Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μετά από συνομιλίες με τον Αρμένιο ομόλογό του στη Μόσχα, στις 8 Απριλίου 2022. (Alexander Zemlianichenko/POOL/AFP via Getty Images)

Λαβρόφ: Μην υποτιμάτε τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε τη Δευτέρα τη Δύση να μην υποτιμά τους αυξημένους κινδύνους πυρηνικής σύγκρουσης για την Ουκρανία και δήλωσε ότι θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται «στην ουσία» σε έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων με τη Ρωσία, προμηθεύοντας το Κίεβο με όπλα.

Ο Λαβρόφ, σε μια εκτενή συνέντευξη που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, δήλωσε επίσης ότι ο πυρήνας οποιασδήποτε συμφωνίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη στρατιωτική κατάσταση στο πεδίο.

Ο Λαβρόφ είχε ερωτηθεί για τη σημασία της αποφυγής του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου και για το αν η σημερινή κατάσταση είναι συγκρίσιμη με την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962, ένα χαμηλό επίπεδο στις σχέσεις ΗΠΑ-Σοβιετικής Ένωσης.

Η Ρωσία, είπε ο Λαβρόφ, κάνει πολλά για να διατηρήσει την αρχή της προσπάθειας να αποφευχθεί ο πυρηνικός πόλεμος με κάθε κόστος.

«Αυτή είναι η βασική μας θέση στην οποία στηρίζουμε τα πάντα. Οι κίνδυνοι τώρα είναι σημαντικοί», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Δεν θα ήθελα να αυξήσω αυτούς τους κινδύνους τεχνητά. Πολλοί θα το ήθελαν αυτό. Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, πραγματικός. Και δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε