Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Ο Δρ. Σαντζάι Βέρμα (Ευγενική προσφορά του Dr. Sanjay Verma)

Καρδιολόγος: Τα προβλήματα με τους θρόμβους στο αίμα από το εμβόλιο COVID “μπορεί να είναι εκατοντάδες”, αλλά “τα προβλήματα με την καρδιά είναι χιλιάδες”

Καρδιολόγος βλέπει πολύ περισσότερες περιπτώσεις φλεγμονής της καρδιάς μετά την κυκλοφορία του εμβολίου COVID

Ο Δρ. Σαντζάι Βέρμα (Dr. Sanjay Verma), καρδιολόγος στην κοιλάδα Κοατσέλα της Καλιφόρνια, βλέπει μερικές εκατοντάδες ασθενείς τον μήνα και από το περασμένο καλοκαίρι έχει δει «ενδεχομένως μια ντουζίνα» ασθενείς των οποίων οι καρδιακές παθήσεις μπορεί να συνδέονται με τα εμβόλια COVID.

«Μπορώ να πω μόνο ότι είναι πιθανό -όχι σίγουρο- επειδή δεν έχουμε ακόμη καμία διαγνωστική εξέταση που να λέει 100% ότι “αυτό προκάλεσε αυτό”. Αυτό που κάνουμε είναι αυτό που ονομάζεται διαδικασία αποκλεισμού. Ψάχνουμε για συνήθεις συσχετίσεις όπως τον κορωνοϊό, τον ιός της γρίπης, άλλες λοιμώξεις, την αθηροσκλήρωση ή την στεφανιαία νόσο, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, και αν όλα συνεχίζουν να βγαίνουν αρνητικά ή φυσιολογικά, τότε εξ ορισμού και με τη διαδικασία του αποκλεισμού, η καρδιακή βλάβη που σχετίζεται με το εμβόλιο είναι πιθανή.

«Συνήθως δεν βλέπουμε καν τόσα πολλά [καρδιακά προβλήματα] σε ένα χρόνο», δήλωσε ο Βέρμα.

Προσθέτοντας ότι πριν από την πανδημία θα ήταν «πολύ λιγότερα ανά έτος».

Ο Βέρμα προβληματίζεται για το γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε θέματα θρόμβων αίματος από το εμβόλιο COVID, ενώ υπήρξαν πολύ περισσότερες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας, σύμφωνα με την παρατήρησή του.

«Δεν μπορώ, με σιγουριά, να συμπεράνω γιατί το ένα λαμβάνει περισσότερη προσοχή. Και όταν λέω προσοχή, δεν είναι μόνο οι ειδήσεις, ουσιαστικά έχουν βάλει μια προειδοποίηση να χρησιμοποιείτε το Johnson and Johnson μόνο αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αυτή είναι μια πολύ ισχυρή προειδοποίηση. Ενώ για τα εμβόλια mRNA και τα καρδιακά προβλήματα, η προειδοποίηση υπάρχει στο ενημερωτικό δελτίο του FDA. Αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που επηρεάζονται είναι πολύ μεγαλύτερος», δήλωσε ο Βέρμα.

«Το θέμα των θρόμβων αίματος με το Johnson & Johnson μπορεί να είναι εκατοντάδες, αλλά τα θέματα με την καρδιά είναι χιλιάδες. Πρόκειται για διαφορετικό επίπεδο έκθεσης των ασθενών».

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ο FDA ανακοίνωσε την αναθεώρηση των ενημερωτικών δελτίων των εμβολίων COVID της Pfizer και της Moderna, προειδοποιώντας ότι υπάρχει “χαμηλός” κίνδυνος μυοκαρδίτιδας – φλεγμονής του καρδιακού μυός και περικαρδίτιδας – φλεγμονής του βλεννογόνου έξω από την καρδιά.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους από το New England Journal of Medicine συμπέρανε ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας ήταν μεγαλύτερος από την COVID-19 παρά από τα εμβόλια, αλλά σύμφωνα με την έρευνα του Βέρμα, η μελέτη είναι εσφαλμένη.

«Η ανάλυση αυτή είναι ατελής επειδή συνδύασε όλες τις ηλικιακές ομάδες στην ανάλυσή της. Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι οι νοσηλείες με COVID-19 αποτελούνται κατά κύριο λόγο από άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών (αυτή η ηλικιακή ομάδα υπερτερεί όλων των άλλων ηλικιακών ομάδων σε συνδυασμό για τις νοσηλείες COVID). Η ίδια η ανάλυση του CDC αποκαλύπτει ότι το 91% όλων των νοσηλειών COVID-19 συνέβησαν σε άτομα με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις και πιο πρόσφατα η διευθύντρια του CDC Ροσέλ Ουαλένσκι δήλωσε ότι το 75% των θανάτων από COVID αφορούσε άτομα με τουλάχιστον 4 υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Ως εκ τούτου, τα κρούσματα μυοκαρδίτιδας μετά από μόλυνση με COVID πιθανότατα συμβαίνουν σε ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις», έγραψε ο Βέρμα.

«Αυτό επιβεβαιώθηκε σε μια πιο πρόσφατη μελέτη που έδειξε ότι για τα άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών, ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι μετά τη μόλυνση με COVID-19. Η μελέτη διαπίστωσε ότι σε σύγκριση με το ποσοστό του γενικού πληθυσμού υπήρχε 3,4 φορές αυξημένος κίνδυνος για το εμβόλιο COVID της Pfizer και 20,71 φορές αυξημένος κίνδυνος μετά τη λήψη του εμβολίου της Moderna, ενώ ο κίνδυνος μετά τη μόλυνση COVID ήταν 4,06 φορές μεγαλύτερος. Όταν αυτή η ομάδα διαστρωματώθηκε περαιτέρω σε επίπεδο κινδύνου, η ομάδα των 16-29 ετών είχε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό, ιδίως για το εμβόλιο Moderna mRNA (η μόλυνση COVID απέδωσε 2,83x αυξημένο κίνδυνο, το εμβόλιο Moderna απέδωσε 74,39x αυξημένο κίνδυνο και το εμβόλιο Pfizer απέδωσε 2,88x αυξημένο κίνδυνο σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό). Οι συγγραφείς αυτής της μελέτης πραγματοποίησαν πρόσφατα μια επείγουσα επικαιροποιημένη ανάλυση για να συμπεριλάβουν την επίδραση των ενισχυτικών εμβολίων. Η ανάλυσή τους διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά τις ενισχυτικές δόσεις, ιδίως για το εμβόλιο mRNA της Pfizer. Σε μια άλλη πρόσφατη μελέτη σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό, οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι μόνο το 17% των περιπτώσεων είχαν υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις (σε αντίθεση με το 91% των νοσηλειών με COVID που είχαν υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις). Αυτή η ομάδα νεαρών υγιών ατόμων διατρέχει πολύ χαμηλό κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών από τον ίδιο τον COVID».

Όταν ρωτήθηκε αν οι αντιδράσεις προκλήθηκαν από αυτοάνοσες αντιδράσεις των πρωτεϊνών ακίδας που είναι αποτέλεσμα του εμβολιασμού, ο Βέρμα δήλωσε ότι είναι ένας υποθετικός μηχανισμός που θα μπορούσε να προκαλέσει θρόμβους αίματος, αλλά δεν υπάρχει καθορισμένος μηχανισμός για τις περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας.

«Θα μπορούσε να είναι αυτοαντισώματα στην πρωτεΐνη αιχμής. Θα μπορούσε να είναι άμεση βλάβη της πρωτεΐνης αιχμής. Θα μπορούσε να είναι ένας συνδυασμός και των δύο», είπε, «Και προφανώς, όντας καρδιολόγος, αναγνωρίζω ότι μπορεί να φαίνεται ότι είμαι προκατειλημμένος [με το να] εστιάζω στα καρδιακά ζητήματα, αλλά επειδή τα καρδιακά ζητήματα είναι μεγαλύτερα σε αριθμό [έχουν] μεγαλύτερο αντίκτυπο στη “διστακτικότητα του εμβολίου”».

Οι Epoch Times ανέφεραν πρόσφατα ότι ένας παιδοκαρδιολόγος αναγκάστηκε να σταματήσει να εργάζεται και τιμωρήθηκε από το συμβούλιο του επειδή δεν ήθελε να συστήσει ένα εμβόλιο σε έναν νεαρό ασθενή που είχε ήδη προσβληθεί από COVID στο παρελθόν.

Οι αναφορές στο VAERS για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα αυξήθηκαν δραματικά το 2021 σε 24.084 περιπτώσεις και 16.417 από τις 6 Μαΐου 2022.

Οι περισσότερες από αυτές τις αντιδράσεις (31.501) συνδέονται με τα εμβόλια της Pfizer.

Σύμφωνα με το OpenVAERS, «το VAERS είναι το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων που τέθηκε σε εφαρμογή το 1990. Πρόκειται για ένα εθελοντικό σύστημα αναφοράς που έχει εκτιμηθεί ότι αντιπροσωπεύει μόνο το 1% των παρενεργειών από εμβόλια».

Η επίσημη αποποίηση ευθυνών του VAERS, ωστόσο, αναφέρει: «Αν και είναι πολύ σημαντική η παρακολούθηση της ασφάλειας των εμβολίων, οι αναφορές VAERS από μόνες τους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιοριστεί εάν ένα εμβόλιο προκάλεσε ή συνέβαλε σε ένα ανεπιθύμητο συμβάν ή ασθένεια».

Ο FDA είχε ζητήσει από δικαστή τον Δεκέμβριο του 2021 να του δοθεί προθεσμία 75 ετών για να παρουσιάσει τα δεδομένα ασφαλείας σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech, αλλά στις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο FDA διατάχθηκε να δημοσιεύσει τα σχετικά έγγραφά του σε περίπου 8 μήνες.

Αποκαλύφθηκε ότι 1.223 θάνατοι και 42.086 ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρθηκαν στην Pfizer από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του εμβολίου Pfizer-BioNTech την 1η Δεκεμβρίου 2020 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα εμβόλια δεν χορηγήθηκαν αμέσως σε ανθρώπους από την 1η Δεκεμβρίου 2020, αλλά κυκλοφόρησαν σταδιακά, οπότε τα ανεπιθύμητα συμβάντα συνέβησαν σε λιγότερο από το χρονικό διάστημα των 3 μηνών.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε