Τρίτη, 03 Οκτ, 2023
Ο Richard και η Jean Hess παρακολουθούν το Shen Yun Performing Arts στο Ντένβερ του Κολοράντο, στις 7 Νοεμβρίου 2021. (Mary Mann/The Epoch Times)

Kαθηγητής δηλώνει: «Το Shen Yun αντανακλά τις αξίες του λαού»

Γράφει η Mary Mann.

Ο κύριος και η κυρία Χες έχουν βαθιά εκτίμηση για τους αρχαίους πολιτισμούς. Αυτό το πάθος τους ώθησε να παρακολουθήσουν την κυριακάτικη απογευματινή παράσταση του Shen Yun Performing Arts στις 7 Νοεμβρίου.

Η Τζιν Χες είναι πρόεδρος της Saint Andrews Society of Colorado, μια σκωτσέζικη κοινότητα, και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Ο σύζυγός της Ρίτσαρντ Χες είναι καθηγητής Παλαιάς Διαθήκης και Σημιτικών Γλωσσών στο Denver Seminary. Κατάγονται από τη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Η κ. Χες περιέγραψε την παράσταση ως «εξαίσια, απίστευτη, όμορφη» και ακόμη «κάποιες στιγμές συγκλονιστική».

Το Shen Yun είναι ένα φαινόμενο του κλασικού κινεζικού χορού που έχει σαρώσει τον κόσμο από τότε που ξεκίνησαν οι ετήσιες παγκόσμιες περιοδείες του το 2006. Με έδρα τη Νέα Υόρκη, η αποστολή τους είναι να παρουσιάσουν στον κόσμο την «Κίνα πριν από τον κομμουνισμό».

Ο κ. Χες είναι ειδικός στον σκωτσέζικο χορό. Εντυπωσιάστηκε από την «καλλιτεχνικότητα και την απεικόνιση της κομψότητας» του κλασικού Κινεζικού χορού.

«Κάθε μικρή χειρονομία και η ελαστικότητα των σωμάτων τους – ω Θεέ μου,» είπε. «Απολύτως θαυμάσια. Χαίρομαι τόσο πολύ που μπορέσαμε να έρθουμε».

«Πιστεύω ότι η τέχνη είναι η δημιουργία αξιών. Η τέχνη αντανακλά τις αξίες των ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Χες.

Ο Κινεζικός πολιτισμός έχει μια συνεχή ιστορία 5.000 ετών, που καλύπτει δεκάδες δυναστείες, καθεμία από τις οποίες φέρει το δικό της στυλ ντυσίματος και μοναδικά έθιμα.

«Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να μπορείς να βλέπεις να ξεδιπλώνεται αυτό με τόσους πολλούς τρόπους», δήλωσε ο κ. Χες. «Και με πολλούς τρόπους, συντονιζόμαστε με πολλές από τις αξίες που εκπροσωπούνται στο χορό, στη μουσική, στο τραγούδι, οπότε νιώσαμε πολύ ευλογημένοι που το είδαμε και το ακούσαμε».

Η αυλαία του Shen Yun Performing Arts στο θέατρο Buell στο Ντένβερ, στις 7 Νοεμβρίου 2021. (The Epoch Times)

 

Όταν ο κ. Χες δίδασκε στο Χονγκ Κονγκ, είχε την ευκαιρία να μάθει για την αρχαία Κινεζική πνευματική πρακτική Φάλουν Ντάφα – η οποία προωθεί τις οικουμενικές αξίες της αλήθειας, της συμπόνιας και της ανεκτικότητας. Έμαθε επίσης και για την δίωξη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος εναντίον της παρκτικής στην ηπειρωτική Κίνα. Πολλοί από τους καλλιτέχνες του Shen Yun ασκούν το Φάλουν Ντάφα και διηγούνται χορευτικά τις ιστορίες τους που αφορούν συνήθως την υπέρβαση της αδικίας.

«Εκτιμώ ότι αναδεικνύει την πραγματικότητα της κακομεταχείρισης και της δίωξης με έναν πολύ όμορφο και αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε η κα. Χες. «Φυσικά, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι αυτή είναι μια πραγματική κατάσταση. Δεν νομίζω ότι προβάλλεται πολύ συχνά στις ειδήσεις».

Ως ερευνητής της χριστιανικής ιστορίας, ο κ. Χες πρόσθεσε ότι η αποστολή του Shen Yun να διατηρήσει τις παραδοσιακές αξίες είναι βαθιά αξιόλογη.

«Νομίζω ότι η διατήρηση του πολιτισμού είναι κάτι πολύ σημαντικό, διότι αν χάσουμε τις αξίες, χάνουμε την κατανόηση της αξίας του ανθρώπινου πολιτισμού. Και όταν αυτό χάνεται, τότε είναι απλώς θέμα χρόνου, μέσω της εξουσίας και της απληστίας να επέλθει η αποσύνθεσης της κοινωνίας. Δυστυχώς».

Η Epoch Times θεωρεί τις παραστατικές τέχνες Shen Yun το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της εποχής μας. Καλύπτουμε με υπερηφάνεια τις αντιδράσεις του κοινού από την ίδρυση του Shen Yun το 2006.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε