Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Ο φιλάνθρωπος και συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς (Δ) και η σύζυγός του Μελίντα ακούν την ομιλία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, πριν τους απονεμηθεί το παράσημο του Διοικητή της Λεγεώνας της Τιμής στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, Γαλλία, στις 21 Απριλίου 2017. (Kamil Zihnioglu/Reuters)

Μελίντα Γκέιτς: Η σχέση του Μπιλ Γκέιτς με τον Τζέφρι Επστάιν έπαιξε ρόλο στο διαζύγιο

Η Μελίντα Γκέιτς δήλωσε ότι η σχέση του δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς με τον « κακό προσωποποιημένο» Τζέφρι Επστάιν έπαιξε ρόλο στο διαζύγιό της με τον συνιδρυτή της Microsoft.

Ο Επστάιν βρέθηκε νεκρός σε ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης στις 10 Αυγούστου 2019, σε ηλικία 66 ετών. Εκείνη την εποχή, περίμενε να δικαστεί για κατηγορίες σχετικά με εμπόριο λευκής σαρκός και κακοποίηση γυναικών και κοριτσιών στο Μανχάταν και τη Φλόριντα από το 2002 έως το 2005.

Είχε δηλώσει αθώος. Ο θάνατός του κρίθηκε ως αυτοκτονία με απαγχονισμό.

Στην πρώτη δημόσια συνέντευξή της από τότε που το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του τον περασμένο Μάιο, η Μελίντα εξήγησε ότι ενώ πολλά πράγματα συνέβαλαν στον χωρισμό της από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, η σχέση και οι συναντήσεις του με τον εκλιπόντα χρηματιστή έπαιξαν επίσης ρόλο.

Μιλώντας στο CBS, η Γκέιτς εξήγησε: «Δεν είναι ένα πράγμα, ήταν πολλά πράγματα. Αλλά δεν μου άρεσε που είχε συναντήσεις με τον Τζέφρι Επστάιν.

«Το ξεκαθάρισα αυτό στον [Μπιλ]», είπε, προσθέτοντας ότι είχε συναντήσει και η ίδια τον Επστάιν, τον οποίο περιέγραψε ως το «κακό προσωποποιημένο».

«Συνάντησα επίσης τον Τζέφρι Επστάιν ακριβώς μία φορά. Επειδή ήθελα να δω ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος. Και το μετάνιωσα από τη στιγμή που πέρασα την πόρτα. Ήταν αποτρόπαιος. Ήταν η προσωποποίηση του κακού. Είχα μετά εφιάλτες λόγω αυτού, οπότε ξέρετε, η καρδιά μου ραγίζει για αυτές τις νεαρές γυναίκες, γιατί έτσι ένιωσα κι εγώ. Και εδώ, είμαι μια μεγαλύτερη γυναίκα. Θεέ μου, νιώθω απαίσια για αυτές τις νεαρές γυναίκες. Ήταν απαίσιο», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Μπιλ Γκέιτς συνέχισε να περνάει χρόνο με τον Επστάιν, αφού εκείνη είχε εκφράσει τις ανησυχίες της και την αντιπάθειά της γι’ αυτόν στον τότε σύζυγό της, η Μελίντα αρνήθηκε να διευκρινίσει.

«Οποιοδήποτε από τα ερωτήματα που παραμένουν σχετικά με το ποια ήταν η σχέση του Μπιλ εκεί – αυτά πρέπει να τα απαντήσει ο Μπιλ», απάντησε. «Αλλά του έκανα ξεκάθαρο το πώς αισθανόμουν γι’ αυτόν».

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει δηλώσει πολλές φορές ότι λυπάται που συναντήθηκε με τον Επστάιν, ενώ προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα για το ίδρυμά του.

Στο συνέδριο Dealbook των New York Times στις 6 Νοεμβρίου 2019, ο Γκέιτς δήλωσε: «Έκανα ένα λάθος στην κρίση μου που πίστευα ότι αυτές οι συζητήσεις θα οδηγούσαν, κυριολεκτικά, σε δισεκατομμύρια δολάρια για την παγκόσμια υγεία».

«Και του έδωσα κάποιο όφελος από τη συσχέτιση. Οπότε έκανα ένα διπλά λάθος εκεί», πρόσθεσε.

Πέρυσι, ο Γκέιτς, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, δήλωσε στο CNN ότι είχε «αρκετά δείπνα» με τον Επστάιν πριν από περίπου 10 χρόνια, χρόνια αφότου ο χρηματοδότης είχε καταδικαστεί για προσέλκυση ανηλίκων στην πορνεία.

Ο Γκέιτς δήλωσε ότι οι δυο τους είχαν συζητήσει την προοπτική να λάβει δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικές δράσεις, αλλά η συνεργασία τους έληξε αφού «φάνηκε ότι αυτό δεν ήταν κάτι το δυνατό».

«Είχα αρκετά δείπνα μαζί του, ξέρετε, ελπίζοντας ότι αυτό που είπε για την απόκτηση δισεκατομμυρίων από φιλανθρωπικές δωρεές για την παγκόσμια υγεία μέσω των επαφών που είχε θα μπορούσε να προκύψει, και όταν φάνηκε ότι αυτό δεν ήταν κάτι πραγματικό, η σχέση αυτή έληξε», δήλωσε τότε ο Γκέιτς.

«Αλλά ήταν τεράστιο λάθος να περάσω χρόνο μαζί του, να του δώσω την αξιοπιστία του, ξέρετε, να είμαι εκεί, υπήρχαν πολλοί άλλοι στην ίδια κατάσταση, αλλά έκανα ένα λάθος», είπε.

Ο Μπιλ και η Μελίντα ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Μάιο, έπειτα από 27 χρόνια γάμου.

Η φιλάνθρωπος και πρώην επιστήμονας πληροφορικής Μελίντα δήλωσε στο CBS ότι ενώ το ζευγάρι απολαμβάνει μια αξιοπρεπή εργασιακή σχέση και είναι «φιλικό» μεταξύ τους, υπάρχει ακόμα πολύ «θεραπεία» που πρέπει να κάνει για να μπορέσουν να γίνουν «φίλοι».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε