Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

Μεγάλη Δευτέρα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο με τη συναυλία In Memoriam, τη Μεγάλη Δευτέρα, σε ένα πρόγραμμα που εκφράζει μουσικά το πνεύμα περισυλλογής πριν την Ανάσταση.

Στη συναυλία της Μεγάλης Δευτέρας, 10 Απριλίου, το Κουιντέτο Εγχόρδων Quintarco (Νίκος Μάνδυλας-βιολί, Μαρίνα Χαραλαμπίδου-βιολί, Ενκέλα Κοκολάνη-βιόλα, Βάνια Παπαδημητρίου-βιολοντσέλο, Τάκης Καπογιάννης-κοντραμπάσο) συμπράττει με την υψίφωνο Σοφία Κυανίδου. Το πρόγραμμα «ανοίγει» με ένα έργο του Αντάτζιο του Αμερικανού Σάμιουελ Μπάρμπερπου. Στη συνέχεια, θα ακουστεί το κατανυκτικό Stabat Mater του Λουίτζι Μποκερίνι, που αποτυπώνει τον θρήνο της Παναγίας για τη Σταύρωση του Θεανθρώπου.

Την ίδια ημέρα, στις 19:00, μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας, θα υπάρξει δωρεάν ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Το θρησκευτικό έργο του Πολύκλειτου Ρέγκου». Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την επιμελήτρια της έκθεσης και ιστορικό τέχνης, Ιωάννα Αλεξανδρή, και τον αρχαιολόγο και προϊστάμενο Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του Μουσείου, Περιάνδρο Επιτροπάκη.

Νατ.Δ

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε