Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μιλάει στα μέσα ενημέρωσης στη Μόσχα, στις 29 Μαρτίου 2018. (Yuri Kadobnov /AFP via Getty Images)

Μ. Ζαχάροβα για απέλαση Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα: «εχθρική κίνηση, θα απαντήσουμε καταλλήλως»

Σε ανακοίνωσή της χτες, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έδωσε την απάντησή της για την απόφαση απέλασης 12 Ρώσων διπλωματών από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωσή της.

Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα και του γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν «personae nοn gratae».

Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτοφανή κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Το μόνο που επιβεβαιώνει είναι πόσο ζήλο δείχνουν οι ελληνικές αρχές να ακολουθήσουν την πορεία διάλυσης της διμερούς μας πολύπλευρης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί αιώνων θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της «υπερατλαντικής αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτοί που έλαβαν αυτή την αβάσιμη απόφαση για την απέλαση του προσωπικού μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Παρόλο που τώρα γίνονται τα πάντα για να δυσφημιστεί η Ρωσία, να προκληθεί η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στις διμερείς μας σχέσεις και να εξαντληθούν οι διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν μακροπρόθεσμα.

Η Αθήνα είναι απολύτως υπεύθυνη για αυτή την εχθρική κίνηση.

Θα απαντήσουμε κατάλληλα.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΞ: Ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα 12 Ρώσοι διπλωμάτες

Στο ίδιο κλίμα κινηθηκε και η Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για  «καταστροφή των διμερών σχέσεων».

Συγκεκριμένα, η ρωσική πρεσβεία με ανακοίνωσή της επισήμανε πως «στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

«Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων. H απόφαση της Ελλάδας για απέλαση 12 διπλωματών δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες»

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε