Τρίτη, 26 Σεπ, 2023
Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλίν, αποχωρεί από το δικαστήριο E. Barrett Prettyman των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, στις 24 Ιουνίου 2019. (Alex Wroblewski / Getty Images)

Μάικλ Φλιν: Οι ΗΠΑ βρίσκονται στη μέση ενός «πολέμου μεταξύ καλού και κακού»

Ο απόστρατος στρατηγός Μάικλ Φλιν, πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη μέση μιας «μάχης μεταξύ καλού και κακού».

«Η μάχη στην οποία εμπλεκόμαστε δεν μπορεί να διεξαχθεί μόνο με ανθρώπινα όπλα: Απαιτείται η παρέμβαση του Θεού, διότι σε έναν πόλεμο ενάντια στις δυνάμεις του κακού, μόνο ο Κύριος μπορεί να φέρει τη νίκη», έγραψε ο Φλιν σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στις 10 Δεκεμβρίου.

«Και ως Αμερικανοί πολίτες, πρέπει να αρνηθούμε να πάμε στην κηδεία της ανεξαρτησίας μας», πρόσθεσε. «Εμείς οι άνθρωποι με υπερηφάνεια διακηρύττουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι “Ένα έθνος υπό τον Θεό”».

Ο Φλιν, ο οποίος έχει διατελέσει ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πρόσφατα του απονεμήθηκε χάρη από τον πρόεδρο. Ο Φλιν έχει υπάρξει υποστηρικτής των ισχυρισμών του Τραμπ για εκλογική νοθεία.

«Δεν θέλουμε έναν κόσμο που να κυβερνάται από τυράννους, που κανείς δεν έχει εκλέξει και που αναζητούν την απόκτηση εξουσίας για να μας καταστρέψουν», έγραψε ο Φλιν στο άρθρο του. «Καταλαβαίνουμε ποιο είναι το σχέδιό τους: να εξαλείψουν τη διαφωνία, να καταστείλουν κάθε είδους κριτική και να αποκλείσουν όσους δεν υποτάσσονται άνευ όρων στη δικτατορία της “νέας παγκόσμιας τάξης”».

Ο Φλιν μίλησε επίσης το Σάββατο στο ράλι «Stop the Steal» στην Ουάσιγκτον.

Πρόσθεσε ότι εάν οι «τύραννοι» στους οποίους αναφερόταν «δεν επιτύχουν μέσω της συστηματικής άσκησης πειθούς των καθιερωμένων μέσων ενημέρωσης, δεν θα διστάσουν να καταφύγουν σε εξαπάτηση, προδοσία, ψευδορκία και λογοκρισία», προσθέτοντας, «Ας μην ξεχνάμε ότι με τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, έχουν παραβιάσει τους νόμους μας, έχουν προδώσει το έθνος μας και τον όρκο τους να υπηρετήσουν τη χώρα μας, τον όρκο τους για διατήρηση, προστασία και υπεράσπιση του Συντάγματος».

Ο Φλιν πρόσθεσε ότι οι Αμερικάνοι πρέπει να «προσευχηθούν τώρα» για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, «μαζί με μια νέα εποχή αμερικανικού πατριωτισμού»

«Αν σήμερα δεν έχουμε δικαιοσύνη από τους εκλεγμένους αξιωματούχους μας, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν ξέρουν να επιλέξουν μεταξύ υπεράσπισης του νόμου και νομιμοποίησης πραξικοπήματος εναντίον των πολιτών της, το έθνος μας θα παραιτηθεί των καθηκόντων του έναντι των Αμερικανών και του διεθνούς ρόλου του,» έγραψε.

Το άρθρο γνώμης έρχεται αρκετές μέρες μετά την απόρριψη της υπόθεσης εναντίον του Φλιν από τον διορισμένο από τον Κλίντον, περιφερειακό δικαστή Έμετ Σάλιβαν. Ο Σάλιβαν έγραψε ότι η απόρριψη οφείλεται στην απονομή χάρης του Τραμπ και όχι στην πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης νωρίτερα το 2020 μετά την αποκάλυψη σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Φλιν από ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Ο Τραμπ στις 25 Νοεμβρίου απένειμε χάρη τον Φλιν «επειδή δεν έπρεπε ποτέ να είχε διωχθεί», δήλωσε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι.

Η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πέλοσι (Δημοκρατική-Καλιφόρνια) τον περασμένο μήνα χαρακτήρισε την απονομή χάρης του Τραμπ «μια πράξη σοβαρής διαφθοράς και μια απροκάλυπτη κατάχρηση εξουσίας», ενώ είπε, «Ο Τραμπ χρησιμοποιεί ξανά τη δύναμη της συγχώρεσης για να προστατεύσει όσους ψεύδονται για να καλύψουν τις παρανομίες του, όπως έκανε όταν άλλαξε την ποινή του συμβούλου εκστρατείας Ρότζερ Στόουν».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε