Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Οι επιστήμονες, διευθύνοντες σύμβουλοι και ιδρυτές της BioNTech, Ozlem Tureci και Ugur Sahin, κατά τη διάρκεια της τελετής των βραβείων Axel Springer που μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου, στο Βερολίνο, στις 18 Μαρτίου 2021. (Bernd von Jutrczenka / POOL / AFP μέσω Getty Images)

Mεγάλος κατασκευαστής εμβολίου COVID-19 λέει ότι τα εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου θα είναι διαθέσιμα πριν από το 2030

Οι δύο σύζυγοι που συνέβαλαν στη δημιουργία του εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech ανακοίνωσαν ότι τα mRNA εμβόλια κατά του καρκίνου βρίσκονται υπό επεξεργασία και δεν είναι μακριά.

“Αισθανόμαστε ότι η θεραπεία του καρκίνου και η αλλαγή της ζωής των καρκινοπαθών είναι στα χέρια μας”, δήλωσε η καθηγήτρια Ozlem Tureci στο BBC News. Η Tureci ίδρυσε την BioNTech μαζί με τον σύζυγό της, Ugur Sahin, ο οποίος δήλωσε στο πρακτορείο ότι τα εμβόλια κατά του καρκίνου θα είναι ευρέως διαθέσιμα πριν το 2030.

“Αυτό που επί δεκαετίες κάναμε σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου έγινε η κινητήρια δύναμη για την δημιουργία του εμβολίου COVID-19 και τώρα το εμβόλιο COVID-19 μαζί με την εμπειρία μας συντελούν στην συνέχεια του έργου μας για τον καρκίνο”, δήλωσε η Tureci στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Ούτε η Tureci ούτε ο Sahin παρείχαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνά τους για τα mRNA εμβόλια κατά του καρκίνου.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech είναι από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια COVID-19 στον κόσμο, αν και έχουν υπάρξει ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλεια της τεχνολογίας mRNA. Οι περισσότεροι οργανισμοί υγείας σε όλο τον κόσμο έχουν συστήσει mRNA εμβόλια για την COVID-19 – σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και για μικρά παιδιά.

Περαιτέρω λεπτομέρειες

Αρκετές ημέρες πριν από αυτή τη συνέντευξη, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, η οποία παρασκευάζει ένα άλλο εμβόλιο COVID-19 με τεχνολογία mRNA, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του εργάζεται πάνω σε ένα mRNA εμβόλιο για την καρδιά μετά από καρδιακή προσβολή.

“Βρισκόμαστε τώρα σε ένα εξαιρετικά συναρπαστικό πρόγραμμα όπου κάνουμε μια ένεση mRNA στην καρδιά των ανθρώπων μετά από καρδιακή προσβολή για να αναπτυχθούν ξανά νέα αιμοφόρα αγγεία και να επαναγγειωθεί η καρδιά”, δήλωσε ο Stephane Bancel, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στο Sky News σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Μια πρόσφατη προ-δημοσιευμένη μελέτη έδειξε ότι τα νανοσωματίδια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του mRNA στα εμβόλια COVID-19 ανέστειλαν και άλλαξαν την ανοσολογική απόκριση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γενικός Χειρουργός της Φλόριντα Joseph Ladapo εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με τη χρήση των mRNA εμβολίων κατά της COVID-19, λέγοντας ότι οι άνδρες ηλικίας 18 έως 39 ετών δεν πρέπει να τα λαμβάνουν. Επικαλέστηκε μια ανάλυση της πολιτείας που έδειξε 84% αύξηση της σχετικής επίπτωσης των θανάτων που σχετίζονται με την καρδιά μεταξύ των ανδρών αυτής της ηλικιακής ομάδας 28 ημέρες αφότου έλαβαν εμβόλιο mRNA.

Μιλώντας στην εκπομπή “American Thought Leaders” της Epoch Times, ο Ladapo επανέλαβε και πάλι ότι οι νέοι άνδρες δεν πρέπει να κάνουν το mRNA εμβόλιο για την COVID-19.

“Υπάρχουν αρκετές μελέτες που δείχνουν ότι αυτά τα εμβόλια, τα mRNA εμβόλια για την COVID-19, αυξάνουν τον κίνδυνο ανεπιθύμητων καρδιαγγειακών και καρδιακών συμβάντων”, δήλωσε ο Ladapo.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε