Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε μια παρέλαση για την μνήμη των 20 χρόνων δίωξης κατά του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, στην Ουάσινγκτον, 18 Ιουλίου 2019. Στην κεντρική φωτογραφία μνήμης φαίνεται ο Λιού Τσενγκτζούν, που αναφέρεται στο παρακάτω άρθρο. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Μετά από δύο δεκαετίες σε κινεζική φυλακή, ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ καταδικάστηκε σε ακόμα δύο χρόνια

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Από την Angela Bright

 

Περίπου δύο δεκαετίες πριν, η Τζανγκ Ρονγκτζουάν, ασκούμενη της διαλογιστικής άσκησης Φάλουν Γκονγκ, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση επειδή είχε λάβει μέρος στην παρεμβολή σε ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο για να προβληθεί αντί για το πρόγραμμα ένα βίντεο που εξέθετε την δίωξη που εκτελεί το κινεζικό καθεστώς εναντίον της πνευματικής ομάδας.

Τώρα, καθώς η ποινή πρόκειται να τελειώσει, οι δεσμοφύλακες πρόσθεσαν ξαφνικά δύο ακόμα χρόνια στην ποινή της.

Το Φάλουν Γκονγκ, γνωστό επίσης ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια άσκηση διαλογισμού με ηθικές διδασκαλίες επικεντρωμένες στην αλήθεια, καλοσύνη, και ανεκτικότητα. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, έως 100 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα εξασκούνταν στο Φάλουν Γκονγκ, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις εκείνου του καιρού.

Με σχεδόν έναν σε κάθε 10 Κινέζους, στον τότε πληθυσμό, να ασκείται, ο τότε επικεφαλής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Τζιανγκ Τζεμίν θεώρησε την τεράστια δημοτικότητα της ομάδας μια απειλή προς την κυριαρχία του Κόμματος. Στις 20 Ιουλίου 1999, ο Τζιανγκ εκκίνησε μια πανεθνική εκστρατεία για να συλλάβει ασκουμένους και να τους ρίξει σε φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης, και ψυχιατρικές κλινικές σε μια προσπάθεια να τους εξαναγκάσει να απαρνηθούν την πίστη τους.

Ο Τζιανγκ επίσης χρησιμοποίησε τον κρατικό μηχανισμό προπαγάνδας για να συκοφαντήσει την άσκηση και να γυρίσει την κοινή γνώμη εναντίον των ασκουμένων. Τον Ιανουάριο 2001, το κινεζικό καθεστώς ενορχήστρωσε ένα περιστατικό αυτοπυρπόλησης στην Πλατεία Τιενανμέν, και ισχυρίστηκε μετά ότι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έβαλαν φωτιά στον εαυτό τους. Δημοσιογραφικές έρευνες αργότερα αποκάλυψαν την προσεκτική σκηνοθεσία του καθεστώτος.

Παρεμβολή στην αναμετάδοση

Ο Minghui.org, ιστότοπος με έδρα τις ΗΠΑ που καταγράφει στοιχεία της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, ανέφερε ότι τον Αύγουστο 2002, με σκοπό να εκθέσουν το περιστατικό αυτοπυρπόλησης στην Τιενανμέν, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ Τζανγκ Ρονγκτζουάν, Ντουάν Σιαογέν, Χε Γουαντζί, και Λι Τσονγκφένγκ έκαναν παρέμβαση στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο στην κομητεία Μινχέ, επαρχία Τσινγκχάι. Έκαναν παρέμβαση στην τηλεοπτική αναμετάδοση βάζοντας ένα βίντεο που εξηγούσε το πως το κινεζικό καθεστώς κατασκεύασε και σκηνοθέτησε το περιστατικό.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2002, το μέσο δικαστήριο της πόλης Σινίνγκ, επαρχίας Τσινγκχάι, τους καταδίκασε σε φυλάκιση: 20 χρόνια φυλάκιση για την Τζανγκ, 17 χρόνια για τον Χε, 15 χρόνια για τον Λι, και 7 χρόνια για την Ντουάν. Φυλακίστηκαν στην επαρχιακή φυλακή γυναικών Τσινγκχάι και στην φυλακή Χαομέν Τσινγκχάι. Κατά την δίκη, υπήρχαν σημάδια τραυματισμού στα σώματα των ασκουμένων. Ο Λι περπατούσε χωλαίνοντας, σύμφωνα με το Minghui.org.

Πριν από το περιστατικό αναμετάδοσης, τον Οκτώβριο του 2000, η Τζανγκ είχε φυλακιστεί σε στρατόπεδο εργασίας για έναν χρόνο από το αστυνομικό τμήμα κομητείας Τζενγιουάν. Τον Μάιο 2001, ξυλοκοπήθηκε βαριά και υπέφερε πόνο στο πέλμα και τραυματισμούς στους μηρούς ως αποτέλεσμα, ανέφερε το Minghui.org. Ξυλοκοπήθηκε μέχρι που λιποθύμησε πέντε φορές. Υπέφερε από σοβαρές κρανιακές κακώσεις, αλλά ακόμα την εξανάγκαζαν να δουλεύει, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει αρκετές φορές όταν δούλευε.

Τον Αύγουστο 2001, όταν η Τζανγκ απελευθερώθηκε από το στρατόπεδο εργασίας, οι τοπικές αρχές είχαν κλείσει το κατάστημα που είχε, και την άφησαν χωρίς εργασία, και σύντομα, χωρίς κατοικία. Η τότε εννέα ετών κόρη της έπρεπε να ζήσει με συγγενείς. Η Τζανγκ αναγκάστηκε να φύγει και κατέληξε στην Τσινγκχάι.

Στις 7 μ.μ., 17 Αυγούστου 2002 στην πόλη Σινίνγκ, επαρχία Τσινγκχάι, στις 8 μ.μ. 18 Αυγούστου στην πόλη Λαντζόου, επαρχία Γκανσού, και στις 8 μ.μ. 19 Αυγούστου στην κομητεία Μινχέ, επαρχία Τσινγκχάι, τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα διακόπηκαν και προβλήθηκαν βίντεο που εξέθεσαν την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Η τηλεοπτική αναμετάδοση διήρκησε μισή ώρα. Οι τοπικές αρχές αιφνιδιάστηκαν και ανησύχησαν εξαιρετικά και διέταξαν την αστυνομία να βρει τους εμπλεκόμενους. Τουλάχιστον 15 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην περιοχή απήχθησαν ως αποτέλεσμα.

Στις 24 Αυγούστου 2002, η Τζανγκ απήχθη μαζί με την συνασκούμενη Ντουάν και τις πήγαν σε κέντρο κράτησης στην Σινίνγκ.

Τοπική αστυνομία τότε κατέσχεσε προσωπικά αγαθά όπως υπολογιστές, εκτυπωτές, και πάνω από 10.000 γιουέν (περίπου $1.500) σε μετρητά από τις κατοικίες τους.

Κατά την διαδικασία δίκης, οι Ντουάν και Τζανγκ απαίτησαν να επιστραφούν τα μετρητά τους, αλλά πήραν πίσω μόνο 100 γιουέν.

Μετά μεταφέρθηκαν σε μια μυστική τοποθεσία όπου υπέστησαν βασανισμό.

Η Τζανγκ βρέθηκε αργότερα υπό κράτηση στις Επαρχιακές Γυναικείες Φυλακές Τσινγκχάι, όπου επίσης υπέστη βασανιστήρια. Έγινε παράλυτη και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Καθώς η ποινή της Τζανγκ επρόκειτο να τελειώσει, της δόθηκαν δύο ακόμα χρόνια από τους δεσμοφύλακες επειδή αρνήθηκε να απαρνηθεί την πίστη της, ανέφερε το Minghui.org.

Ο συνασκούμενος Χε, που επίσης συμμετείχε στην παρεμβολή της τηλεόρασης, διώχθηκε μέχρι θανάτου στην φυλακή Τσινγκχάι Χαομέν τον Μάιο 2003.

Μετά την λήξη της επταετούς ποινής της Ντουάν, καταδικάστηκε και πάλι σε 10 χρόνια το 2017. Την πήγαν στην φυλακή γυναικών Γκανσού. Δεσμοφύλακες παρότρυναν την συγκρατούμενη Μα Γιατσίν να χτυπάει την Ντουάν. Το βασανιστήριο της προκάλεσε νοητική θόλωση. Επιπλέον, η φυλακή δεν επέτρεψε στην οικογένειά της να την επισκεφθεί για σχεδόν έναν χρόνο.

Περισσότερες παρεμβολές στην τηλεόραση

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ σε διάφορες επαρχίες και πόλεις έχουν χρησιμοποιήσει την παρεμβολή στην τηλεόραση για να πουν στο κινεζικό κοινό για την δίωξη του καθεστώτος.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2002, τηλεοπτικά καλωδιακά δίκτυα στην πόλη Ανσάν, επαρχία Λιαονίνγκ δέχτηκαν παρεμβολή από ασκουμένους.

Στις 5 Μαρτίου 2002, οκτώ τηλεοπτικά κανάλια στην βορειοανατολική πόλη Τσάνγκτσουν δέχτηκαν παρεμβολή. Επίσης, το απόγευμα της 23ης Ιουνίου 2002, αρκετά κανάλια του κρατικού σταθμού CCTV που προβάλλουν προγράμματα ειδικά για αγροτικές περιοχές αναμετέδωσαν ένα πρόγραμμα για την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, μέσω παρεμβολής.

Το απόγευμα της 12ης Αυγούστου 2003, το Εκπαιδευτικό Κανάλι 3 της τηλεόρασης του Πεκίνου δέχτηκε παρεμβολή.

Τον Σεπτέμβριο 2007, το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ασίας Ειρηνικού απέδωσε το «Βραβείο Υπερασπιστή της Ακεραιότητας» στον Λιού Τσενγκτζούν, έναν ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ που διώχθηκε μέχρι θανάτου από τις αρχές επειδή συμμετείχε στην παρεμβολή του τηλεοπτικού δικτύου της Τσάνγκτσουν.

Ο σχολιαστής επικαιρότητας Χονγκ Ντα καταδίκασε την δίωξη που διαπράττει το κινεζικό καθεστώς εναντίον ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ που προσπαθούν να φέρουν αληθινές πληροφορίες στον κινεζικό πληθυσμό.

«Κατά τα 70 χρόνια της απολυταρχικής εξουσίας του ΚΚΚ, η Κίνα είναι μια κοινωνία στην οποία πραγματικές πληροφορίες έχουν φραχθεί βαρύτατα», είπε. «Οι παρεμβολές στην τηλεόραση από ασκουμένους του Φάλουν Γκονγκ φέρνουν την πραγματικότητα για το Φάλουν Γκονγκ στους Κινέζους. Θα πρέπει να τους τιμήσουν, όχι να τους βασανίζουν και θανατώνουν. Ενώπιον αδικίας, οι άνθρωποι θα πρέπει να επιτρέπεται να μιλάνε», πρόσθεσε.

Ο Πανγκ Γιονγκφένγκ, πρώην δικηγόρος στην Κίνας που τώρα ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε πως η πράξη «παρεμβολής σε καλώδια τηλεόρασης» για να πουν την αλήθεια για την δίωξη είναι «μια πλήρως αποδεκτή άσκηση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης.»

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε