Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022
Μια εκλογική υπάλληλος καταγράφει τον αριθμό των επιστολικών ψήφων από ένα μηχάνημα καταμέτρησης ψήφων στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν στις 4 Νοεμβρίου 2020. (Scott Olson / Getty Images)

Λογισμικό είχε αλλάξει τα εκλογικά αποτελέσματα της Βενεζουέλας, λέει πληροφοριοδότης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Η δικηγόρος της εκστρατείας του Τραμπ και πρώην ομοσπονδιακή εισαγγελέας Σίντνεϊ Πάουελ, έβγαλε στη δημοσιότητα στις 16 Νοεμβρίου μια ένορκη κατάθεση ενός πληροφοριοδότη που ισχυρίζεται ότι έχει δει με τα μάτια του εκλογικό λογισμικό να χειραγωγεί «αόρατα» ψήφους χωρίς να αφήνει πίσω του κανένα ίχνος.

Ο πληροφοριοδότης, του οποίου το παρελθόν συνδέεται με τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας και την εθνική φρουρά του προέδρου της Βενεζουέλας – περιγράφει μια φερόμενη συνωμοσία μεταξύ των στελεχών του λογισμικού Smartmatic, του πρώην δικτάτορα της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και των εκλογικών αξιωματούχων της χώρας, για να διασφαλιστεί η επανεκλογή του Τσάβες ώστε να παραμείνει στην εξουσία για χρόνια. Ο πληροφοριοδότης υποστηρίζει ότι ήταν παρών σε πολλές συναντήσεις τους.

Η Epoch Times δεν μπόρεσε να κάνει ανεξάρτητη επαλήθευση των ισχυρισμών.

«Έχω υπάρξει μάρτυρας της δημιουργίας και λειτουργίας ενός εξελιγμένου ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας, που επέτρεψε στους ηγέτες της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να χειραγωγούν τη διαδικασία παρουσίασης των αποτελεσμάτων για τις εθνικές και τοπικές εκλογές και να εκλέξουν τον νικητή αυτών των εκλογών ώστε να κερδίσουν και να διατηρήσουν την εξουσία τους,» αναφέρει ο μάρτυρας στην ένορκη κατάθεσή του.

«Από εκείνο το σημείο, ο Τσάβες δεν έχασε ποτέ καμία εκλογική αναμέτρηση. Στην πραγματικότητα, κατάφερε να εξασφαλίσει επενειλημμένες νίκες για τον εαυτό του, το κόμμα του, τα άτομα του Κογκρέσου και τους δημάρχους».

Ο πληροφοριοδότης ισχυρίζεται ότι «το λογισμικό και ο θεμελιώδης σχεδιασμός του ηλεκτρονικού εκλογικού συστήματος και του λογισμικού της Dominion και άλλων εταιρειών που κατασκευάζουν εκλογικά συστήματα βασίζονται σε λογισμικό προερχόμενο από την Smartmatic Electoral Management System».

«Εν ολίγοις, το λογισμικό Smartmatic βρίσκεται στο DNA κάθε λογισμικού και σύστηματος καταγραφής ψήφων», δήλωσε ο πληροφοριοδότης.

Βάση της κατάθεσης, η Dominion είναι μία από τις τρεις μεγάλες εταιρείες που καταγράφει ψήφους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Πάουελ δήλωσε σε συνέντευξή της στις 15 Νοεμβρίου, «Ετοιμαζόμαστε να ανατρέψουμε τα εκλογικά αποτελέσματα σε πολλές πολιτείες». Ισχυρίστηκε ότι το εκλογικό λογισμικό των ΗΠΑ ανέτρεψε «εκατομμύρια ψήφους» από τον Τραμπ στον Μπάιντεν.

Ο πληροφοριοδότης ισχυρίζεται ότι η Smartmatic δημιούργησε ένα σύστημα που καθιστούσε ανώνυμες τις επιλογές των ψηφοφόρων μέσα στο μηχάνημα ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της ημέρας των εκλογών.  Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορεί να εξακριβωθεί η προέλευση καμίας ψήφου.

Στις εκλογές της Βενεζουέλας τον Απρίλιο του 2013, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, οι συνωμότες έπρεπε να «ρίξουν» το ίντερνετ για δύο ώρες για να επαναφέρουν τα μηχανήματα, καθώς ο Νικολάς Μαδούρο έχανε με διαφορά πολλών ψήφων από τον Ενρίκε Καπρίλες Ραντόνσκι.

Ο πληροφοριοδότης ισχυρίστηκε ότι ο Τσάβες τελικά εξήγαγε το λογισμικό στη Βολιβία, τη Νικαράγουα, την Αργεντινή, τον Ισημερινό και τη Χιλή.

Ένας εκπρόσωπος της Dominion Voting Systems δήλωσε στις 12 Νοεμβρίου ότι η εταιρεία «αρνείται κατηγορηματικά οποιουσδήποτε ισχυρισμούς για τυχόν αλλαγές ψήφων ή φερόμενα ζητήματα λογισμικού στα συστήματα ψηφοφορίας μας».

«Τα συστήματά μας συνεχίζουν να καταμετρούν αξιόπιστα και με ακρίβεια τα ψηφοδέλτια και οι πολιτειακές και τοπικές εκλογικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει δημόσια την ακεραιότητα της διαδικασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δήλωση προς την Denver Post.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε