Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
Παραλία του νησιού Χρυσή νότια της Κρήτης (Photo by ARIS MESSINIS / AFP)

Μετά την Βρετανία η Ολλανδία τοποθετεί την Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα επικινδυνότητας

Με οδηγία προς τους ολλανδούς πολίτες το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας τοποθετεί την ερχόμενη Κυριακή τα νησιά του Νότιου Αιγαίου στην πορτοκαλί λίστα επικινδυνότητας. Αυτό σημαίνει πως οι τουρίστες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κατά την επιστροφή τους πίσω στην Ολλανδία θα τίθενται σε καραντίνα.

Στην πορτοκαλί λίστα των Ολλανδών βρίσκεται ήδη όλη η υπόλοιπη Ελλάδα πλην της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Ιώνιων νησιών.

Σύμφωνα με την Ολλανδική εφημερίδα NL Times, στις 15 Μαΐου, οι ταξιδιωτικές συμβουλές για τα περισσότερα από τα ελληνικά νησιά είχαν αλλάξει από πορτοκαλί σε κίτρινο. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα ο οργανισμός δημόσιας υγείας (RIVM) σημείωσε ότι η κατάσταση σχετικά με τον κορονοϊό στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ξεκίνησε να επιδεινώνεται.

Αντίθετα με την Ελλάδα, η Ιταλία και η Ρουμανία λαμβάνει από σήμερα ευνοϊκότερη ταξιδιωτική αντιμετώπιση από την Ολλανδική κυβέρνηση, καθώς μετατοπίζεται από το πορτοκαλί στο κίτρινο που σημαίνει πως οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτά τα μέρη, δεν θα χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα.

Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης και για την Βρετανία στη λίστα των πορτοκαλί χωρών από τις 17 Μάϊου. Οι τουρίστες που έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα, κατά την επιστροφή τους στην Βρετανία θα πρέπει να παραμείνουν προληπτικά για τουλάχιστον 10 ημέρες στον τόπο κατοικίας τους.

Πηγή: NL TIMES

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε