Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024

Κυρ. Βελόπουλος: Καλούμε τα κόμματα που αποκλείστηκαν από τις εκλογές να κάνουμε μετά τις 21 Μαΐου μία πανελλήνια συστράτευση

«Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουμε τον Άρειο Πάγο να απορρίπτει κόμματα και είναι απαράδεκτο για τη δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία με νόμο δικό της να αποκλείει κομματικούς σχηματισμούς, γιατί δεν είναι της αρεσκείας της. Εμείς καλούμε τα κόμματα τα οποία αποκλείστηκαν από την εκλογική διαδικασία, να κάνουμε μετά τις 21 Μαΐου μία πανελλήνια συστράτευση των εθνικών πατριωτικών κομμάτων απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα, η μπίζνα και το χειρότερο να οδηγήσουν τη χώρα σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Όπως πρόσθεσε, «θεωρούμε απαράδεκτα τα όσα γίνονται με τον Άρειο Πάγο και πολύ φοβούμαι ότι περνάμε σε ατραπούς πραγματικής αποστασίας και αποστασιοποίησης από τη δημοκρατία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι «εγώ απλά θέλω να ρωτήσω κάτι τον κύριο πρωθυπουργό» και συνέχισε: «Ο ‘Αρειος Πάγος, τον οποίο ελέγχει έτσι κι αλλιώς ο ίδιος, διότι η επιλογή του Αρείου Πάγου γίνεται από συγκεκριμένα κέντρα και από την κυβέρνηση κυρίως, επέτρεψε να κατέβει κόμμα που δηλώνει τουρκικό, δηλαδή ένα τουρκικό κόμμα, όπως το ίδιο δηλώνει, μπορεί να κατεβαίνει και παίρνει την άδεια του Αρείου Πάγου, αλλά ένα οποιοδήποτε ελληνικό κόμμα, είτε διαφωνούμε μαζί του είτε όχι, ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει, πρέπει να αποκλείεται».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το κάλεσμα που απηύθυνε σε κόμματα, ο Κυριάκος Βελόπουλος σημείωσε ότι «μιλάμε για τα κόμματα που κόπηκαν μέχρι σήμερα από τον ‘Αρειο Πάγο».

Στην συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος επανέλαβε το κάλεσμά του, «προς όλα τα κόμματα που κόπηκαν να συστρατευτούμε όλοι μαζί μετά τις 21 Μαΐου απέναντι στον κοινό εχθρό, γιατί ο κοινός εχθρός είναι ένας και λέγεται Νέα Δημοκρατία, όχι ως κόμμα, αλλά οικογένεια Μητσοτάκη, διότι πρέπει να γίνει μία πανστρατιά απέναντι σε αυτά που έρχονται, τα οποία είναι πολύ χειρότερα από ότι φαντάζονται οι Έλληνες».

Αναφερόμενος στον επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, είπε ότι «αν ψάχνει μέσα στα βούρλα να βρει χρήματα ‘μαύρα’ ή ‘λεύκα’, ας ψάξει στη ΝΔ και στους λαθρεμπόρους πετρελαίου και τσιγάρων και το κυριότερο από όλα εμείς τον κερνάμε καφέ, διάφανοι κρυστάλλινοι, γιατί απλά κουραστήκαμε να λέμε ότι τα οικονομικά των κομμάτων ελέγχονται κάθε εξάμηνο από τρεις ανεξάρτητες εταιρείες».

«Οπότε», συνέχισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, «ή ο κ. Βουρλιώτης δεν ξέρει οικονομικά, ή είναι πιστόλι της ΝΔ, διότι άλλη δικαιολογία δεν μπορεί να ευσταθεί».

«Αν είναι πιστόλι της ΝΔ», πρόσθεσε, «θα είμαστε απέναντι του και τις επόμενες μέρες θα ακουστούν πολλά και για τον κ. Βουρλιώτη και για τη ΝΔ». Παράλληλα, ανέφερε ότι «για πρώτη φορά ακούω στη ζωή μου ότι ο μισθός του βουλευτή είναι ‘μαύρο χρήμα’, συμπληρώνοντας: «Δεν υπάρχει αυτό».

Στην συνέχεια είπε ότι «ψάχνουμε από χθες το απόγευμα τον κ. Βουρλιώτη και μάλιστα ο ίδιος οικονομικός διευθυντής του κόμματος για να τον καλέσει να πάει στα γραφεία και να ελέγξει ότι θέλει, αλλά είναι εξαφανισμένος».

Ακόμη, ανέφερε ότι «η Ελληνική Λύση είναι εξαφανισμένη από όλα τα κανάλια και ο πρόεδρος της τα τελευταία τέσσερα χρόνια εμφανίστηκε περίπου 14 φορές μόνο στην ΕΡΤ και στον ‘Αντέννα’, ενώ τις τελευταίες μέρες ο ‘περιφερόμενος θίασος’ έχει εμφανιστεί πάνω από 25 φορές».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «ζητήσαμε εγγράφως με υπόμνημα από τα υπόλοιπα κόμματα στη διακομματική επιτροπή να μπουν εμπειρογνώμονες και να ενημερωθούν εάν υπάρχει λογισμικό, το οποίο παραβιάζει την καταμέτρηση των ψήφων».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε