Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Χιούστον του Τέξας, στις 27 Οκτωβρίου 2021. (Brandon Bell/Getty Images)

Λεωφορείο του Τέξας αφήνει παράνομους μετανάστες κοντά στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Το πρώτο λεωφορείο που μετέφερε παράνομους μετανάστες από το Τέξας έφτασε στην Ουάσινγκτον στις 13 Απριλίου.

Οι παράνομοι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν μεταξύ του σταθμού Union Station και του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.

«Καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στην κρίση στα σύνορα, η Πολιτεία του Τέξας θα παραμείνει σταθερή στις προσπάθειές μας να καλύψουμε τα κενά και να κρατήσουμε τους Τεξανούς ασφαλείς», ανέφερε ο Άμποτ σε ανακοίνωσή του. «Με τη μεταφορά μεταναστών με λεωφορεία στην Ουάσιγκτον, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα μπορέσει να καλύψει πιο άμεσα τις ανάγκες των ανθρώπων που επιτρέπει να διασχίσουν τα σύνορά μας. Το Τέξας δεν θα πρέπει να επωμιστεί το βάρος της αποτυχίας της κυβέρνησης Μπάιντεν να διασφαλίσει τα σύνορά μας».

Ο Άμποτ, ένας Ρεπουμπλικάνος, έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Τέξας νωρίτερα αυτό το μήνα να αρχίσει να συντονίζει την «εθελοντική μεταφορά» στην Ουάσινγκτον και σε άλλες τοποθεσίες εκτός Τέξας των μεταναστών που απελευθερώνονται από την ομοσπονδιακή κράτηση.

Το λεωφορείο που έφθασε την Τετάρτη ήταν γεμάτο με μετανάστες που προέρχονταν από την Κολομβία, την Κούβα, τη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα, ανέφερε το γραφείο του Άμποτ.

Πλάνα που κατέγραψε το Fox News έδειξαν τους μετανάστες να κατεβαίνουν από το λεωφορείο αρκετά τετράγωνα μακριά από το Καπιτώλιο περίπου στις 8:13 π.μ.

Δεν ήταν σαφές ποιοι υπάλληλοι επεξεργάζονταν τους μετανάστες.

Το τμήμα του Τέξας αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και η αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων.

Δύο άνδρες με χακί και μαύρα, πουκάμισα με γιακά χαιρέτησαν τους μετανάστες και τους έδωσαν κινητά τηλέφωνα καθώς κατέβαιναν. Έψαξαν επίσης πληροφορίες από ένα βραχιολάκι που φορούσε ο καθένας. Αντάλλαξαν αγκαλιές και χειραψίες με τους αλλοδαπούς αφού τους επεξεργάστηκαν.

Όλοι όσοι κατέβαιναν από το λεωφορείο κρατούσαν ένα ντοσιέ.

Οι περισσότεροι ήταν άνδρες.

Ο Λουίς Αλμπέρτο, υπήκοος της Βενεζουέλας που βρισκόταν στο λεωφορείο, δήλωσε στο NTD ότι η ομάδα πέρασε τα σύνορα στο Τέξας στις 12 Απριλίου, αφού τον λήστεψαν καρτέλ και μεξικανοί αστυνομικοί.

«Όταν φτάσαμε στο Τέξας δεν είχαμε τίποτα, γιατί μας είχαν πάρει τα πάντα. Ακούσαμε ότι υπήρχε βοήθεια, και ένα λεωφορείο για την Ουάσινγκτον, και ότι θα υπήρχε κάποιος που θα διευκόλυνε το ταξίδι, γιατί στο Τέξας δεν υπάρχει βοήθεια», είπε σχετικά με το γιατί οι μετανάστες συμφώνησαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο.

Η Καθολική Φιλανθρωπική Οργάνωση βοήθησε τους μετανάστες αφού κατέβηκαν από το λεωφορείο.

Εργαζόμενοι της Catholic Charities βοηθούν τους παράνομους μετανάστες που μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από το Τέξας στην Ουάσινγκτον στις 13 Απριλίου 2022. (NTD Television)

 

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες πηγαίνουν σε άλλες περιοχές, δήλωσε στην NTD η αδελφή Σάρλετ Βάγκνερ, εκτελεστική διευθύντρια του Δικτύου Μεταναστών που διαχειρίζεται η φιλανθρωπική οργάνωση.

«Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν οικογένεια ή φίλους στον τόπο όπου πραγματικά θέλουν να πάνε. Είμαστε ευτυχείς να τους βοηθήσουμε αν θέλουν να μείνουν εδώ. Οι περισσότεροι επιλέγουν να προχωρήσουν», είπε.

Οι διοργανωτές αγόρασαν τρόφιμα για τους μετανάστες και εισιτήρια λεωφορείων για όσους θέλουν να πάνε αλλού.

Ο Άμποτ ανακοίνωσε το σχέδιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 6 Απριλίου. Είπε ότι ήταν απαραίτητο επειδή το Τέξας έχει «κατακλυστεί από ορδές παράνομων μεταναστών που αφήνει η κυβέρνηση Μπάιντεν» και η μεταφορά τους στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ θα επιτρέψει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση «να αντιμετωπίσει πιο άμεσα τις ανάγκες των ανθρώπων που τους επιτρέπει να περνούν τα σύνορά μας».

Από την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο του 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει έναν άνευ προηγουμένου αριθμό μαζικών μετακινήσεων παράνομων μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι η πλημμύρα έχει αρχίσει να φθίνει. Τόσο οι επικριτές όσο και οι υποστηρικτές της αντιμετώπισης των συνόρων από τον Μπάιντεν λένε ότι αναμένεται μια έξαρση όταν ο Τίτλος 42, μια εξουσιοδότηση για την περίοδο της πανδημίας, λήξει τον Μάιο.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι αποκάλεσε προηγουμένως το σχέδιο του Άμποτ για τη μεταφορά με λεωφορεία «διαφημιστικό κόλπο».

Ερωτηθείσα σχετικά με την άφιξη της Τετάρτης, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον ότι «όλοι αυτοί είναι μετανάστες που έχουν υποβληθεί σε έλεγχο από την CBP και είναι ελεύθεροι να ταξιδέψουν, οπότε είναι ωραίο που η πολιτεία του Τέξας τους βοηθάει να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, καθώς περιμένουν την έκβαση των διαδικασιών μετανάστευσής τους». Το CBP αποτελεί την Customs and Border Protection (Τελωνεία και Προστασία των Συνόρων).

Το γραφείο του Άμποτ αναφέρει ότι ένα δεύτερο λεωφορείο βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Ουάσινγκτον.

Ο Nick Ciolino συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε