Πέμπτη, 23 Μαρ, 2023

Παγκόσμια Διάσκεψη για τις Αφαιρέσεις Οργάνων και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Κίνα – Σύνδεσμος Παρακολούθησης

Οι εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων που λαμβάνουν χώρα στην Κίνα από το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) αναφέρονται ως «μια νέα μορφή κακού σε αυτόν τον πλανήτη». Κρατούμενοι συνείδησης, που αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ασκούμενους του Φάλουν Γκόνγκ, εθνοτικές μειονότητες και άλλες θρησκευτικές ομάδες, δολοφονούνται για τα όργανά τους σε Κινέζικα κέντρα κράτησης με σκοπό να καλύψουν την μεγάλη ζήτηση ανθρωπίνων οργάνων για μεταμόσχευση.

Η πρακτική των βίαιων αφαιρέσεων οργάνων απειλεί τη σωστή λειτουργία των δημοκρατιών παγκοσμίως, και ωθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε βίαιες και ανήθικες πράξεις.

Ιατρικά κέντρα στη Δυτική κοινωνία που εκπαιδεύουν Κινέζους ιατρούς, φαρμακευτικές εταιρίες που προμηθεύουν υλικό απαραίτητο για μεταμοσχεύσεις στην Κίνα και ανυποψίαστοι άνθρωποι με τις οικογένειες τους που λαμβάνουν ένα όργανο για να μπορέσουν να συνεχίσουν στην ζωή, όλα αυτά συμβάλουν για να υποστηρίξουν το έργο ενός από τα πιο μοχθηρά και τυραννικά καθεστώτα στον κόσμο.

Η Παγκόσμια Σύνοδος για την Καταπολέμηση και την Πρόληψη της Εξαναγκαστικής Αφαίρεσης Οργάνων στην Κίνα φέρνει μαζί τους βασικότερους εμπειρογνώμονες στα πεδία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του δικαιώματος στην πίστη και ειδικούς στις παράνομες πρακτικές των αφαιρέσεων οργάνων στην Κίνα, για μια από τις μεγαλύτερες διδακτικές διασκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο πεδίο μεταξύ 17 και 26 Σεπτεμβρίου.

Η διάσκεψη, που δημιουργήθηκε από πέντε μη κυβερνητικούς οργανισμούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες την Ασία και την Ευρώπη, στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου και των Κυβερνήσεων, σχετικά με το φλέγον ζήτημα των βίαιων αφαιρέσεων οργάνων από κρατούμενους συνείδησης στην Κίνα.

Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που θα συμμετέχουν:

 Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH)

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 2006 και έχει προταθεί δύο φορές για Νόμπελ Ειρήνης το 2016 και το 2018. Το 2019 τιμήθηκε με το Βραβείο της Μητέρας Τερέζας για την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Ο οργανισμός DAFOH παρέχει στην ιατρική κοινότητα και την κοινωνία αντικειμενικά ευρήματα ανήθικων πράξεων για την παράνομη αφαίρεση οργάνων προωθώντας και προστατεύοντας τα ηθικά πρότυπα για τη διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 CAP Freedom of Conscience

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1995 έχοντας συμβουλευτικό χαρακτήρα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, που σκοπό έχει την προστασία του δικαιώματος της Πίστης και των Θρησκευτικών Πιστεύω παγκοσμίως.

Taiwan Association for International Care of Organ Transplants

Ένας οργανισμός με έδρα την Ταϊβάν που έχει την αποστολή να τερματίσει την εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων και να φέρει διαφάνεια στη μεταμόσχευση οργάνων, έτσι ώστε οι ασθενείς, οι οικογένειές τους και οι δότες να κατανοήσουν σωστά τους κινδύνους και τα ζητήματα ιατρικής ασφάλειας που εμπλέκονται στη διαδικασία.

 Korea Association for Ethical Organ Transplants (KAOT)

Ένας οργανισμός που εδρεύει στην Κορέα και αποτελεί προέκταση της Διεθνούς Ένωσης για Μεταμόσχευση Ηθικών Οργάνων (IAEOT). Το ΚΑΟΤ συνεργάζεται με κυβερνητικούς ηγέτες, ΜΚΟ και τοπικές κοινότητες για την ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με την εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων.

 Transplant Tourism Research Association

Ένας εκπαιδευτικός οργανισμός με έδρα την Ιαπωνία που έχει σχεδιαστεί με σκοπό να αναδείξει τα ανήθικα ζητήματα που σχετίζονται με τις πρακτικές μεταμόσχευσης και να προωθήσει τη νομική δράση μέσω διαφόρων εκδηλώσεων με επίκεντρο την κοινότητα.

..

Οι ιδρυτές των οργανισμών και οι συμμετέχοντες της Παγκόσμιας Συνόδου για την Καταπολέμηση και την Πρόληψη της Εξαναγκαστικής Αφαίρεσης Οργάνων στην Κίνα, ευελπιστούν πως αυτή η διαδικτυακή διάσκεψη θα διαλύσει τον εφησυχασμό και θα εμπνεύσει τους παρευρισκόμενους και τους κυβερνητικούς ηγέτες να αναλάβουν δράση χωρίς καμία καθυστέρηση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την διάσκεψη καθώς και τους ομιλητές της και να συμμετάσχετε στο τμήμα των ερωτήσεων – απαντήσεων αφότου κάνετε την εγγραφή σας εδώ.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε