Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Ο Scott Gottlieb καταθέτει κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον στις 5 Απριλίου 2017. (Zach Gibson/Getty Images)

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Pfizer κατηγορείται ότι απέκλεισε δημοσιογράφο από το Twitter

Ο πρώην δημοσιογράφος των New York Times Άλεξ Μπέρενσον δήλωσε την Πέμπτη ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τον απέκλεισε από το Twitter.

Μετά από προσωρινό αποκλεισμό το 2021, «όταν επέστρεψα στην πλατφόρμα πέρυσι, τον Αύγουστο, έθεσα ακόμη πιο σκληρά ερωτήματα σχετικά με τα εμβόλια, την ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν ήξερε ότι θα προωθούσε εντολές και ενισχυτικές δόσεις, εξακολουθούσαν να μην με αποκλείουν», δήλωσε ο Μπέρενσον στην εκπομπή “Tucker Carlson Tonight” του Fox News.

«Και τότε», πρόσθεσε, «ο Σκοτ Γκότλιμπ, διευθυντής της Pfizer στην εκτελεστική επιτροπή της Pfizer, η οποία έχει βγάλει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση αυτών των εμβολίων, πήγε στο Twitter και είπε ότι αυτός ο τύπος είναι πρόβλημα και μετά με απέκλεισαν».

Την Παρασκευή, ο Γκότλιμπ εμφανίστηκε στο CNBC, όπου εργάζεται ως συνεργάτης, και δεν αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς. Ο Γκότλιμπ δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τον ισχυρισμό του Μπέρενσον και δήλωσε ότι αυτό οφείλεται σε πιθανή δικαστική διαμάχη.

«Οι πρωταρχικές μου ανησυχίες με το Twitter αφορούν τη σωματική ασφάλεια των ανθρώπων. Έχουν γίνει απειλές σε αυτή την πλατφόρμα από πολλαπλούς προβοκάτορες που πιστεύω ότι πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά, ειδικά απειλές από υποκινητές που στοχεύουν ανθρώπους για παρενόχληση ή και βία», έγραψε επίσης στο Twitter.

«Η με σεβασμό συζήτηση και ο διάλογος είναι ένα πράγμα και πρέπει να ενθαρρύνονται και να προστατεύονται. Αλλά δεν υπάρχει χώρος για στοχευμένη παρενόχληση και παραπλανητικό διάλογο που μπορεί να υποκινήσει μια μικρή αλλά πειστική ομάδα ανθρώπων να προβεί σε στοχευμένες και επικίνδυνες απειλές», συνέχισε ο Γκότλιμπ.

Σε απάντηση, ο Μπέρενσον έγραψε στη σελίδα του στο Substack ότι «ποτέ δεν διατυπώθηκαν απειλές εναντίον» του ίδιου, του συμβούλου του Λευκού Οίκου για την COVID-19 Άντονι Φάουτσι ή οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου στην ομοσπονδιακή αντιμετώπιση της COVID-19.

«Ούτε χρησιμοποίησα το είδος της υπερβολικής γλώσσας που χρησιμοποιούν ορισμένοι σκεπτικιστές των εμβολίων, όπως το να αποκαλέσω τον Φάουτσι κερδοσκόπο ή εγκληματία που θα έπρεπε να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», έγραψε. «Θεωρώ αυτές τις κατηγορίες υπεραπλουστευμένες και το διακύβευμα αυτής της συζήτησης πολύ υψηλό για τέτοιου είδους γλώσσα».

Την Πέμπτη, ο Μπέρενσον δημοσίευσε ένα μακροσκελές άρθρο στο Substack που δείχνει μια αλυσίδα γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των emails που έλαβε μέσω της ανακάλυψης στην αγωγή του κατά του Twitter, τα οποία έδειχναν ότι ο Γκότλιμπ ουσιαστικά τον απέκλεισε.

Τον Αύγουστο του 2021, ισχυρίστηκε, ο Γκότλιμπ έγραψε ένα email στο Twitter αμφισβητώντας τις αναρτήσεις του Μπέρενσον σχετικά με τις δηλώσεις του Φάουτσι γύρω από τα εμβόλια COVID-19. Ο Γκότλιμπ φέρεται να είχε γράψει ότι η δήλωση του Μπέρενσον «είναι αυτό που προωθείται στο Twitter» και «αυτός είναι ο λόγος που ο Τόνι (Φάουτσι) χρειάζεται προσωπικό ασφαλείας».

Αυτό ήταν, σύμφωνα με τον Μπέρενσον, η «τελευταία πράξη μιας μυστικής πολύμηνης συνωμοσίας για την καταστολή του βασικού αμερικανικού δικαιώματός μου στην ελευθερία του λόγου».

«Αποθάρρυνα τους ανθρώπους από το να κάνουν τα εμβόλια, κάτι που ήθελε ο Λευκός Οίκος και [τους] ρωτούσε γιατί δεν με είχαν αποκλείσει», υποστήριξε αργότερα ο Μπέρενσον στη συνέντευξή του στον Κάρλσον.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με την Pfizer για σχόλια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε