Πέμπτη, 12 Δεκ, 2024
Ο Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν στην Ουάσιγκτον στις 29 Ιουνίου 2021. (Zhen Wang/The Epoch Times)

Μαλόουν: Η COVID-19 μπορεί να αντιμετωπιστεί και να προληφθεί με βιταμίνη D

Η COVID-19 μπορεί να αντιμετωπιστεί και να προληφθεί με βιταμίνη D, σύμφωνα με τον πρωτοπόρο της τεχνολογίας εμβολίων mRNA Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν.

«Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου θάνατοι από αυτή την ασθένεια σε ανθρώπους που έχουν επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα τους πάνω από 50 ng/mL [νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο]», δήλωσε ο Μαλόουν στην εκπομπή American Thought Leaders της EpochTV. «Υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλές μελέτες τώρα, συμπεριλαμβανομένων των τυχαιοποιημένων διπλά τυφλών ελεγχόμενων μελετών με εικονικό φάρμακο δοκιμών».

Σχετική κάλυψη

Μια μελέτη μετα-ανάλυση του 2021 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients διαπίστωσε ότι υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις ότι η χαμηλή D3 είναι ένας προγνωστικός παράγοντας και όχι απλώς μια παρενέργεια της λοίμωξης [COVID-19]» και πρότεινε ένα επίπεδο βιταμίνης D στον ορό άνω των 50 ng/mL για την πρόληψη ή τον μετριασμό νέων κρουσμάτων λόγω μεταλλάξεων ή μειωμένης δραστηριότητας αντισωμάτων».

Ο Μαλόουν εξηγεί ότι τα 50 νανογραμμάρια ανά χιλιόλιτρο βιταμίνης D «φαίνεται να είναι το όριο όπου υπάρχει μεγάλη αλλαγή στη θνησιμότητα» σύμφωνα με τα δεδομένα που εξέτασαν ο ίδιος και άλλοι γιατροί της πρώτης γραμμής.

«Πενήντα [ng/mL] φαίνεται να είναι το όριο, και όταν φτάνει πάνω από αυτό, φαίνεται ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει θνησιμότητα από την COVID-19», δήλωσε ο Μαλόουν.

Ένα δοχείο με κάψουλες βιταμίνης D. (AP Photo/Mark Lennihan)

 

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D έχει σημαντικές λειτουργίες πέρα από την υγεία των οστών, οι οποίες περιλαμβάνουν τη ρύθμιση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και της φλεγμονής.

Ήδη από το 2010, μια τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη μελέτη από την Ιαπωνία που εξέταζε την επίδραση της συμπληρωματικής χορήγησης βιταμίνης D στην εμφάνιση της εποχικής γρίπης Α σε παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών μεταξύ Δεκεμβρίου 2008 και Μαρτίου 2009, «έδειξε σημαντική προληπτική δράση κατά της γρίπης Α».

«Η γρίπη Α εμφανίστηκε σε 18 από τα 167 (10,8%) παιδιά στην ομάδα της βιταμίνης D3 σε σύγκριση με 31 από τα 167 (18,6%) παιδιά στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου», έγραψαν οι συγγραφείς. «Σε παιδιά με προηγούμενη διάγνωση άσθματος, κρίσεις άσθματος ως δευτερεύουσα έκβαση εμφανίστηκαν σε 2 παιδιά που έλαβαν βιταμίνη D3 σε σύγκριση με 12 παιδιά που έλαβαν εικονικό φάρμακο».

Οι συμμετέχοντες λάμβαναν καθημερινά 1.200 διεθνείς μονάδες βιταμίνης D3, χωρίς σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, ή εικονικό φάρμακο.

Με την COVID-19, η λιποδιαλυτή βιταμίνη ή ορμόνη έχει βρεθεί ότι προλαμβάνει τη νόσο και μειώνει τη θνησιμότητα και την εισαγωγή στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Τα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D βρέθηκε επίσης ότι είχαν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σοβαρή ή κρίσιμη COVID-19, σύμφωνα με ισραηλινή μελέτη.

Ανεξάρτητα από τα αυξανόμενα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης D, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) δεν τη συνιστούν για τον COVID-19, επειδή ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα.

«Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία είτε υπέρ είτε κατά για να συστήσουμε την χρήση της βιταμίνης D για την πρόληψη ή τη θεραπεία της COVID-19», έγραψε ο ομοσπονδιακός οργανισμός ιατρικής έρευνας, επικαλούμενος μόνο μια μικρή βραζιλιάνικη μελέτη που δεν διαπίστωσε σημαντική διαφορά στη διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο μεταξύ της ομάδας της βιταμίνης D και της ομάδας του εικονικού φαρμάκου.

Σε περίπου 240 νοσηλευόμενους ασθενείς με μέτρια ή σοβαρή νόσηση με COVID-19 χορηγήθηκε είτε μία εφάπαξ μεγάλη δόση 200.000 διεθνών μονάδων βιταμίνης D είτε εικονικό φάρμακο. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματά τους «δεν υποστηρίζουν τη χρήση υψηλής δόσης βιταμίνης D3 για τη θεραπεία του μέτριου έως σοβαρού COVID-19».

Το NIH ανέφερε ότι η μελέτη είχε αρκετούς περιορισμούς λόγω του μικρού μεγέθους του δείγματος, της εγγραφής «συμμετεχόντων με ποικίλες συννοσηρότητες και ταυτόχρονη φαρμακευτική αγωγή» και του ότι «ο χρόνος μεταξύ της έναρξης των συμπτωμάτων και της τυχαιοποίησης ήταν σχετικά μεγάλος, με τους ασθενείς να τυχαιοποιούνται κατά μέσο όρο 10,3 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων».

Το NIH δεν έχει επικαιροποιήσει τη σύστασή του από τις 21 Απριλίου 2021 και δεν απάντησε στο ερώτημα της Epoch Times σχετικά με το αν θα προβεί σε επικαιροποίηση καθώς έχουν δημοσιευθεί περισσότερες δοκιμές.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δεν έχει επίσης εκδώσει οδηγίες για την ενθάρρυνση της πρόσληψης βιταμίνης D. Στην ιστοσελίδα του «πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους», το CDC συνιστά μόνο να κάνετε τα εμβόλια COVD-19, να φοράτε καλά προσαρμοσμένη μάσκα, να μένετε έξι μέτρα μακριά από άλλους και να κάνετε τεστ.

Ανακάλυψη της βιταμίνης D για τη γρίπη

Εκτός από το φως του ηλίου, μπορείτε επίσης να πάρετε βιταμίνη D από διάφορες τροφές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ψαριών και μανιταριών (Caroline Attwood/Unsplash).

 

Η θετική επίδραση της βιταμίνης D στο ανοσοποιητικό σύστημα, ιδίως όσον αφορά την πρόληψη των λοιμώξεων, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2006, σύμφωνα με τον Μαλόουν.

«Είχα ένα τηλεφώνημα από το πουθενά από έναν γιατρό, έναν ηλικιωμένο συνταξιούχο γιατρό που ήταν γιατρός του στρατού, εργαζόταν για το Uniformed Services University of the Health Sciences … έχει δεσμούς με την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών και ήταν ένας μακροχρόνιος ερευνητής του DoD [Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ] στον τομέα των αναπνευστικών ασθενειών, ιδίως της γρίπης», δήλωσε ο Μαλόουν.

Πρόσθεσε: Για το Υπουργείο Άμυνας, δεν έχουν ξεχάσει τον Η1Ν1 το 1918, όπου οι στρατιώτες που επέστρεφαν από τα χαρακώματα έφεραν τον ιό μαζί τους στη Βόρεια Αμερική. Έτσι, η νοσηρότητα και η θνησιμότητα που σχετίζονται με τη γρίπη είναι κοντά στην καρδιά του Υπουργείου Άμυνας και είναι εδώ και δεκαετίες».

Ο Μαλόουν δήλωσε ότι ο ερευνητής του DoD συμμετείχε σε μια μελέτη στα μέσα της δεκαετίας του 2000 (pdf), αναλύοντας τα αρχεία νοσηρότητας και θνησιμότητας από το σύστημα υγείας του Υπουργείου Άμυνας για τους μαχητές πολέμου, για να καθορίσει ποιοι συντελεστές διαφοροποιούσαν όσους εξασθενούσαν από τη γρίπη από εκείνους που απλώς την απομάκρυναν.

«Αυτό που ανακάλυψε ήταν μια σαφής, στατιστικά αυστηρή απόδειξη ότι τα επίπεδα της βιταμίνης D εξηγούν αυτές τις διαφορές», δήλωσε ο Μαλόουν, προσθέτοντας ότι ο ερευνητής ενημερώθηκε από τους ανωτέρους του να παρουσιάσει τα δεδομένα στον Δρ. Άντονι Φάουτσι

Ο Φάουτσι, που διορίστηκε διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) το 1984, είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό της έρευνας για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία λοιμωδών νοσημάτων, παθήσεων που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα και αλλεργιών.

«Η ιστορία που μου διηγείται είναι ότι του ανατέθηκε να πάει να επισκεφθεί τον Δρ. Φάουτσι και συναντήθηκε με τον Δρ. Φάουτσι, παρουσιάζοντας τα δεδομένα νομίζοντας ότι θα πάρει ένα: ‘καλή δουλειά στρατιώτη, αυτές είναι σημαντικές πληροφορίες, θα επενδύσουμε ένα σωρό χρήματα και θα προωθήσουμε τη βιταμίνη D με βάση την εξαιρετική δουλειά σου και τα ευρήματα της ομάδας σου’», δήλωσε ο Μαλόουν.

«Αντ’ αυτού, αυτό που του είπε ο Άντονι Φάουτσι, σύμφωνα με την ιστορία που μου διηγήθηκε, ήταν η φράση: ‘δεν χρησιμοποιούμε φάρμακα για τη θεραπεία της γρίπης, αντιμετωπίζουμε τη γρίπη μόνο με εμβόλια’. Και με αυτό, τέλειωσε».

Ο Φάουτσι δεν απάντησε στο αίτημα της Epoch Times για σχολιασμό μέχρι την ώρα του Τύπου.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, μιλάει στην Ουάσιγκτον στις 11 Μαΐου 2022. (Alex Wong/Getty Images)

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το μήνυμα του Φάουτσι σχετικά με τον τρόπο πρόληψης της COVID-19 ήταν ως επί το πλείστον σύμφωνο με τις κατευθυντήριες γραμμές του CDC. Αλλά στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, συνέστησε βιταμίνη D και C για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Instagram με την ηθοποιό Τζένιφερ Γκάρνερ.

«Έτσι, αν ένα παιδί έχει έλλειψη, υπάρχουν δύο βιταμίνες μεταξύ των πολλών … για παράδειγμα, αν έχετε έλλειψη βιταμίνης D, αυτό έχει αντίκτυπο στην ευαισθησία σας στις λοιμώξεις. Οπότε δεν θα με πείραζε να συστήσω και το κάνω και εγώ ο ίδιος, τη λήψη συμπληρώματος βιταμίνης D», δήλωσε ο Φάουτσι απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν οι μητέρες για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών τους. Συνέστησε επίσης τη χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης C, καθώς «είναι ένα καλό αντιοξειδωτικό».

Ο Φάουτσι επίσης αρκετές ημέρες αργότερα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανέφερε στον Κάρι Ζελτ – επικεφαλής της καινοτομίας στο Graphene Flagship, ότι συνηστά «6.000 διεθνείς μονάδες [βιταμίνης D] την ημέρα». Ο Ζελτ προώθησε στη συνέχεια το εμαιλ στον Τζον Κάμπελ, έναν συνταξιούχο εκπαιδευτή νοσηλευτών, ο οποίος το κοινοποίησε στο κανάλι του στο YouTube.

Σύμφωνα με τον Μαλόουν, η βιταμίνη D «σε επαρκή επίπεδα, είναι απαραίτητη για την υποστήριξη της υγείας, ιδιαίτερα του πληθυσμού των Τ-κυττάρων σας». Τα Τ-κύτταρα έχουν δύο βασικές λειτουργίες: συντονίζουν την ανοσολογική απόκριση και σκοτώνουν κύτταρα που έχουν μολυνθεί από ιούς.

Ερευνητές από τη Δανία γνώριζαν από το 2010 ότι η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την ενεργοποίηση της άμυνας του ανοσοποιητικού μας συστήματος και ότι χωρίς αυτήν, τα φονικά Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν και να καταπολεμήσουν σοβαρές ασθένειες στο σώμα.

«Όταν ένα Τ-κύτταρο εκτίθεται σε ένα ξένο παθογόνο, απλώνει μια “κεραία” γνωστή ως υποδοχέας βιταμίνης D, με την οποία αναζητά βιταμίνη D», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Δρ. Κάρστεν Γκάισλερ, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνούς Υγείας, Ανοσολογίας και Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.

«Αυτό σημαίνει ότι το Τ-κύτταρο πρέπει να έχει βιταμίνη D, αλλιώς η ενεργοποίηση του κυττάρου θα σταματήσει. Εάν τα Τ-κύτταρα δεν μπορούν να βρουν αρκετή βιταμίνη D στο αίμα, δεν θα αρχίσουν καν να κινητοποιούνται», πρόσθεσε.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D επηρεάζει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του 42% των Αμερικανών, ενώ η σκουρόχρωμη επιδερμίδα έχει μεγαλύτερο κίνδυνο ανεπάρκειας βιταμίνης D: το 82% των μαύρων και το 69% των Λατίνων έχουν ανεπαρκή επίπεδα.

Ο Μαλόουν λέει ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μην χορηγούνται βιταμίνη D πριν μιλήσουν με τον γιατρό τους και πριν κάνουν μια απλή εξέταση αίματος για να μετρήσουν τα επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα τους.

«Είναι σημαντικό να εξετάζετε τα επίπεδα στο αίμα σας», δήλωσε ο Μαλόουν. «Μπορεί να πάθετε τοξικότητα από την υπερβολική ποσότητα βιταμίνης D και διαφορετικοί άνθρωποι απορροφούν τη βιταμίνη D σε διαφορετικά επίπεδα».

Η τοξικότητα της βιταμίνης D, μια σπάνια κατάσταση, προκαλεί συσσώρευση ασβεστίου στο αίμα σας και μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που περιλαμβάνουν ναυτία, εμετό, απώλεια όρεξης, αδυναμία και υψηλή αρτηριακή πίεση. Αργότερα μπορεί να εμφανιστεί νεφρική ανεπάρκεια εάν το ασβέστιο εναποτίθεται στα όργανα. Η θεραπεία περιλαμβάνει τη διακοπή των συμπληρωμάτων και τη χορήγηση ενδοφλέβιων υγρών και ορισμένων φαρμάκων.

Παρόμοια με τον Μαλόουν, ο Δρ. Ντένις Γουόκερ, ακτινολόγος, λέει ότι τα άτομα που λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης D θα πρέπει να ελέγχουν τα επίπεδα της βιταμίνης D έξι έως οκτώ εβδομάδες μετά την έναρξη του συμπληρώματος, προσθέτοντας ότι «για κάθε 5.000 IU D3 θεωρήστε 100 mcg K2», καθώς η βιταμίνη K2 «βοηθά να διασφαλιστεί ότι το ασβέστιο που μεταφέρεται από τη βιταμίνη D απορροφάται από τα οστά και δεν εναποτίθεται στις αρτηρίες».

Meiling Lee και Jan Jekielek

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε