Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022
Ο Μάικ Λίντελ, Διευθύνων Σύμβουλος της MyPillow, μιλά στο Εθνικό Ράλλυ Προσευχής «Let the Church ROAR» στο Εθνικό Mall στην Ουάσινγκτον στις 12 Δεκεμβρίου 2020. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

Μάικ Λίντελ: Δωρεάν, έντιμη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ξεκινάει τη Δευτέρα

Ο Μάικ Λίντελ της MyPillow ανακοίνωσε στις 15 Απριλίου ότι η νέα του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με την ονομασία “Frank”, με αποστολή την προσφορά ενός χώρου για ελευθερία του λόγου, όπως ορίζεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, θα ξεκινήσει στις 19 Απριλίου.

Σε μια δήλωση βίντεο, ο Λίντελ είπε ότι έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια της ιστοσελίδας, με τους δικούς της διακομιστές, και δεν θα υπόκειται σε λογοκρισία για τις ιδιοτροπίες μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών όπως η Amazon και η Google.

«Και θα βγάλουμε τη φωνή μας για την ελευθερία του λόγου εκεί έξω», είπε ο Λίντελ. «Τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ., θα έχουμε τη μεγαλύτερη παρουσίαση. … Το αποκαλώ Φρανκ-α-θον».

«Θα είμαι εκεί ζωντανά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. … Είναι σαν ένας συνδυασμός του YouTube και του Twitter, δεν έχετε δει ποτέ κάτι τέτοιο», είπε ο Λίντελ για το νέο του πρότζεκτ.

«Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για αυτά που λέτε και να ανησυχείτε για το αν μπορείτε να μιλήσετε ελεύθερα».

Πρόσθεσε ότι εξαιρέσεις θα είναι η ομιλία που απειλεί με βία και χρησιμοποιεί βρώμικη γλώσσα, η οποία δεν θα επιτρέπεται.

«Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις τέσσερις λέξεις βρισιές – τη λέξη C, τη λέξη Ν, τη λέξη F ή το όνομα του Θεού επιπόλαια. Η ελευθερία του λόγου δεν είναι πορνογραφία. η ελευθερία του λόγου δεν είναι “πρόκειται να σε σκοτώσω”», είπε.

Πολλοί συντηρητικοί λογοκρίθηκαν από πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Twitter και το Facebook ή είχαν ετικέτα στις αναρτήσεις τους ως ανακριβείς. Μια έρευνα του Pew 2020 πήρε ένα τυχαίο εθνικό δείγμα περίπου 5.000 ατόμων και διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι ιστότοποι κοινωνικών μέσων λογοκρίνουν τους χρήστες βάσει των πολιτικών τους απόψεων.

Επιπλέον, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι συντηρητικοί εμπιστεύονται πολύ λιγότερο τις εταιρείες κοινωνικών μέσων από ότι οι φιλελεύθεροι όταν πρόκειται να αποφασίσουν ποια ανάρτηση θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως ανακριβής. 90% των συντηρητικών έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπιστοσύνη στην ικανότητα της πλατφόρμας να επισημαίνει μια ανάρτηση δίκαια, σε σύγκριση με το 52% των φιλελεύθερων χρηστών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου προσπαθούν να καταστήσουν υπεύθυνες τις μεγάλες εταιρείες για αυτό που αποκαλούν λογοκρισία των συντηρητικών, περικόπτοντας το Άρθρο 230, το οποίο αποτελεί μέρος του Νόμου περί Ευπρέπειας στις Επικοινωνίες (CDA) του 1996, το οποίο παρέχει σε μεγάλο βαθμό προστασία σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας από μηνύσεις για περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους. Ενώ πολλά νομοσχέδια έχουν παρουσιαστεί στο Κογκρέσο από τους νομοθέτες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, κανένα δεν έχει καταφέρει να γίνει νόμος.

Σε πολιτειακό επίπεδο, οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών έχουν αρχίσει να προσθέτουν νόμους για να συγκρατήσουν τον έλεγχο των τεχνολογικών κολοσσών σε ό,τι χαρακτηρίζεται ως ψευδές και ποιος έχει ανασταλεί στις πλατφόρμες του.

Η Γερουσία του Τέξας ενέκρινε πρόσφατα ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει σε εταιρείες κοινωνικών μέσων που έχουν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια χρήστες το μήνα να αποκλείουν, να απαγορεύσουν, να δαιμονοποιήσουν ή να κάνουν διακρίσεις εναντίον οποιουδήποτε από τους χρήστες τους λόγω των πολιτικών τους απόψεων. Άλλες πολιτείες ακολουθούν το παράδειγμα.

Η πλατφόρμα του Λίντελ θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τη λογοκρισία και να γίνει ένα μέρος συγκέντρωσης εκείνων που έχουν καταργηθεί από πλατφόρμες όπως το YouTube, το Facebook και το Twitter.

«Θα έχουν ένα ασφαλές μέρος. Δεν θα χρειάζεται πλέον να περπατάτε στα κελύφη των αυγών», είπε ο Λίντελ κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο «Focus Talk» του NTD.

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το Frank θα προσελκύσει δεκάδες εκατομμύρια χρήστες την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, δήλωσε ο Λίντελ στην The Epoch Times, επισημαίνοντας πώς ένα από τα πρόσφατα ντοκιμαντέρ του το παρακολούθησαν 150 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.

Αρχικά, δεν υπάρχει πρόθεση από το Frank να γίνει κερδοφόρο.

«Έβαλα όλα τα χρήματά μου. Δεν είμαι εδώ να βγάλω χρήματα. Αυτήν τη στιγμή, είμαι εδώ για να ακουστεί η ελευθερία του λόγου. Θέλω οι άνθρωποι να πάνε εκεί έξω, όλοι αυτοί που έχουν επιρροή και να μιλήσουν» για τους ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας, δήλωσε ο Λίντελ.

Ύστερα,  μπορούν να προστεθούν διαφημίσεις στην πλατφόρμα για να βοηθήσουν στη χρηματοδότησή της.

Το διαφορετικό αυτής της πλατφόρμας :

Όταν οι χρήστες εγγράφονται, θα ακολουθούν αυτόματα κάθε influencer. Θα έχουν την επιλογή όμως, να σταματήσουν να ακολουθούν αναρτήσεις από πρόσωπα που δεν τους ενδιαφέρουν.

Ο Zachary Stieber συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε