Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Ο παρουσιαστής σε talk show και μπεστ σέλερ συγγραφέας, Λάρι Έλντερ (Larry Elder) στο σπίτι του στο Λος Άντζελες στις 17 Ιουνίου 2020. Ο Έλντερ είναι ο παραγωγός της νέας ταινίας «Uncle Tom». (Hau Nguyen / The Epoch Times)

Λάρι Έλντερ: Οι φυλετικές πολιτικές βασίζονται πάνω σε ένα ψεύτικο αφήγημα

Οι φυλετικές πολιτικές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες στηρίζονται πάνω στην «κριτική θεωρία της φυλής», είναι αβάσιμες, σύμφωνα με τον συγγραφέα, παραγωγό ταινιών και ραδιοφωνικό παρουσιαστή, Λάρι Έλντερ.

Ο Έλντερ, παρουσιαστής του «The Larry Elder Show», είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Crossroads» της Epoch Times ότι, κατά την αντίληψή του, η Κριτική Θεωρία της Φυλής μπορεί να συνοψιστεί στην ιδέα ότι οι μαύροι σήμερα εξακολουθούν να πέφτουν θύματα του συστημικού ρατσισμού της Αμερικής και οι λευκοί, από την πλευρά τους, οφείλουν να αναγνωρίσουν την στοχοποίηση των μαύρων πολιτών.

«Οι φυλετικές σχέσεις κατέληξαν, κατά τη γνώμη μου, στο πώς αισθάνονται οι μαύροι για τους λευκούς και στο πώς οι λευκοί αισθάνονται για το πώς αισθάνονται οι μαύροι για τους λευκούς, είπε ο Έλντερ, προσθέτοντας ότι η Κριτική Θεωρία της Φυλής δεν καταπιάνεται με τις σχέσεις των Ασιατών ή Ισπανόφωνων με άλλες φυλές.

Ο Έλντερ είπε ότι όταν ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία, τα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ένα άρθρο, στο οποίο οι τρεις σύμβουλοί του, ο Ντέιβιντ Πλουφ, ο Ντέιβιντ Άξελροντ και η Βάλερι Τζάρετ, συζητούσαν τα υπέρ και τα κατά της απόφασής του να κατέβει για πρόεδρος, κανένας όμως από αυτούς δεν έθιξε το φυλετικό ζήτημα. Πρόσθεσε ότι ακόμη και η Τζάρετ, η οποία είναι μαύρη, δεν έθιξε αυτό το ζήτημα επειδή δεν ήταν σημαντικό για την Αμερική τότε.

Το 2007, ο παρουσιαστής του προγράμματος «60Minutes», Στιβ Κροφτ (Steve Croft), ρώτησε τον Ομπάμα σε συνέντευξή του στην εκπομπή, αν το γεγονός ότι είναι μαύρος θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στο να κερδίσει τον προεδρικό αγώνα. Ο Ομπάμα απάντησε «Όχι. Νομίζω ότι αν δεν κερδίσω αυτόν τον αγώνα θα είναι εξαιτίας άλλων παραγόντων. Θα είναι επειδή δεν κατάφερα να δείξω στον αμερικανικό λαό ένα όραμα για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει αυτή η χώρα, το οποίο θα μπορούν να ασπαστούν».

Ο Έλντερ είπε ότι είχε σχολιάσει την απάντηση του Ομπάμα εκείνη την εποχή, ότι «με αυτή του την στάση, αυτός ο τύπος θα βελτιώσει τις φυλετικές σχέσεις και οι περισσότεροι Αμερικανοί, είμαι βέβαιος ότι ένιωσαν το ίδιο».

«Έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα εδώ και το βήμα είναι: οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από τη φυλή του, ανεξάρτητα από το χρώμα του, το δόγμα του, μπορεί να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», σχολίασε ο Έλντερ για τη νίκη του Ομπάμα.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τζέιμς Σ. Μπράντι στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον /16 Δεκεμβρίου 2016 (Φωτογραφία από τον Chip Somodevilla / Getty Images)

 

Ωστόσο, οι φυλετικές σχέσεις κατά τη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα επιδεινώθηκαν. Ο Έλντερ επισήμανε ότι όταν ο Τζορτζ Μπους ήταν πρόεδρος, οι φυλετικές σχέσεις στην Αμερική ήταν αρκετά καλές, με το 75% των λευκών και το 71% των μαύρων να τις θεωρούν σε καλό ή πολύ καλό επίπεδο εκείνη την εποχή. Όταν ο Ομπάμα έφυγε από τον Λευκό Οίκο, τα ποσοστά αυτά είχαν ολισθήσει στο 40%.

Ο Έλντερ είπε για τους ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ από έναν αστυνομικό, ότι «πιστεύουν ειλικρινά ότι το πρόβλημα είναι στην αστυνομία».

«Ο λόγος που οι άνθρωποι είναι στους δρόμους και ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι πιστεύουν αυτό το αφήγημα… είναι επειδή καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους βομβαρδίζονται με αυτήν την ιδέα – είτε είναι το Χόλιγουντ, είτε είναι τα μέσα ενημέρωσης, είτε είναι οι ακαδημαϊκοί – ότι εσείς ως μαύρος είσαι θύμα και εγώ ως λευκός είμαι ο θύτης και πρέπει να νιώθω ένοχος γι ‘αυτό, και πρέπει να κάνω κάτι για να το διορθώσω,» είπε ο Έλντερ.

«Πρόκειται για μια νοοτροπία που ενσταλάχθηκε σε αυτά τα παιδιά από το δημοτικό και αν συνέχιζαν στο κολέγιο, θα πέρναγαν από άλλη μία τετραετή κατήχηση. Έτσι, η χώρα έχει ρυθμιστεί να πιστεύει ότι ο ρατσισμός παραμένει ένα μείζον πρόβλημα στην Αμερική,» είπε ο Έλντερ, προσθέτοντας ότι «τα μέσα ενημέρωσης ενισχύουν αυτό το αφήγημα κάθε φορά που συμβαίνει κάτι φυλετικό».

Μελέτες πάνω στον ρατσισμό

Αστυνομικοί του Σικάγου φρουρούν την περιοχή έξω από το τμήμα τους στην Περιφέρεια 7 κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στη βία της αστυνομίας του Σικάγο στη γειτονιά Ίνγκλγουντ  στο Σικάγο του Ιλινόις, στις 11 Αυγούστου 2020. (Kamil Krzaczynski / AFP μέσω Getty Images)

 

Μια μελέτη σχετικά με την αστυνομία και τον συστηματικό ρατσισμό εναντίον των μαύρων, του Ρόλαντ Φράιερ (Roland Fryer), έναν αξιόλογο καθηγητή οικονομικών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, δείχνει ότι «οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν εμπλέκονται σε αυτού του είδους του συστημικού ρατσισμού εναντίον των μαύρων αλλά είναι και πιο απρόθυμοι να τραβήξουν τη σκανδάλη απέναντι σε έναν ύποπτο μαύρο παρά σε έναν λευκό», είπε ο Έλντερ.

«Τα ίδια αποτελέσματα έχουν παρουσιαστεί και σε μια σειρά μελετών που έγιναν από καθηγητές του Washington State University» όπου χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα προσομοίωσης, είπε ο Έλντερ.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει μια έρευνα κάθε τρία χρόνια από το 1996, όπου 60.000 Αμερικανοί που είχαν κάποια επαφή με την αστυνομία περνάνε από συνέντευξη για τις εμπειρίες και την οπτική τους σχετικά με αυτήν την αλληλεπίδραση και δεν βρέθηκε καμία ένδειξη συστηματικού ρατσισμού, είπε ο Έλντερ.

Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, έδειξε ότι «το ποσοστό των μαύρων οδηγών που σταματήθηκαν ήταν δυσανάλογο με αυτό των λευκών», αλλά οι λόγοι για τις δυσανάλογες στάσεις ήταν έγκυροι, είπε ο Έλντερ.

Ο Έλντερ συνόψισε την ιδέα του συστημικού ρατσισμού ως «ένα ψέμα που προκαλεί μεγάλη ζημιά στη χώρα».

Ο Έλντερ είναι συμπαραγωγός και παρουσιαστής του «Uncle Tom», ενός ντοκιμαντέρ σχετικά με τους μαύρους συντηρητικούς που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο. Είπε ότι με το που είδαν την ταινία, πολλοί φιλελεύθεροι έχουν αλλάξει την άποψή τους για την Αμερική, ειδικά για τη «μαύρη Αμερική», και «άλλαξαν την άποψή τους για την υπόσχεση της Αμερικής, επειδή αυτή είναι η γη της ελευθερίας. Ειλικρινά – υπάρχουν άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να διασχίσουν νερά γεμάτα καρχαρίες για να φτάσουν εδώ από την Κούβα».

«Οφείλουμε να το ξεπεράσουμε, να ξεπεράσουμε αυτήν την διχόνοια και να αναγνωρίσουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν, και ας συνεχίσουμε με κοινό σκοπό να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά».

Ακολουθήστε τον Joshua στο Twitter: @JoshJPhilipp

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε