Δευτέρα, 09 Σεπ, 2024
Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στη Λεωφόρο Πενσυλβάνια για να τιμήσουν την 23η επέτειο της δίωξης της πνευματικής πρακτικής από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα στην Κίνα, στην Ουάσιγκτον στις 21 Ιουλίου 2022. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Με αφορμή την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι γιατροί καταγγέλλουν τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων στην Κίνα

Οι αθώοι Κινέζοι που σκοτώνονται δεν είναι τα μόνα θύματα της εγκληματικής εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων. Οι λήπτες οργάνων κινδυνεύουν να γίνουν επίσης ακούσια θύματα.

Οι αθώοι Κινέζοι που σκοτώθηκαν από την εγκληματική εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων του κινεζικού κομμουνιστικού καθεστώτος δεν είναι τα μόνα θύματα. Όταν οι δυτικοί επιλέγουν να αγοράσουν αυτά τα όργανα στην Κίνα, γίνονται και αυτοί ακούσια θύματα.

Αυτό ήταν ένα από τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης στις 10 Δεκεμβρίου για τον εορτασμό της 75ης επετείου της Διεθνούς Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου ένα πάνελ αποτελούμενο από γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς και ακτιβιστές μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με τις ανεπίλυτες καταχρήσεις που αφορούν μερικά από τα πιο φρικτά εγκλήματα του κινεζικού καθεστώτος: την εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων.

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει τις τελευταίες δύο δεκαετίες υποδεικνύουν μια αδιανόητη πρακτική: ότι το κινεζικό καθεστώς σκοτώνει κρυφά και μαζικά κρατούμενους συνείδησης για να προμηθεύει τη βιομηχανία μεταμοσχεύσεων, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην διαδικτυακή διάσκεψη που διοργάνωσαν οι Γιατροί κατά της Εξαναγκαστικής Συλλογής Οργάνων (Doctors Against Forced Organ Harvesting – DAFOH), μια ομάδα υπεράσπισης της ιατρικής δεοντολογίας με έδρα την Ουάσιγκτον.

Η πρακτική αυτή συνεχίζεται αμείωτη μέχρι σήμερα, σημείωσαν οι συμμετέχοντες στο πάνελ, και τα κύρια θύματα είναι οι κρατούμενοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, μιας πνευματικής πρακτικής που υπόκειται σε άγρια δίωξη από το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) από το 1999.

Κάτοικος του Τέξας έγινε «θύμα»

Ο Δρ Χάουαρντ Μονσούρ (Dr. Howard Monsour), γιατρός από το Τέξας, μοιράστηκε την ιστορία ενός ασθενούς του που έλαβε μεταμόσχευση ήπατος στην Κίνα, η οποία διατέθηκε και εκτελέστηκε «σχεδόν αμέσως».

Αυτό συνέβη περισσότερο από μια δεκαετία πριν. Ο Δρ Μονσούρ ήταν επικεφαλής Ηπατολογίας στο νοσοκομείο Methodist στο Χιούστον και συνδιευθυντής ενός προγράμματος για τον καρκίνο του ήπατος. Στο γραφείο του, ο Δρ Μονσούρ συνάντησε έναν ασθενή που είχε αναπτύξει προχωρημένο καρκίνο του ήπατος και αγωνιζόταν να εξασφαλίσει μεταμόσχευση οργάνου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καθώς η πιθανότητα επιβίωσής του μετά τη μεταμόσχευση ήπατος ήταν πολύ χαμηλή, ο ασθενής απορρίφθηκε από πολλά νοσοκομεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος του Δρος Μονσούρ.

Ωστόσο, ένας ερευνητής φοιτητής από την Κίνα είπε στον ασθενή ότι μπορούσε να κανονίσει μεταμόσχευση ήπατος για τον ασθενή. Ο ασθενής πέταξε τελικά στην Κίνα και πήρε ένα νέο ήπαρ έναντι 88.000 δολαρίων.

«Αυτό που ήταν περίεργο εκείνη τη στιγμή ήταν ότι ήταν σχεδόν σαν να είχε ραντεβού για να κάνει μεταμόσχευση εκεί», δήλωσε ο Δρ Μονσούρ. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, «γενικά, θα χρειαζόταν έξι μήνες έως ένα χρόνο για να γίνει η μεταμόσχευση».

Ο Δρ Μονσούρ δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για το πώς λειτουργούσε τότε το σύστημα μεταμοσχεύσεων στην Κίνα. Αλλά όταν έμαθε ότι το καθεστώς εκτελούσε φυλακισμένους για να πάρει τα όργανά τους, ο Δρ Μονσούρ υποψιάστηκε ότι ο ασθενής του έγινε «θύμα» της πρακτικής του καθεστώτος.

«Ήταν θύμα. Δεν είναι θύμα όσο κάποιος που σκοτώθηκε για να δώσει το συκώτι του, αλλά ήταν ένα ακούσιο θύμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που πήρε ένα συκώτι από κάποιον άλλο.»

Αυτή η εμπειρία, είπε ο Δρ Μονσούρ, τον ώθησε να καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας του Τέξας για ένα ψήφισμα που καταδικάζει την πρακτική της αναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων από το ΚΚΚ, το οποίο η πολιτεία υιοθέτησε το 2021.

Εξαιρετικά σύντομος χρόνος αναμονής

Ο ασθενής του Δρος Μονσούρ δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, σύμφωνα με τον Δρα Τόρστεν Τρέυ (Dr. Torsten Trey), εκτελεστικό διευθυντή των DAFOH.

Το 2008, ένας ασθενής του Δρος Ιακώβ Λαβή (Dr. Jacob Lavee), ισραηλινού χειρουργού μεταμοσχεύσεων καρδιάς, ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς στην Κίνα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για μια συγκεκριμένη ημέρα, με προειδοποίηση μόλις δύο εβδομάδων. Ο εν λόγω ασθενής, είπε ο Δρ Τρέυ, έλαβε μεταμόσχευση καρδιάς ακριβώς την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Το 2017, δημοσιογράφοι από το νοτιοκορεατικό καλωδιακό δίκτυο TV Chosun πήγαν σε ένα μεγάλο νοσοκομείο στην Τιαντζίν, μια παράκτια κινεζική πόλη. Με μια κρυφή κάμερα κατέγραψαν συνομιλίες με το προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο τους ενημέρωσε ότι ο συνήθης χρόνος αναμονής για την ταυτοποίηση ενός δότη ήταν δύο εβδομάδες. Όμως η νοσοκόμα πρόσθεσε ότι αν επιθυμούσαν να πληρώσουν επιπλέον 10.000 δολάρια, θα μπορούσαν να πάρουν ένα νεφρό μέσα σε δύο ημέρες.

Ο Δρ Τρέυ συνέχισε λέγοντας ότι αρκετοί ασθενείς του COVID-19 έλαβαν μεταμόσχευση πνευμόνων στην Κίνα το 2020, με ορισμένους πνεύμονες δότη να παραλαμβάνονται μέσα σε 24 ώρες και ρωτά:

«Από πού προέρχονται τα όργανα;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2015 δεν υπήρχε επίσημο σύστημα δωρεάς και διανομής οργάνων στην Κίνα. Οι Κινέζοι, εν τω μεταξύ, είναι απρόθυμοι να δωρίσουν τα όργανά τους λόγω των παραδόσεών τους, σύμφωνα με τις οποίες το σώμα είναι ένα δώρο από τους γονείς και πρέπει να μείνει άθικτο μετά τον θάνατο.

Τα περισσότερα όργανα για μεταμόσχευση προέρχονταν από εκτελεσμένους κρατούμενους, ισχυρίστηκαν ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι στην πρώτη αναγνώριση της πρακτικής το 2005. Ωστόσο, ο αριθμός των εκτελεσθέντων θανατοποινιτών δεν ανταποκρινόταν στον όγκο των μεταμοσχεύσεων που εκτιμήθηκε ότι πραγματοποιούνταν στη χώρα.

Μετά από έρευνες που διήρκεσαν ένα χρόνο, ένα ανεξάρτητο λαϊκό δικαστήριο στο Λονδίνο κατέληξε, το 2019, στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς σκότωνε και εξακολουθεί να σκοτώνει κρατούμενους «σε σημαντική κλίμακα» για να τροφοδοτήσει την αγορά μεταμοσχεύσεων, συμπεριλαμβανομένων κρατουμένων συνείδησης που φυλακίζονται από το δικαστικό σύστημα του ΚΚΚ που επικρίνεται διεθνώς. Τα κύρια θύματα, διαπίστωσε το δικαστήριο, ήταν οι φυλακισμένοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ.

Δοκιμασία στην κινεζική φυλακή

Ο Γουίνστον Λιου (Winston Liu) ξεκίνησε την πνευματική άσκηση Φάλουν Γκονγκ το 1998, όταν ήταν υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Τσινγκχουά, μια φημισμένη τεχνολογική σχολή που συχνά αποκαλείται «το ΜΙΤ της Κίνας».

Το Φάλουν Γκονγκ – μια παραδοσιακή κινεζική πρακτική διαλογισμού, που ενσωματώνει ηθικές διδασκαλίες βασισμένες στις αρχές της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας – ήταν ευρέως δημοφιλές στην Κίνα εκείνη την εποχή. Σύμφωνα με κρατικές εκτιμήσεις, πάνω από 70 εκατομμύρια Κινέζοι φέρονται να είχαν αρχίσει την πρακτική αυτή στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Μόνο στο Πανεπιστήμιο Τσινγκχουά, υπήρχαν 11 χώροι εξάσκησης του Φάλουν Γκονγκ, όπου κυρίως φοιτητές, μέλη του διδακτικού προσωπικού και εργολάβοι που εργάζονταν στο πανεπιστήμιο εξασκούσαν καθημερινά τις ασκήσεις διαλογισμού, σύμφωνα με τον κο Λιου.

Ωστόσο, αφότου ο πρώην ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Τζιανγκ Ζεμίν ξεκίνησε μια εθνική εκστρατεία εξάλειψης του Φάλουν Γκονγκ το 1999, ο κος Λιου αποβλήθηκε από τη σχολή και άρχισε να αντιμετωπίζει συνεχείς απειλές παρενόχλησης, σύλληψης, κράτησης και σωματικών βασανιστηρίων. Ο κος Λιου συνελήφθη τέσσερεις φορές προτού διαφύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2005.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από τότε που ο κος Λιου βασανίστηκε στο δίκτυο φυλακών της Κίνας επειδή αρνήθηκε να αποκηρύξει την πίστη του στο Φάλουν Γκονγκ. «Η ανάκληση αυτής της ανάμνησης δεν είναι ποτέ εύκολη για μένα», δήλωσε στο συνέδριο.

Ο Γουίνστον Λιου στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ του Καναδά, το 2011. Ο κος Λιου, απόφοιτος του φημισμένου Πανεπιστημίου Τσινγκχουά της Κίνας, είναι διάδικος σε αγωγή κατά του πρώην ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, η οποία κατατέθηκε καθώς πλησιάζει η 16η επέτειος της εκστρατείας. (ευγενική παραχώρηση του Γουίνστον Λιου)

 

Ο κος Λιου, ο οποίος εργάζεται τώρα ως μηχανικός στις Ηνωμένες Πολιτείες, έδωσε μια περιγραφή της μεθόδου του πνιγμού με νερό – ενός από τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησής του το 2001.

«Ήταν η πρώτη μέρα. Αμέσως μόλις μπήκα στο κελί στο κέντρο κράτησης, γύρω στις 11 μ.μ., την 1η Ιανουαρίου 2001, με ανάγκασαν να βγάλω τα ρούχα μου και να καθίσω σε μια πλατφόρμα σε ένα δωμάτιο τουαλέτας. Δεν είναι ακριβώς δωμάτιο τουαλέτας … απλά χρησιμοποιείται ένας τοίχος ύψους ενός μέτρου [για να] απομονώσει τον χώρο από έναν χώρο διαβίωσης, ώστε οι άλλοι κρατούμενοι να μπορούν να με παρακολουθούν. Στη συνέχεια, άρχισαν να ρίχνουν κρύο νερό, τον έναν κουβά μετά τον άλλο, συνεχίζοντας για μισή ώρα, μέχρι που έχασα τις αισθήσεις μου. Και [τότε], με πέταξαν στο πάτωμα.»

«Δεν είχα καθόλου ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όταν [με] επανέφεραν», είπε. «Το συναίσθημα ήταν κάτι που δεν θα ήθελα [να] θυμάμαι».

Εκτεταμένες ιατρικές εξετάσεις

Αυτό που ο κος Λιου δεν μπορούσε να καταλάβει τότε ήταν οι εκτεταμένες ιατρικές εξετάσεις – περιλαμβανομένων εξετάσεων αίματος, ακτινογραφίας, οφθαλμολογικών εξετάσεων και ούρων – στις οποίες υποβλήθηκε ενώ κρατούνταν στην απομόνωση.

«Αυτό συνέβη τον Ιούλιο του 2022. Βρέθηκα στην ουρά μαζί με άλλους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ… Σε αυτή τη φυλακή υπήρχαν περίπου 40 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ. Οι φρουροί μας οδήγησαν στο νοσοκομείο που συνδέεται με τη φυλακή», αφηγείται ο κος Λιου. «Στη συνέχεια, μας είπαν ότι πρόκειται για τακτικές εξετάσεις και αξιολογήσεις υγείας για κάθε κρατούμενο.»

«Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι … ο φύλακας αυτός μας είπε ψέματα», είπε ο κος Λιου. Αργότερα, έμαθε ότι μόνο οι κρατούμενοι που ήταν ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ είχαν υποβληθεί στις ιατρικές εξετάσεις. «Εμείς ποτέ δεν λάβαμε τόσο εκτεταμένες ιατρικές εξετάσεις, ούτε καν απλές εξετάσεις. Ποιος νοιάζεται [για] την υγεία σας εδώ;», του είπε ένας συγκρατούμενός του, μη ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ, ο οποίος είχε αναλάβει να τον παρακολουθεί.

Η αφήγηση του κου Λιου συμπίπτει με άλλες συνεντεύξεις Κινέζων κρατουμένων, που πήρε ο Ντέιβιντ Μάτας (David Matas), διεθνής δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που διερεύνησε τους ανησυχητικούς ισχυρισμούς για τα εγκλήματα εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων από το ΚΚΚ, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ο κος Μάτας τόνισε ότι το σύστημα φυλακών της Κίνας εξέταζε μόνο τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.

«Υπάρχει συστηματική εξέταση οργάνων και εξέταση αίματος των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ, αλλά όχι των απλών εγκληματιών. Και εγώ ο ίδιος έχω πάρει συνέντευξη τόσο από τους ασκούμενους όσο και από τους απλούς εγκληματίες και επαναλαμβάνουν την ίδια ιστορία», είπε.

Ο δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντέιβιντ Μάτας απευθύνεται σε μέλη του λετονικού κοινοβουλίου στη Ρίγα. Λετονία,  23 Αυγούστου 2023. (The Epoch Times)

 

Ο κος Μάτας ξεκίνησε ανεξάρτητες έρευνες μετά τις καταγγελίες για την εκτέλεση ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ για τα όργανά τους που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2006.

Σε συνεργασία με τον πρώην Καναδό βουλευτή Ντέιβιντ Κίλγκουρ (David Kilgour), οι δυο τους σχεδίαζαν αρχικά να επισκεφθούν την Κίνα για να πραγματοποιήσουν το έργο. Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα επίσκεψής τους, οι δύο Καναδοί ερευνητές εξέτασαν τις ιστοσελίδες των κινεζικών νοσοκομείων, τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης και μυστικές τηλεφωνικές συνομιλίες με γιατρούς σε περισσότερες από δώδεκα επαρχίες της Κίνας.

Πήραν επίσης συνεντεύξεις από ασθενείς που έλαβαν μεταμοσχεύσεις οργάνων στην Κίνα, καθώς και από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ που επέζησαν από βασανιστήρια και φυλάκιση σε σωφρονιστικά καταστήματα της Κίνας.

Οι δύο Καναδοί ερευνητές δημοσίευσαν αργότερα την έκθεση με τίτλο «Bloody Harvest» («Αιματηρή Συγκομιδή»), καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων όντως συνέβαιναν.

«Όταν ακούς την ιστορία του Γουίνστον, ακούγεται τραγική. Αλλά πρέπει να την αναπαράγεις από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ζουν την ίδια ζωή και τους δίνεται η ίδια εμπειρία», δήλωσε ο κος Μάτας.

«Παρά τα όσα είπε ο Γουίνστον, είναι τυχερός, γιατί επέζησε», είπε, προσθέτοντας ότι πολλοί άλλοι κρατούμενοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ πέθαναν.

Τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν

Μετά από δεκαετίες ερευνών, ο Μάρκο Ρεσπίντι (Marco Respinti), ένας Ιταλός δημοσιογράφος, δήλωσε ότι η εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων από το ΚΚΚ είναι πλέον «πολύ καλά τεκμηριωμένη» και ότι θα έπρεπε να είναι στην πρώτη σελίδα κάθε ΜΜΕ «κάθε δεύτερη μέρα».

Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί. Ο κος Ρεσπίντι απέδωσε τη σιωπή των δυτικών μέσων ενημέρωσης σε πίεση από το ΚΚΚ, αναφέροντας ως παράδειγμα την πατρίδα του. Αφού ένα εξέχον ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό δημοσίευσε ένα άρθρο που μιλούσε για τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων στην Κίνα πέρυσι, αξιωματούχοι της κινεζικής πρεσβείας στην Ιταλία τηλεφώνησαν στον εκδότη και επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους που συνέταξαν το άρθρο, είπε ο κος Ρεσπίντι.

«Αυτό είναι ένα φυσιολογικό κλίμα που ζούσαμε σε μια ελεύθερη χώρα όπως η Ιταλία», δήλωσε ο κ. Ρεσπίντι, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος διευθυντής του «Bitter Winter», ενός περιοδικού για τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε πορεία για τον εορτασμό της 24ης επετείου της δίωξης της πνευματικής άσκησης στην Κίνα, στην Τσάιναταουν της Νέας Υόρκης στις 15 Ιουλίου 2023. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Αυξανόμενη έκκληση για δράση

Ο Δρ Ζάιν Κάλπεϋ (Dr. Zain Khalpey), θωρακοχειρουργός στην Αριζόνα, καλεί τους γιατρούς και τις εταιρείες μεταμοσχεύσεων να αναλάβουν πρωτοβουλία και να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην ασυνείδητη πρακτική της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων του ΚΚΚ.

Ο Δρ Κάλπεϋ δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για τη δήλωση που εξέδωσε η Διεθνής Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς και Πνευμόνων (International Society for Heart and Lung Transplantation-ISHLT), μια μη κερδοσκοπική ένωση μεταμοσχεύσεων. Ο όμιλος ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι θα σταματήσει να δέχεται έρευνες για μεταμοσχεύσεις οργάνων από την Κίνα, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η συνεχιζόμενη κατάχρηση μεταμοσχεύσεων από το κομμουνιστικό καθεστώς.

«Ανεβάζει τον πήχη και τις προσδοκίες για τους άλλους που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας», δήλωσε ο Δρ Κάλπεϋ. «Και νομίζω ότι αυτό το μοντέλο διατηρεί την ακεραιότητα. Κι άλλες κοινωνίες, που έχουν ακεραιότητα, θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.»

Επιπλέον, οι δηλώσεις των ιατρικών κοινοτήτων μπορούν να βοηθήσουν τους νομοθέτες να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους να αναλάβουν δράση κατά των εγκληματικών εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων που διεξάγει το ΚΚΚ, σύμφωνα με τον λόρδο Φίλιπ Χαντ (Lord Philip Hunt), μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου και πρώην υπουργό Υγείας, ο οποίος έφερε σαν παράδειγμα τη δήλωση του 2019 που εξέδωσε ο Δρ Τζον Τσίζχολμ (Dr. John Chisholm), πρόεδρος της επιτροπής ιατρικής δεοντολογίας του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου, στην οποία περιέγραφε τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων από το ΚΚΚ ως «σοβαρή και συνεχιζόμενη παραβίαση μιας σειράς αναφαίρετων, θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το 2022, το Ηνωμένο Βασίλειο επικαιροποίησε μια τροποποίηση του νόμου περί βιοηθικής, για να εμποδίσει τους Βρετανούς ασθενείς που αναζητούν όργανα να ταξιδέψουν στην Κίνα για μεταμόσχευση.

«Όσο περισσότεροι γιατροί εκφράζουν την αντίθεσή τους τόσο πιο εύκολο είναι για πολιτικούς, όπως εγώ, να πετύχουμε την αλλαγή της νομοθεσίας στα δικά μας κοινοβούλια», δήλωσε ο κος Χαντ, ο οποίος πρότεινε την εκδοχή της τροπολογίας στη Βουλή των Λόρδων.

«Ακόμη και σε αυτόν τον ταραγμένο κόσμο όπου ζούμε τώρα, οι γιατροί εξακολουθούν να είναι ίσως οι πιο αξιόπιστοι επαγγελματίες. Και έτσι, όταν καταθέτουν τις απόψεις τους, αυτό πραγματικά επηρεάζει τη συζήτηση που διεξάγουμε για το πώς θα πείσουμε την Κίνα να σταματήσει αυτές τις αποτρόπαιες πρακτικές.»

Από την Dorothy Li

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε