επενδυτικό ενδιαφέρον των ιαπωνικών επιχειρήσεων σε τομείς της ελληνικής Οικονομίας όπως η ναυτιλία, οι υποδομές, το εμπόριο και η τεχνολογία.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ενεργή επενδυτική δραστηριότητα της JTI στην Ελλάδα, μια χώρα που με την αναπτυξιακή της δυναμική παρέσχε πρόσφορο έδαφος για την επιτυχή ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της παραγωγικής μονάδας της πρώην ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη σε εργοστάσιο υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εφάμιλλο των υπολοίπων εγκαταστάσεων της εταιρείας στον κόσμο. Εστιάζοντας στα κοινά σημεία αξιών και παραδόσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ήρθε η ώρα να πυκνώσουν και οι κοινές αναπτυξιακές προσπάθειες και στις οικονομίες μας». Τέλος, απέδωσε τα εύσημα στην Ελλάδα για τον αέρα εξωστρέφειας και για την αναβάθμιση της επενδυτικής εικόνας της ελληνικής οικονομίας δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για τη δημιουργία ενός πιο φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε