Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
Ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος στις 8 Ιουνίου 2017 σε μια φωτογραφία αρχείου. (Αριστερά) Ο Μπιλ Γκέιτς σε μια φωτογραφία του 2016. (Δεξιά) (Sean Gallup/Getty Images; AP Photo/Seth Wenig)

Κοινοπραξία των Σόρος-Γκέιτς εξαγοράζει εταιρεία δοκιμών COVID-19

Μια κοινοπραξία επενδυτών που υποστηρίζεται από τον Τζορτζ Σόρος και τον Μπιλ Γκέιτς προσχώρησε στην εξαγορά της Mologic, μιας εταιρείας δοκιμών COVID-19.

Το Ταμείο Οικονομικής Ανάπτυξης Soros (SEDF), ένα παρακλάδι του Ιδρύματος Open Society Foundations του Σόρος, επιβεβαίωσε σε δήλωση στις 19 Ιουλίου ότι συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Η συνεργασία Soros–Gates αποτελεί μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας, της Global Access Health, η οποία θα επενδύσει «τουλάχιστον» 41,1 εκατομμύρια δολάρια στο πρότζεκτ, σύμφωνα με τη δήλωση.

«Ο όμιλος έχει χρηματοδοτήσει την αγορά της Mologic Ltd, μιας παγκοσμίως πρωτοπόρας στην ανάπτυξη πλευρικής ροής και τεχνολογιών ταχείας διάγνωσης, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση τροπικών ασθενειών όπως ο δάγκειος πυρετός, η bilharzia και η τύφλωση του ποταμού, καθώς και για την COVID-19», αναφέρει η δήλωση, σημειώνοντας ότι η εξαγορά είναι μια προσπάθεια «επέκτασης της πρόσβασης σε προσιτή ιατρική τεχνολογία αιχμής μέσω αποκεντρωμένης έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής» στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ιδρυθείσα πριν από περίπου δύο δεκαετίες από την ομάδα πατέρας-γιου των Mark και Paul Davis, η Mologic συνεργάστηκε προηγουμένως με το ίδρυμα Gates, δημιουργώντας το Advanced Rapid Diagnostics το 2016. Ο Paul Davis είναι επίσης γνωστός για τη δημιουργία του τεστ εγκυμοσύνης Clearblue το 1988, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας πλευρικής ροής.

«Η μετάβαση της Mologic σε μια κοινωνική επιχείρηση είναι ένα σκόπιμο, λογικό και φυσικό βήμα για μια εταιρεία που επικεντρώνεται στην παροχή προσιτών διαγνωστικών και βιοτεχνολογίας σε μέρη που έχουν μείνει ανεπηρέαστα από την αδιάκοπη επιδίωξη του κέρδους», δήλωσε ο Mark Davis σε δήλωση. «Με την υποστήριξη των μετόχων, των δωρητών και των συνεργατών μας, έχουμε προχωρήσει πολύ. Πιστεύουμε ότι έχουμε τους ανθρώπους και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τις μελλοντικές προκλήσεις και ευκαιρίες. Και ελπίζουμε ότι αυτή η μοναδική συναλλαγή θα είναι ένα παράδειγμα για τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν».

Ο Σόρος έχει δεχθεί επίσης πολλές αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για την χρηματοδότηση αριστερών εισαγγελέων, συμπεριλαμβανομένων των αμφιλεγόμενων δικηγόρων St. Louis, Kim Gardner και του εισαγγελέα του Λος Άντζελες, George Gascon, κατά τη διάρκεια των εκλογών τους. Ο Σόρος δώρισε περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια στην καμπάνια της Gascon.

Άλλοι αριστεροί εισαγγελείς τους οποίους έχει χρηματοδοτήσει είναι ο εισαγγελέας του Σικάγου Kim Foxx, ο εισαγγελέας της Φιλαδέλφειας Larry Krasner και η δικηγόρος της πολιτείας της Βαλτιμόρης Marilyn Mosby.

Ο Γκέιτς νωρίτερα αυτό το μήνα ανακοίνωσε ότι η σύζυγός του, η Μελίντα, θα παραιτηθεί από το ίδρυμά τους σε δύο χρόνια εάν δεν μπορέσουν να συνεργαστούν εν μέσω του διαζυγίου τους.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε