Δευτέρα, 27 Μαΐ, 2024
Ένας εκλογικός υπάλληλος συνομιλεί με έναν ψηφοφόρο πριν ψηφίσει με ψηφοδέλτιο στη Τζόρτζια. (Brynn Anderson/AP Photo)

Μη καταμετρημένες ψήφοι σε ξεχασμένη κάρτα μνήμης αλλάζουν τα αποτελέσματα των εκλογών στη Τζόρτζια

Μια κάρτα μνήμης που παραβλέφθηκε στην κομητεία Κομπ της Τζόρτζια, με μη καταμετρημένα ψηφοδέλτια, άλλαξε τα τελικά αποτελέσματα των ειδικών εκλογών, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το Συμβούλιο Εκλογών και Εγγραφών της κομητείας ψήφισε την εκ νέου επικύρωση των αποτελεσμάτων των ειδικών εκλογών του δημοτικού συμβουλίου της 8ης Νοεμβρίου στο Κένσοου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 18ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

“Η επαναπιστοποίηση ήταν απαραίτητη αφού οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν ότι μια κάρτα μνήμης δεν είχε συμπεριληφθεί στα προηγούμενα αποτελέσματα. Τα πρόσθετα ψηφοδέλτια είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή του αποτελέσματος των ειδικών εκλογών του Δημοτικού Συμβουλίου Kennesaw Post 1”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Madelyn Orochena είχε αρχικά ανακηρυχθεί νικήτρια των ειδικών εκλογών. Ωστόσο, όταν εντοπίστηκαν πρόσθετα ψηφοδέλτια στην κάρτα μνήμης, η Lynette Burnette εμφανίστηκε ως νικήτρια της κούρσας με 31 ψήφους, δήλωσαν οι αξιωματούχοι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“Δυστυχώς, μόλις βρέθηκε, την ανεβάσαμε και άλλαξε το αποτέλεσμα της κούρσας για το δημοτικό συμβούλιο του Κένσοου”, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Janine Eveler, διευθύντρια εκλογών της κομητείας Κομπ.

Οι εκλογικοί αξιωματούχοι της Κομπ δήλωσαν ότι η κάρτα μνήμης εντοπίστηκε στο Κένσοου όταν οι εργαζόμενοι προετοιμάζονταν για τον έλεγχο των εκλογών, σύμφωνα με το 11Alive. Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν δόθηκαν σχετικά με τον λόγο για τον οποίο παραβλέφθηκε η κάρτα ή το πού βρισκόταν.

Η επανακαταμέτρηση πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου.

Η Orochena έγραψε σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι θα υποβάλει καταγγελία στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της Τζόρτζια.

“Σχεδίαζα να γιορτάσω με την οικογένεια, τους φίλους και τους υποστηρικτές μου μετά. Δεν είχαμε κανένα λόγο να περιμένουμε κάτι διαφορετικό”, δήλωσε η Orochena στο WSB-TV, προσθέτοντας ότι “απλώς κάνω ό,τι μπορώ να κάνω που είναι μέσα στα δικαιώματά μου για να ανακτήσω κάποια εμπιστοσύνη ότι αυτές ήταν δίκαιες εκλογές”.

Εν τω μεταξύ, η Burnette εξέδωσε δήλωση στο Fox5 στην οποία ανέφερε ότι είναι “ταπεινή που είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω τους ανθρώπους του Κένσοου, μπορεί να ήταν μια αντισυμβατική εκλογή … Ανυπομονώ να κρατήσω το Κένσοου ως την καλύτερη κοινότητα”.

Μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου μεταξύ του γερουσιαστή Raphael Warnock (D-Ga.) και του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Herschel Walker, οι αξιωματούχοι της κομητείας Κομπ θα ερευνήσουν πώς παραβλέφθηκε η κάρτα μνήμης, δήλωσαν αξιωματούχοι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε