Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Εργαζόμενοι καταμέτρησης στην Επιτροπή Καταμέτρησης της Επαρχίας Φάλτον, επεξεργάζονται ψηφοδέλτια στην Ατλάντα, Τζα., 4 Νοεμβρίου, 2020. (Brandon Bell/Reuters)

Μαθηματικός του Κολλεγίου Γουίλιαμς ονομάζει ύποπτα 100.000 ψηφοδέλτια στην Πενσυλβάνια

Ένας καθηγητής μαθηματικών στο Κολλέγιο Γουίλιαμς, σε ένορκη κατάθεση, ονόμασε ύποπτα σχεδόν 100.000 ψηφοδέλτια στην Πενσυλβάνια μετά από ανάλυση εκλογικών δεδομένων και τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Ο Στίβεν Μίλλερ, που ειδικεύεται στην αναλυτική θεωρία αριθμών και τα σεϊμπερμετρικά (σύνθετη στατιστική), είπε ότι ένα παράδειγμα πιθανής απάτης ήταν ψήφοι που μπορεί να μην καταμετρήθηκαν και ένα άλλο παράδειγμα ήταν ψηφοδέλτια που μπορεί να ζητήθηκαν από άλλον, και όχι από τον εγγεγραμμένο Ρεπουμπλικανό ψηφοφόρο.

Μια δυνατότητα συμμετοχής στις αμερικανικές εκλογές ήταν η επιστολική ψήφος, δηλαδή ο ψηφοφόρος να αιτηθεί ψηφοδέλτιο, να του αποσταλεί ταχυδρομικά, και αφότου το συμπληρώσει, να το αποστείλει ταχυδρομικά στο εκλογικό κέντρο προς καταμέτρηση.

«Υπολογίζω ότι ο αριθμός των ψηφοδελτίων τα οποία είτε ζητήθηκαν από κάποιον άλλον και όχι από τον εγγεγραμμένο Ρεπουμπλικανό, είτε ζητήθηκαν και επιστράφηκαν για συμμετοχή στις εκλογές αλλά δεν καταμετρήθηκαν, κυμαίνονται από 89.397 έως 98.801», είπε ο Μίλλερ στην ένορκη δήλωση (pdf), σύμφωνα με την Just The News.

Επεξηγώντας, ο Μίλλερ είπε ότι «σχεδόν σίγουρα, ο αριθμός ψηφοδελτίων που ζητήθηκαν από κάποιον άλλον και όχι από το εγγεγραμμένο μέλος της Ρεπουμπλικανικής Ένωσης, είναι μεταξύ 37.001 και 58.914», και ότι «σχεδόν σίγουρα ο αριθμός των ψηφοδελτίων που επιστράφηκαν προς ψηφοφορία αλλά δεν καταμετρήθηκαν κυμαίνεται από 38.910 έως 56.483.»

Η αίτηση για τα δεδομένα της πολιτείας της Πενσυλβάνια για πρώιμες και επιστολικές ψήφους, έδειξε ότι 165.412 ψηφοδέλτια που ζητήθηκαν από ονόματα εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, δεν καταμετρήθηκαν, έως τις 16 Νοεμβρίου [πολύ μετά το πέρας των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου], δήλωσε ο Μίλλερ.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έχει προβάδισμα έναντι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ της τάξης των 80.000 ψήφων στην Πενσυλβάνια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών Τρέυ Τρέινορ, που τοποθετήθηκε από τον Τραμπ, είπε στο μέσο ενημέρωσης ότι η κατάθεση του Μίλλερ είναι ενοχοποιητικό στοιχείο πιθανής εκλογικής νοθείας.

«Αυτά τα δεδομένα, που δόθηκαν από έναν ειδικό μάρτυρα, ο οποίος θα πληρούσε τις προδιαγραφές σε σχεδόν κάθε δικαστήριο στην χώρα, προσθέτουν στα συμπεράσματα ότι εκλογική νοθεία έλαβε χώρα στις φετινές εκλογές σε κάποιον βαθμό», σημείωσε ο Τρέινορ. «Επομένως, η βιασύνη για την επικύρωση αποτελεσμάτων που είναι τόσο ύποπτα, από περιοχές με γνωστές παραβιάσεις του εκλογικού νόμου, θα αναιρούσε εκατομμύρια ψήφους που κατατέθηκαν νόμιμα από μεμονωμένους ψηφοφόρους.»

Ο Μίλλερ, με εκπαίδευση στο Γέιλ και Πρίνσετον, είπε ότι ανέλυσε δεδομένα από τις εκλογές της Πενσυλβάνια, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τον Ματ Μπρέυναρντ, ο οποίος εργαζόταν παλιότερα για την εκστρατεία Τραμπ, και διενήργησε 2.684 τηλεφωνικές συνεντεύξεις με ψηφοφόρους μέσω μιας τηλεφωνικής τράπεζας.

Η Αμερικανική Μαθηματική Εταιρεία είπε το 2019 ότι ο Μίλλερ ήταν μέλος της τάξης της συνεργατών «που συνεισέφεραν στην θεωρία αριθμών και υπηρέτησαν την μαθηματική κοινότητα, ειδικά σε στήριξη συμβουλευτικής σε προπτυχιακή έρευνα.»

Το γραφείο της υπουργού Εξωτερικών της Πενσυλβάνια, Κέιθυ Μπούκβαρ, δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού.

Το γραφείο της Μπούκβαρ είχε παλιότερα δηλώσει ότι δεν είχε βρει στοιχεία εκλογικής νοθείας ή μαζικών παρατυπιών στην Πενσυλβάνια, ενώ άλλοι υπουργοί Εξωτερικών της Αριζόνα, Τζόρτζια, και Μίσιγκαν είπαν το ίδιο. Την προηγούμενη εβδομάδα, το τμήμα διαδικτυακής ασφάλειας του υπουργείου Ασφαλείας δήλωσε ότι οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν οι «πιο ασφαλείς» στην αμερικανική ιστορία, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι κάποιο σύστημα ψηφοφορίας διέγραψε ή έχασε ψήφους, άλλαξε ψήφους, ή με κάποιον τρόπο είχε συμβιβαστεί.»

Η νομική ομάδα του Τραμπ ωστόσο, δήλωσε πως έχουν βρει αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία για να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε