Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Κομβόι από την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο συγκλίνει στο Βαάν, του Οντάριο στις 23 Ιουλίου 2022, για να υποστηρίξει τους αγρότες στην Ολλανδία που διαμαρτύρονται κατά των πολιτικών της κυβέρνησης για την κλιματική αλλαγή. (Annika Wang/The Epoch Times)

Καναδέζικες αυτοκινητοπομπές βγαίνουν στο δρόμο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Ολλανδούς αγρότες

Πολλαπλές διαδηλώσεις με αυτοκινητοπομπές ξεκινούν σε ολόκληρο τον Καναδά στις 23 Ιουλίου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους αγρότες στην Ολλανδία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά των πολιτικών για την κλιματική αλλαγή τους τελευταίους μήνες, λέγοντας ότι τα μέτρα απειλούν τα προς το ζην.

Κομβόι από όλη τη Μεγάλη Περιοχή του Τορόντο συγκεντρώνονται στο Βαάν του Οντάριο στις 23 Ιουλίου 2022, για να υποστηρίξουν τους αγρότες στην Ολλανδία που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης για την κλιματική αλλαγή. (Annika Wang/The Epoch Times)

 

Οχήματα συγκεντρώνονται σε χώρο στάθμευσης στο Κάλγκαρι για να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρία αυτοκινητοπομπής στις 23 Ιουλίου 2022. Πρόκειται για μία από τις δεκάδες αυτοκινητοπομπές που ξεχύθηκαν σε όλη τη χώρα για να υποστηρίξουν τους αγρότες στην Ολλανδία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες, όπως λένε, θα πλήξουν τα μέσα διαβίωσης των αγροτών. (Cai Wei/The Epoch Times)

 

Οχήματα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Κανάτα γύρω από την Οτάβα για να συμμετάσχουν σε μια διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπή σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Ολλανδούς αγρότες που διαδηλώνουν κατά των πολιτικών της κυβέρνησης για την κλιματική αλλαγή. (Annie Wu/The Epoch Times)

 

Κατά το μεσημέρι, μια ομάδα οχημάτων συγκεντρώθηκαν στο Βαάν του Οντάριο για να ενωθεί με ένα μεγαλύτερο κομβόι. Τα κομβόι προέρχονταν από δεκάδες περιοχές, μεταξύ άλλων από το Λονδίνο, το Τορόντο, τον Νιαγάρα και το Κίνγκστον. Ορισμένα από αυτά «κατευθυνόντουσαν αργά» προς το σημείο συνάντησης.

Κονβόι σχηματίστηκαν επίσης σε πολλές άλλες πόλεις του Καναδά, όπως το Κάλγκαρι, το Έντμοντον, η Οτάβα και το Βανκούβερ.

«Οι αγρότες στην Ολλανδία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πολωνία διαμαρτύρονται λόγω της οργής τους για τους νέους κυβερνητικούς κανονισμούς που θα τους αναγκάσουν να μειώσουν τις ενώσεις αζωτούχων λιπασμάτων και τις εκπομπές αμμωνίας, οδηγώντας σε μείωση του αριθμού των ζώων και των καλλιεργειών τους, προκαλώντας τελικά τη χρεοκοπία των οικογενειακών επιχειρήσεων», όπως γράφει ένα φυλλάδιο που δημιούργησε ένας διαδηλωτής.

«Πολλοί αγρότες σε ολόκληρο τον Καναδά γνωρίζουν ήδη αυτές τις καταστροφικές πολιτικές που απειλούν τα εισοδήματά τους και διαμαρτύρονται σε όλη τη χώρα».

Η σημαία της Αλμπέρτα διακρίνεται σε ένα φορτηγό που συμμετέχει σε μια διαμαρτυρία αυτοκινητοπομπής στις 23 Ιουλίου 2022. Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες κομβόι που ξεχύθηκαν σε όλη τη χώρα για να υποστηρίξουν τους αγρότες στην Ολλανδία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κλιματικής αλλαγής που, όπως λένε, θα πλήξουν τα μέσα διαβίωσης των αγροτών. (Cai Wei/The Epoch Times)

 

Οχήματα συγκεντρώνονται σε ένα πάρκινγκ στο Κάλγκαρι για να συμμετάσχουν σε μια διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπή στις 23 Ιουλίου 2022. Πρόκειται για μία από τις δεκάδες αυτοκινητοπομπές που ξεχύθηκαν σε όλη τη χώρα για να υποστηρίξουν τους αγρότες στην Ολλανδία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες, όπως λένε, θα πλήξουν τα μέσα διαβίωσης των αγροτών. (Cai Wei/The Epoch Times)

 

Υποστηρικτές από όλη τη Μεγάλη Περιοχή του Τορόντο συγκεντρώνονται στο Βαάν του Οντάριο στις 23 Ιουλίου 2022, για να υποστηρίξουν τους αγρότες στην Ολλανδία που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης για την κλιματική αλλαγή. (Annika Wang/The Epoch Times)

 

Διαμαρτυρίες Ολλανδών αγροτών

Οι διαμαρτυρίες στην Ολλανδία προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό των ζώων στη χώρα κατά 30 τοις εκατό για να μειώσει ριζικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και αμμωνίας αζώτου. Τα ζώα παράγουν αμμωνία στα ούρα και τα κόπρανά τους.

Η κυβέρνηση θέλει να μειώσει αυτούς τους ρύπους κατά 50 τοις εκατό σε εθνικό επίπεδο μέχρι το 2030.

Στις 10 Ιουνίου, η ολλανδική κυβέρνηση εξέδωσε ένα εθνικό σχέδιο και ένα σχέδιο ανά περιοχή για τον περιορισμό των αζωτούχων αερίων του θερμοκηπίου, με ορισμένες περιοχές να υποχρεούνται να μειώσουν τις εκπομπές κατά 70 τοις εκατό και κάποιες άλλες ακόμη και κατά 95 τοις εκατό.

Η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε ότι «δεν υπάρχει μέλλον για όλους τους [ολλανδούς] αγρότες στο πλαίσιο [αυτής] της προσέγγισης», όπως ανέφερε η Υπηρεσία Γεωργίας Εξωτερικού του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Αγρότες φεύγουν από την πόλη Μπάθμεν της Ολλανδίας, πηγαίνοντας στη διαμαρτυρία των αγροτών στο Στρόε. (BART MAAT/ANP/AFP μέσω Getty Images)

 

Τα μέτρα ελήφθησαν αφού το ανώτατο ολλανδικό διοικητικό δικαστήριο διαπίστωσε το 2019 ότι η χώρα παραβιάζει τη νομοθεσία της ΕΕ επειδή δεν μείωσε τις υπερβολικές εκπομπές αζώτου, οι οποίες, όπως είπε, είναι επιβλαβείς για τα φυτά και τα ζώα σε ορισμένα φυσικά περιβάλλοντα.

Η πολιτική της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή αποσκοπεί στην επίτευξη του στόχου της Συμφωνίας των Ηνωμένων Εθνών του 2015 στο Παρίσι για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, λέγοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο για να περιοριστεί η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Η συμφωνία θεωρείται ζωτικό μέρος της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι Ολλανδοί αγρότες λένε ότι τα μέτρα τους στοχοποιούν άδικα και δεκάδες χιλιάδες έχουν συγκεντρωθεί, οδηγώντας τρακτέρ και εμποδίζοντας την κυκλοφορία, για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης.

Οι απαιτήσεις για μείωση του ζωικού κεφαλαίου έρχονται εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης τροφίμων και εκτίναξης των τιμών των καυσίμων και των λιπασμάτων στα ύψη.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε